Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μυλόπουλος: "Οι πρυτανικές αρχές θα υπερασπιστούν το άσυλο"

Την διαβεβαίωσή του ότι "οι πρυτανικές αρχές θα προστατέψουν το άσυλο και τον δημόσιο πλούτο του Πανεπιστημίου" έδωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος στο πλαίσο της συνάντησης του με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρύτανης υπενθύμισε ότι ...
έχει αιτηθεί να "επιτραπούν οι φοιτητές μετά την πορεία να γυρίσουν στις σχολές τους" και συμπλήρωσε ότι "παρά την καταργηση του ασύλου από τον νέο νόμο-πλαίσιο, αυτό προστατεύεται ως ακαδημαϊκή ελευθερία η οποία είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα".

Στη συζήτηση με την αντιπροσωπεία του ΣΎΡΙΖΑ αναπτύχθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις εργολαβίες, τα κυλικία και το βιβλιοπωλείο που στόχος είναι να δωθούν σε εταιρεία αξιοποίησης του ΑΠΘ και να εργάζονται σε αυτά φοιτητές. Επίσης έγινε λόγος για την ενεργειακή αυτονομία του Ιδρύματος, το οποίο διαθέτει 85000 στρέμματα όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά, και στην οποία αντιτίθεται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου "δίνοντας την δυνατότητα σε επιχειρηματίες τύπου Μπουτάρη να επιβουλεύονται τη δημόσια περιουσία προκρίνοντας την είσοδο ιδιωτών μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα" όπως δήλωσε ο κ.Μυλόπουλος.

Τέλος, ο πρύτανης χαρακτήρισε "ηρωϊκή πράξη την δημόσια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και του Τάσου Κουράκη να υπερασπιστούν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο". Στη συνάντηση παρευρίσκεται και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: