Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Καναδικό πλοίο με προορισμό τη Γάζα ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό

Το Λιμενικό ακινητοποίησε τη Δευτέρα καναδικό πλοίο με προορισμό τη Γάζα και φορτίο φάρμακα, αναφέρουν ακτιβιστές που επέβαιναν σε αυτό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του σοσιαλιστή Γ. Παπανδρέου εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια την πολιτική του Ισραήλ και του φίλου του Νετανιάχου, όπως γράφουν οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας (πχ Χααρέτζ).
Το πλοίο «Ταχρίρ» (από τη γνωστή πλατεία του Καΐρου) απέπλευσε...από την Κρήτη με περίπου 50 επιβαίνοντες, κυρίως Καναδούς. Ανάμεσά τους βρίσκονται διασημότητες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι από Βέλγιο, Αυστραλία και Δανία.

Οι άνδρες του λιμενικού ζήτησαν από τον καπετάνιο να παραδώσουν τα χαρτιά του πλοίου. Δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο καπετάνιος του πλοίου θέλει να παραδώσει στις αρχές αντίγραφα και όχι τα πρωτότυπα έγγραφα ενώ αυτή τη στιγμή απειλείται η σύλληψη της επικεφαλής της καναδικής αποστολής Sandra Rush, μέλους της Καναδικής επιτροπής «ένα πλοίο για τη Γάζα».

Η συλλογή χρημάτων για την αγορά του πλοίου έγινε από χιλιάδες Καναδούς πολίτες ενώ το πλοίο συμμετέχει στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους αναδεικνύοντας το θέμα του αποκλεισμού της Γάζας και του 1,6 εκ κατοίκων της που η πρόσβασή τους σε αγαθά και η δυνατότητα μετακίνησης τους παρεμποδίζεται μονομερώς από τον παράνομο Ισραηλινό αποκλεισμό

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Λιμενικό ακινητοποίησε άλλο ένα πλοίο που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Λωρίζα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: