Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΓΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Μουσείου του Λούβρου φιλοξενούνται στην Ημαθία, προσκεκλημένοι της Π.Ε. Ημαθίας με τη συνεργασία του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας.....
Η επίσκεψη συνδέεται με τη μεγάλη Εκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Μουσείο του Λούβρου που θα εγκαινιαστεί στις 14 Οκτωβρίου από τους Προέδρους Δημοκρατίας των δύο χωρών και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012.
Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός και η διοίκηση του Λούβρου προωθεί τη διαφήμιση της Εκθεσης με την αποστολή δημοσιογράφων στην πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ιδιαίτερα στο χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Κεντρική Μακεδονία.
Την ομάδα των Γάλλων υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, μαζί με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρη Μάντσιο και τον υπεύθυνο Τουρισμού κ. Γιώργο Σαλιάγκα.
Στο δείπνο που τους παρέθεσε, ο κ. Καραπαναγιωτίδης τους καλωσόρισε στη Γη του Αλέξανδρου, στην καρδιά της Μακεδονίας, στην Ημαθία. Μίλησε για την πολιτιστική ιστορία του τόπου, το χώρο του Αλέξανδρου, τη Βεργίνα, τη Βέροια, τη Μίεζα και τη Σχολή του Αριστοτέλη.
Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής με το πλήθος και την ποιότητα των αγροτικών και άλλων παραγόμενων τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως τα ροδάκινα, τα μήλα, τα κεράσια, τις κομπόστες, μαρμελάδες κ.λ.π. καθώς και για το ξυνόμαυρο κρασί της περιοχής Νάουσας.
Ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους για τα τουριστικά ενδιαφέροντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της περιοχής και τους ενημέρωσε ότι η Ημαθία θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της Εκθεσης στο Λούβρο, με τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τέλος ευχαρίστησε τον Δ/ντή του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κ. Θόδωρο Χαρτοματσίδη για την άριστη και ουσιαστική συνεργασία πολλών χρόνων, ευχήθηκε καλή διαμονή στους προσκεκλημένους και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και διαφημιστικό υλικό της Ημαθίας.
Από την πλευρά τους οι Γάλλοι, οι περισσότεροι των οποίων γνώριζαν άριστα την Ελληνική Ιστορία, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή, τη φιλοξενία, την οργάνωση και την εξυπηρέτηση των οργανωτών, καθώς και για την τοπική κουζίνα η οποία τους εξέπληξε.
Το απόγευμα οι Γάλλοι ξεναγήθηκαν για λίγο στη Βέροια, ενώ πλήρη ξενάγηση στην πόλη και τη Βεργίνα θα έχουν την επόμενη μέρα.
Η ομάδα των Γάλλων που φιλοξενούνται απαρτίζεται από τους παρακάτω :
- Sophie Descamps, Γενική Εφορος του Λούβρου
-Anne-Laure Beatrix, Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Λούβρου.
- Laurence Roussel, Δ/ντρια Εκθέσεων του Λούβρου.
- Florence Cozon, LE MONDE
- Nicolas Baby, LIBERATION
- Hubert Lize, LE PARISIEN
- Stephanie Belpeche, JDD
- Marc Labron, LE POINT
- Jerome Coignard, CONNAISSANCE DES ARTS
- Julie Gaudillat, NATIONAL GEOGRAPHIE
- Pauline Mouchard, PARIS MATCH
- Berenice Geoffroy-Schneiter, BAM/Ca m /interesse
- Maud Vidal Naquet, LE FIGARO
- Laurent Fabre, PHOTOGRAPHE
Οι παραπάνω συνοδεύονται από τον Δ/ντή του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κ. Θεόδωρο Χαρτοματσίδη, την Catherine Renaud του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας και την ξεναγό-διερμηνέα κ. Νένα Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: