Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

XTYΠΗΣΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ


Αποδοκιμασίες Παπανδρέου στη Σύρο by fotnak
Κ
αθόλου θερμή υποδοχή δεν επιφύλαξαν κάτοικοι του νησιού στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε στο λιμάνι της Σύρου. Ένταση και ρίψη χημικών, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν διαδηλωτές που αντιδρούν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού. Δύο τραυματίες...
Ένταση ξέσπασε μεταξύ φοιτητών, μαθητών και αστυνομικών δυνάμεων στη Σύρο, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Φοιτητές φώναξαν συνθήματα κατά των κυβερνητικών επιλογών και της οικονομικής λιτότητας.

Εκτός από μαθητές, πάνω από 500 διαδηλωτές, μέλη εργατικών σωματείων και συλλόγων της Σύρου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης της Σύρου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Στη συγκέντρωση ακούγονται συνθήματα όπως «Κλέφτες! Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ».

Διμοιρίες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από άλλες περιοχές προέβησαν σε χρήση χημικών αερίων, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Μάλιστα, δύο κοπέλες φέρονται να έχουν τραυματιστεί από επίθεση των ΜΑΤ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τα Ναυπηγεία Σύρου «Νεώριον» στην Ερμούπολη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Κώστας Κοκκάλας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τα υπόλοιπα επιμελητήρια των Κυκλάδων.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: