Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ non stop ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ

Την απελευθέρωση του ωραρίου κατά το οποίο επιτρέπεται να παίζουν μουσική τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη πρότεινε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, που εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Τόνισε ότι η απελευθέρωση αυτή θα πρέπει να....
συνοδεύεται από συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους για ηχορύπανση, ενώ επέμεινε η δημοτική αστυνομία και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να προμηθευτούν ειδικά μηχανήματα μέτρησης ντεσιμπέλ, τα οποία θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος" πολλοί εκφράζουν αντιρρήσεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι κάποια στιγμή ο έλεγχος θα ατονήσει και αυτό που θα μείνει θα είναι τα μαγαζιά που θα μπορούν ανεξέλεγκτα να παίζουν μουσική νυχθημερόν.

Σήμερα τα καταστήματα μπορούν να παίζουν μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Από τη στιγμή που θα έχουμε εξασφαλίσει τον έλεγχο της έντασης της μουσικής, δε θα υπάρχει πρόβλημα η μουσική αυτή να παίζει συνέχεια», τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης και προσθέτει ότι πριν από τη λήψη της όποιας απόφασης, η επιτροπή θα διαβουλευτεί με τους καταστηματάρχες.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε χτες, ενοποιούνται από επτά σε μία οι υπηρεσίες του δήμου που ασχολούνται με τις άδειες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Α' δημοτικής κοινότητας, Πέτρος Δημητρακόπουλος.

«Υπάρχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Το μέτρο με την απελευθέρωση του ωραρίου μουσικής που με κάποια μακροθυμία προτείνει ο δήμαρχος θα συνδυαστεί με ελέγχους για ηχορρύπανση σε σταθερή και μόνιμη βάση, ενώ και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, φροντίζοντας τα καταστήματά τους να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ηχομόνωσης. Την ίδια ώρα, εκτιμώ ότι ύστερα από καταγγελίες θα υπάρχουν και επιπτώσεις για τον παραβάτη», τονίζει.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: