Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ένα κοντέϊνερ για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών έχει στηθεί εδώ και μία εβδομάδα περίπου στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου Κορυφής μετά από αίτημα της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου στην «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.». Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Ομάδας, Λίνα Τσιμήρη και...Ελένη Κοραΐδου με τη στήριξη του Διευθυντή του Σχολείου Πέτρου Λίλια, που δραστηριοποιείται χρόνια στα περιβαλλοντικά θέματα, και του Συλλόγου Καθηγητών, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σύγχρονης μορφής ανακύκλωσης, αφού το συγκεκριμένο είδος για ηλεκτρικές και κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές δεν έχει τη διαθεσιμότητα, ως υποδομή, που έχει μέχρι σήμερα η ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου.
Στην ευρύτερη περιοχή είναι το πρώτο ίσως σχολείο που δίνει αυτή τη δυνατότητα και όπως φάνηκε από τις πρώτες ημέρες η ανταπόκριση μαθητών αλλά και πολιτών ήταν ενθαρρυντικά ικανοποιητική. Στις δράσεις βέβαια της Ομάδας συμπεριλαμβάνεται και η παραγωγή σαπουνιού καλής ποιότητας από χρησιμοποιημένα έλαια καθώς και κηραλειφής, που διατίθενται και στα γειτονικά σχολεία.
Κάτι καλό και «πράσινο» λοιπόν γίνεται στο Γυμνάσιο Κορυφής, στο πνεύμα και τις ανάγκες της εποχής και το κάλεσμα της Ομάδας απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και τους πολίτες, να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών απορριμμάτων που ρυπαίνουν επικίνδυνα και… αθόρυβα το περιβάλλον όταν πετιούνται ανεξέλεγκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: