Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΥΕΘΑ:ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ο Πάνος Μπεγλίτης με δήλωσή του έκανε σαφές ότι οι αποδοχές των ανδρών και γυναικών που ανήκουν στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν θα επηρεαστούν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις αποδοχές των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα....
Η δήλωση έρχεται ως απάντηση σε κύκλο φημών που είδαν το φως της δημοσιότητας για πιθανές αλλαγές στις αποδοχές στελεχών των ΕΔ.

Οσον αφορά το προσωπικό που συμπληρώνει τις υπηρεσίες των ΕΔ, «το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα επιτευχθεί και «αποκατάσταση χρόνιων μισθολογικών αδικιών εις βάρος τους».

Ο κ.Μπελγίτης σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση «δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Κάνει παράλληλα σαφές ότι «στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού, καθώς και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: