Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΟΙ "ΖΥΜΩΣΕΙΣ", Η ΑΠΟΚΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ"

Μπορεί η Αποκριά να τελείωσε και να μπήκαμε στην Σαρρακοστή αλλά κάποιοι επιμένουν να μας κρατάνε σε ρυθμούς καρναβαλιού.
Διάβασα προχτές το δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ (κλικ στην εικόνα για να διαβάστε το ρεπορτάζ) που αναφέρονταν στη σεναριολογία που υπάρχει για ενδεχόμενες υποψηφιότητες εν όψει βουλευτικών εκλογών και εκτίμησα ότι για κάποιους το Καρναβάλι διαρκεί ακόμα.
Όπως και να έχει το θέμα, ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ που περιέχει ονόματα που πιθανόν να θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στις εκλογές, δηλαδή να μας...εκπροσωπήσουν, είναι από μόνο του θέμα και ως εκ τούτου θα ασχοληθώ μαζί του επί της ουσίας, όσο βέβαια υπάρχει.
Διαβάζω ότι στο ΠΑΣΟΚ σίγουροι υποψήφιοι είναι οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές και πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε. Αμέσως μετά αρχίζει ο συντάκτης να ακροβατεί τόσο με τα ελληνικά του όσο και με την σοβαρότητά του. Αναφέρεται στην «σίγουρη υποψηφιότητα της Θούλης Σιδηροπούλου» και με ένα άλμα στο κενό συμπληρώνει περισπούδαστα ότι «η υποψηφιότητά της έχει προκριθεί εφόσον το αποφασίσει» και κλείνει την αναφορά του στο συγκεκριμένο πρόσωπο με το εξής απίθανο «..αλλάζοντας τα δεδομένα σε ότι αφορά τη γυναικεία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο».
Είναι προφανές και δια γυμνού οφαλμού ότι η εκτίμηση αυτή μόνο σοβαρή δεν είναι και είναι προϊόν είτε ασφυκτικής πίεσης εκ μέρους της ενδιαφερόμενης Σιδηροπούλου προς τον συντάκτη, είτε προϊόν φιλικής σχέσης και συναναστροφής, είτε οφείλεται σε ξαφνική αδιαθεσία του συντάκτη και θα πρέπει να επισκεφτεί γιατρό.
Είναι γνωστός ο καημός της Θ. Σιδηροπούλου να χριστεί υποψήφια και μάλιστα υπέβαλλε αίτηση ενδιαφέροντος τόσο για τις εκλογές του 2007 όσο και για τις τελευταίες του 2009. Όμως και τις δυο φορές έφαγε πόρτα γιατί προφανώς κάτι παραπάνω ξέρουν εκεί κάτω στην Αθήνα αυτά τα στελέχη που αξιολογούν υποψηφιότητες βουλευτών. Αυτό το θέμα ο συντάκτης του ρεπορτάζ δεν το ήξερε; Δεν του το είπε η Σιδηροπούλου;
Γνωστός επίσης είναι και ο τρόπος που προσπαθεί να πλασάρει τον εαυτό της. Βέβαια, η ίδια μπορεί να λέει και να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Μπορεί για παράδειγμα να λέει ότι όχι μόνο θα είναι υποψήφια αλλά και ότι θα εκλεγεί πρώτη και με διαφορά πιάνοντας ποσοστά τέτοια που μόνο ο Χρυσοχοϊδης «χτύπησε» στην Ημαθία. Μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει καθολική λαϊκή αποδοχή και ότι καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό της που την παρακαλούνε να είναι υποψήφια ώστε να σώσει την Ημαθία. Από το σημείο όμως, όσα πιστεύει κάποιος για τον εαυτό του, μέχρι η εφημερίδα να τα μεταφράζει σε οιωνεί δεδομένα, τότε το πράγμα μυρίζει και μυρίζει άσχημα.
Επι της ουσίας τώρα. Με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χριστεί η Σιδηροπούλου υποψήφια; Επειδή είναι ένα στέλεχος που έχει καθημερινή εμπλοκή στα κοινά; Επειδή εκφράζει, αν όχι καθημερινά αλλά τακτικά, την άποψή της για τα τεκταινόμενα στην Ημαθία; Επειδή την είδαμε να μπαίνει μπροστά στους αγώνες των Ημαθιωτών που πλήττονται και διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους τόσο στην ΕΝ.ΚΛΩ όσο και στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις που κλείνουν;
Είναι κοινό μυστικό ότι θέλει να γίνει υποψήφια γιατί πιστεύει ότι θα εκλεγεί και με διαφορά πρώτη. Όπως έλεγε ότι της έκαναν πρόταση από το ΠΑΣΟΚ να τη βάλουν υποψήφια στη λίστα της Ευρωβουλής και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση!!!, αλλά το αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους. Είπαμε, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εξ άλλου, Δημοκρατία έχουμε κι όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες και τους αναγνώστες.
Είναι προφανές ότι το ολοσέλιδο δημοσίευμα στήθηκε με τέτοιο πρόχειρο τρόπο που δεν ήταν άλλος από το να μάθουμε ότι υπάρχει μια διαθέσιμη υποψήφια. Εντάξει, το μάθαμε.
Όμως τα άλλα ονόματα τι ήθελαν και ανακατεύτηκαν; Και δείτε τώρα απανωτά λάθη που είτε οφείλονται σε άγνοια είτε σε σκοπιμότητα.

Λέει στο ρεπορτάζ η εφημερίδα ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας Γ. Μιχαηλίδης μπορεί να είναι υποψήφιος αφού το όνομα του ακούγεται και έχει όρεξη για τρέξιμο. Η πραγματικότητα όμως είναι απλή και διαφορετική. Ο Μιχαηλίδης ενδιαφέρεται να γίνει γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ και παρακαλάει να γίνει η Χ. Ουσουλτζόγλου βουλευτής για να γίνει αυτός δήμαρχος. Δεν το ξέρουν εκεί στην εφημερίδα αυτό;
Ανακατεύτηκε και το όνομα του Μούρνου και της Χαρίση που θεωρώ ότι είναι εκτός παιχνιδιού για ευνόητους λόγους. Πιθανότερη γυναικεία συμμετοχή θεωρώ αυτή της Μπαλτατζίδου που ποτέ δεν έκρυψε την φιλοδοξία της και όχι της Χαρίση που δοκιμάστηκε.
Οι εκτιμήσεις που θεωρώ ότι είναι λάθος συνεχίζονται και στο χώρο της ΝΔ. Γράφει η εφημερίδα ότι συζητείται η υποψηφιότητα του Βεσυρόπουλου. Εκτός του ότι είναι στενός φίλος του Τσαβδαρίδη που από μόνο του ακυρώνει την όποια σκέψη του Απ. Βεσυρόπουλου, στην περιοχή του Ρουμλουκιού υπάρχει στα σκαριά άλλη υποψηφιότητα εντελώς άφθαρτη και με ευρεία αποδοχή που ήδη άρχισε να δουλεύεται από έναν κύκλο στελεχών. Οπότε, πως και με ποιες προϋποθέσεις θα μπει κάποιος άλλος σφήνα στην περιοχή από τη ΝΔ;
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον συνήθη ύποπτο όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, τον Γ. Μηνά. Εδώ ο συντάκτης παραβιάζει ανοιχτές πόρτες. Παίζει στα σίγουρα αφού όλοι που ακούν εκλογές το μυαλό τους πάει στον γιατρό. Όμως κανείς δε βάζει στοίχημα ότι ο Μηνάς θα είναι υποψήφιος γιατί ξέρει ότι έχει πολλές πιθανότητες να χάσει τα λεφτά του.
Αναφορά γίνεται και στο όνομα του Κ. Ζιώγα που ως προσόν του είναι το γεγονός ότι έχει συγγενική σχέση (κουμπάρος) με τον Σαμαρά. Αν μη τι άλλο πρόκειται για επιχείρημα που μόνο ανανέωση και εκσυγχρονισμό δε φέρνει. Η αναφορά στον Ντ. Βλαχόπουλο είναι εκ του περισσού αφού ο συγκεκριμένος αρνήθηκε το 2009 να είναι υποψήφιος για να μην ηττηθεί όπως το 2007 και σε καμιά περίπτωση τώρα που πιθανόν να είναι σε ανοδική τροχιά η ΝΔ δε δικαιούται να είναι υποψήφιος. Επίσης η αναφορά στον Καλαϊτζίδη είναι ατυχής αφού οι έντεκα χιλιάδες σταυροί στις Περιφερειακές δε σημαίνει αυτόματα ότι ο συγκεκριμένος μπορεί ξαφνικά να σηκώσει κεφάλι και να κοιτάξει στα μάτια τον Χαλκίδη στον κύκλο του οποίου ανήκει.
Όπως και να ΄χει όμως θεωρώ ότι το όλο στήσιμο του δημοσιεύματος εκτός από αστείο ήταν και «προβοκατόρικο» αφού μέσα σ΄ αυτό υπάρχουν και σοβαρά ονόματα που πιθανόν να είχαν κάποια τύχη στον εκλογικό στίβο αλλά τώρα κάηκαν. Και κάηκαν διότι όταν εμπλέκονται έστω και εν αγνοία τους μεταξύ άλλων ονομάτων που δεν έχουν καμιά τύχη και δυναμική τότε τους παίρνει κι αυτούς η …μπάλα.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων θεωρώ ότι η εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" λησμόνησε ότι η Αποκριά τελείωσε και ότι μπήκαμε στη Σαρρακοστή και θέλησε να ντύσει κάποιους συγκεκριμένους με τη στολή του υποψήφιου βουλευτή μήπως και τους απαλυνθεί ο καημός και μετριαστούν τα απωθημένα από το ότι ως τώρα δεν έγιναν ακόμα υποψήφιοι βουλευτές για να σώσουν την πατρίδα. Και του χρόνου…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xάρη, Μπράβο σου!! Έχεις απόλυτα δίκαιο! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα, παλαιά τερτίπια αυτά! Δεν μπορεί η Πατρίδα να πάει μπροστά με τέτοιου είδους λογικές ποτ θυμίζουν μπακαλοδέφτερα!! Οι εποχές που μας τάιζαν κουτόχορτο τέλος!! Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, και ο νοών νοείτο!

Ανώνυμος είπε...

Ποια Σιδηροπούλου ρε παιδιά; Η εφημερίδα γράφει αρλούμπες για να γεμίσει τις σελίδες της. Τίποτα από όσα γράφει δεν είναι σοβαρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι βουλευτές θα είναι ξανά υποψήφιοι και αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Αντε γεια