Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τρεις εντολές για τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των Μεταπτυχιακών που έχουν κατατεθεί από εκπαιδευτικούς και έχουν αποκτηθεί από Πανεπιστήμια του εξωτερικού,..με τις αντίστοιχες ισοτιμίες του ΔΟΑΤΑΠ, διενέργεια ΕΔΕ στη Χαλκιδική και έλεγχο στους εκπαιδευτικούς εάν γνωρίζουν τη ξένη γλώσσα της χώρας που απέκτησαν το Μεταπτυχιακό , έδωσε σήμερα η υπ. Παιδείας Αννα Διαμντοπούλου.Ειδικότερα η υπ. Παιδείας , προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:
1. Δόθηκε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στο Νομό Χαλκιδικής, όπου υπήρξαν οι συγκεκριμένες καταγγελίες. Εφόσον προκύψουν στοιχεία, που τεκμηριώνουν τις παραπάνω καταγγελίες, θα παραπεμφθούν άμεσα στον Εισαγγελέα.
2. Ζητήθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλης της χώρας, να στείλουν για έλεγχο στο Υπουργείο τους μεταπτυχιακούς τίτλους, που έχουν κατατεθεί από εκπαιδευτικούς και έχουν αποκτηθεί από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τις αντίστοιχες ισοτιμίες του ΔΟΑΤΑΠ.
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται πρόταση, ώστε τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών να ελέγχουν τη γνώση της ξένης γλώσσας, στην οποία έχει αποκτηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, προκειμένου να μοριοδοτούν τους μεταπτυχιακούς τίτλους κατά τη διαδικασία επιλογής των στελεχών.
Σε ανακοίνωσή του το υπ. Παιδείας επισημαίνει : «Η απόκτηση παράνομων μεταπτυχιακών τίτλων έναντι αμοιβής εγείρει μείζονα θέματα ηθικής και νομιμότητας στο χώρο της Παιδείας, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τις αμοιβές των εκπαιδευτικών, με τη δυνατότητα και τον τρόπο εξέλιξης τους σε θέσεις διοικητικής και παιδαγωγικής ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: