Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ, Εγκαταλείπουν τα παιδιά τους για ένα πιάτο φαΐ

Πλημμύρισαν τα χωριά SOS από ανήλικα παιδιά, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
Τα νούμερα αυξάνονται δραματικά, ενώ η εικόνα αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα για πολλές οικογένειες.
Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία..ανέφερε ο Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των παιδικών χωριών SOS, στο Ράδιο 9, Στέργιος Σιφνιός "υπάρχει αυξητική τάση των οικογενειών που για οικονομικούς λόγους αφήνουν τα παιδιά τους, προκειμένου να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό, όσο δύσκολο και αν τους είναι να τα αποχωριστούν".
Να σημειωθεί ότι το 2010 περίπου1000 οικογένειες εκ των οποίων οι 600 από το κέντρο της Αθήνας, απευθύνθηκαν για το λόγο αυτό στα παιδικά χωριά SOS.
Το 80% αφορά παιδιά Ελλήνων, δεδομένο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα σημάδια που αποδεικνύουν το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.
Ο κ. Σιφνιός επισημαίνει ότι η αύξηση της ανεργίας, τα χαμηλά μεροκάματα, αλλά και η ανύπαρκτη κρατική κοινωνική πολιτική, αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους σε «ξένα χέρια», ελπίζοντας ότι αργότερα θα καταφέρουν να βρουν τρόπο, για να τους προσφέρουν, έστω τα απολύτως απαραίτητα.
Τελειώνοντας, ο Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας στα παιδικά χωριά SOS, αναφέρει πως εντός ολίγου καιρού, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, πρωτίστως γιατί, ο νέος φορολογικός νόμος τα έχει «γονατίσει» φορολογώντας όχι μόνο τις δωρεές αλλά και το ίδιο το παιδικό χωριό, και δευτερευόντως, γιατί εντός ολίγου καιρού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγο πληρότητας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: