Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Νέος γύρος συγκρούσεων στην πολυκατοικία

Ν.Δ.: ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Σύγκρουση κορυφής στην πολυκατοικία της κεντροδεξιάς πυροδοτούν οι δημοσκοπήσεις και ο γνωστός προεδρικός φίλος (του Α. Σαμαρά) Φαήλος Κρανιδιώτης.
Η προσωπική κόντρα του προέδρου της
Ν.Δ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στη Βουλή έχει στραμμένο το βλέμμα στις δεξαμενές ψήφων στις οποίες απευθύνονται τα δύο κόμματα της δεξιάς παράταξης, κάτω από το φόβο των πρόωρων εκλογών, που δεν έχει εκλείψει παρά τις διαβεβαιώσεις του Γ. Παπανδρέου.

Στη Ν.Δ. προέκυψε θέμα και με τον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε «φιρφιρίκους» της Ν.Δ. που κατηγορούν τον Κ. Καραμανλή και έδωσε την εντύπωση ότι οδεύει προς την Ντόρα Μπακογιάννη, για το κόμμα της οποίας προέβλεψε ότι θα μπει στη Βουλή. «Εχετε να με ρωτήσετε κάτι πιο σοβαρό;» ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Γιάννη Μιχελάκη δείχνοντας την απαξίωση της Συγγρού στο πρόσωπο του βουλευτή. «Ανταποδίδω την απαξίωση», απάντησε ο Σ. Χατζηγάκης. «Ποιος είναι αυτός ο Μιχελάκης;».

«Καμένο χαρτί»

Απορρίφθηκε το ενδεχόμενο της διαγραφής του, στη λογική ότι τον θεωρούν ήδη ένα «καμένο πολιτικό χαρτί», όπως έλεγαν κομματικά στελέχη στην «Ε». «Μπορεί να εγγυηθεί το νέο που ευαγγελίζεται η ΔΗΣΥ ένας πρώην υπουργός που η τελευταία δήλωση που έκανε ήταν για την ΑΓΡΟΓΗ;», αναρωτήθηκαν αφήνοντας αιχμές για τις πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της πολυκατοικίας άρχισε με αφορμή το άρθρο του, προσωπικού φίλου του Α. Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτη στο «antinews.gr». Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης προωθείται από συγκροτήματα του Τύπου και τον περιέγραψε ως «το πιο πρόθυμο γεροπουλέν της μεταπολιτευτικής παράγκας».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον Α. Σαμαρά να τον καταγγείλει και δήλωσε ότι ενοχλούν οι δημοσκοπήσεις, που του δίνουν αυξημένα ποσοστά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ότι είναι υπεύθυνος μόνο για τους βουλευτές του και πέρασε στην αντεπίθεση θυμίζοντας δηλώσεις του Καρατζαφέρη που έδειχναν το ΔΝΤ πριν από την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. «Μήπως αντί ΛΑΟΣ είστε λαγός κ. Καρατζαφέρη;», αναρωτήθηκε.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να του ρίξει πίσω το γάντι περί «λαγού». Το είπε στη Βουλή βλέποντας κάποια στιγμή άδεια τη θέση του Σαμαρά και μετά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ, όταν τον κατηγόρησε ότι φεύγει στις Βρυξέλλες και δεν θα γίνει η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Στελέχη της Ν.Δ. απαντούσαν ότι η αντίδραση αυτή δείχνει την αμηχανία του Γ. Καρατζαφέρη, διότι η συζήτηση αναβλήθηκε άλλες δύο φορές, την πρώτη το ζήτησε ο Παπανδρέου και τη δεύτερη ο Καρατζαφέρης. «Δεν θέλει να πολιτογραφηθεί ως λαγός, αλλά έχασε», έλεγαν.

«Ετσουξε»

Ο Φ. Κρανιδιώτης επέμεινε στις απόψεις του. «Αυτό που έτσουξε προφανώς τον κ. Καρατζαφέρη είναι η αλήθεια του κειμένου μου», δήλωσε στον «98,9». Ο Α. Σαμαράς, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει τα θέματα των φίλων του. Μπορεί τώρα να εξυπηρετούν τους σκοπούς του, αλλά κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ.

Λάβρος ήταν ο Σ. Χατζηγάκης σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο των Τρικάλων. «Θεωρώ πως το κόμμα της κ. Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει, είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο», δήλωσε. «Εχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους».

«Δεν θα πάθω πολιτικό Αλτσχάιμερ για να εξασφαλίσω κομματική θέση», είπε. Επισήμανε την ανάγκη η Ν.Δ. να στραφεί προς το «μεσαίο χώρο», για να καταστεί πλειοψηφικό ρεύμα. Χαρακτήρισε «θετικές» τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου για το ελληνικό χρέος και τόνισε ότι «αποτελεί επιτυχία της ίδιας της Ευρώπης και όχι του Γ. Παπανδρέου».

korai@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: