Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Την αντίδρασή της εκφράζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων με ανακοίνωσή της και καλεί τους καθηγητές σε εγρήγορση προκειμένου σε συνεργασία με τους γονείς να αντιδράσουν στα σχέδια που προωθεί το υπουργείο Παιδείας....
"Τη στιγμή που δημοσιεύονται στο τύπο αναλυτικά οι επικείμενες συγχωνεύσεις, η ΟΛΜΕ περιμένει ακόμη τις προτάσεις του Υπουργείου" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών.

"Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους, να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ, ενώ το Σάββατο οι πρόεδροι των οργάνων θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: