Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

"ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ" ΦΛΙΤΟΥΡΗ- ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας όπου και πάλι κυριάρχησε το θέμα της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Γυμνάσιο Τρικάλων. Αυτή τη φορά το «παρών» έδωσε ο διευθυντής της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Ευθ. Φλιτούρης που εν μέσω τεταμένου κλίματος επιχείρησε με λεκτικούς ακροβατισμούς να πείσει για..
το ορθόν της απόφασής του, να μη δυσαρεστήσει τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας με τους οποίους συνεργάστηκε και τέλος να δείξει ένα καλό προφίλ συνεργασίας με τη διοίκηση του δήμου. Στην προσπάθειά του αυτή συνάντησε πολλές φορές την αντίδραση των πολιτών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα αλλά και συμβούλων της πλειοψηφίας που του έκαναν λεκτικές επιθέσεις.
Ο κ. Φλιτούρης είπε πολλές φορές ότι ακολούθησε τη νόρμα του Υπουργείου, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό και επανέλαβε όσα είπε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη χτες το πρωί αναφορικά με τις εναλλακτικές του προτάσεις που συντείνουν να κλείσει το γυμνάσιο Πλατέος λόγω έλλειψης χώρου ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του το Λύκειο και οι μαθητές να ενισχύσουν τα γυμνάσια Τρικάλων και Κορυφής.
Τόνισε ότι ο ίδιος χωρίς εντολή του υπουργείου δεν μπορεί να προβεί σε νέα εναλλακτική πρόταση αλλά είναι έτοιμος να το πράξει εφόσον πάρει τέτοια εντολή. Τουτέστιν, αρνήθηκε πολλές φορές να πάρει τέτοια πρωτοβουλία γιατί προφανώς δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία αλλά και ταυτόχρονα διότι δε θέλει να έρθει σε σύγκρουση με την προϊσταμένη του αρχή.
Μετά την ενημέρωση που έκανε και την ένταση που επικράτησε εξ αιτίας της τοποθέτησής του αλλά και της τοποθέτησης του Σ. Τσιάπλα που τον αποκάλεσε «δοτό» του Υπουργείου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του συλλόγου του Γυμνασίου Πλατέος και με τους οποίους έκλεισε συνάντηση για σήμερα το βράδυ στο σχολείο ώστε να συζητήσει μαζί τους το θέμα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης επανέλαβε ότι η δική του προσπάθεια είναι στην κατεύθυνση να μη κλείσει κανένα σχολείο και για το λόγο αυτό θα επισκεφτεί την Τετάρτη την Αθήνα για να έχει συνάντηση με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας ώστε να εκθέσει την επιχειρηματολογία και να κοινοποιήσει ότι ο δήμος θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση αφού μπορεί να λειτουργήσουν και τα τρία Γυμνάσια (Κορυφής, Πλατέος και Τρικάλων) με ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού που πρέπει να κάνει ο ίδιος ο διευθυντής εκπαίδευσης Ημαθίας.
Κριτική έκανε για ακόμα μια φορά ο τέως δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου για τους χειρισμούς της διοίκησης επισημαίνοντας ότι η απόφαση της κατάργησης του Γυμνασίου είναι πολιτική και αφορά στην Κυβέρνηση. Τόνισε δε ότι η παράταξή του αν και δεν ανακαλεί την αξίωσή της να προταθεί και η εναλλακτική που προβλέπει το κλείσιμο του γυμνασίου Πλατέος θα στηρίξει την πρόταση της Διοίκησης που είναι «να μη κλείσει κανένα σχολείο».
Από την πλευρά τους τόσο ο Θ. Τσιάπλας όσο και ο Χρ. Αλευράς είπαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή και ζήτησαν από τον κ. Φλιτούρη να καταθέσει νέα πρόταση που όμως τον βρήκε αρνητικό χωρίς να έχει εντολή από το Υπουργείο.


Δείτε τη συνομιλία που έχει με γονείς από το γυμνάσιο Πλατέος ο Ευθ. Φλιτούρης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

K MOXLA MAS KOYRASATE ME TO NA ABANTARETE TON DIMITRIADI ELEOS DILADI..EXEIS THAPSEI OLO TWN KOSMO KAI O DIMITRIADIS EINAI O THEOS!!I KEIMENO ME TA KRYMMENA EGRAFA DEN VGALATE..ALLA VLEPW I MIZA PEFTEI KALA APO TON PLATIWTI DIMARXO

ACAB είπε...

ΤΟ ΓΥΜΑΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Ο Κ.ΔΗΜΗΡΧΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ...ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

OI κυριες ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ???ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ??ΑΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ε??

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΣΕΟΓΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΡΙΟΣ???ΘΑ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΟΎΜΕ??ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΙ??ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΙΚΡΌΦΩΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Σε λιγες μερες σκαει η μεγαλη βομβα!!!και θα τρεχετε ολοι...και ξερετε ποια ειναι αυτη??ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!ονειρα γλυκα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΧΛΑ? ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ? ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ!!!ΙΣΑ ΙΣΑ Ο ΜΟΧΛΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ!ΕΙΠΑΜΕ .....ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ...ΛΙΓΗ ΗΘΙΚΗ! ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!