Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ!


Μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, άλλο ένα στέλεχος της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, μπήκε στο χορό των υστερικών επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου,επιτέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το βήμα της Βουλής στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ολιγόωρη συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, την Παρασκευή από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων...
«Έγινε εισβολή με μαθητές, μέλη της ΟΛΜΕ, πρώην συνδικαλιστές και συνδικαλιστές των αριστερών παρατάξεων και άλλους» ισχυρίστηκε η κυρία Διαμαντοπούλου και επέδειξε, από του βήματος, φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν η κατάσταση των γραφείων, καθώς -σύμφωνα πάντα με την υπουργό-έσπασαν έπιπλα, έγραψαν στους τοίχους, εκδιώχθηκαν οι υπάλληλοι, εξυβρίσθη με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο ο διευθυντής μπροστά σε παιδιά.

«Ο κ. Καλομοίρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ ήταν παρών. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κομματική γραμμή, ούτε ότι είναι κανείς από πίσω, αλλά θεωρώ ότι τα κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν τα κόμματα αυτού του είδους τις ενέργειες», ανέφερε η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Αυτά που κάποτε ήταν οι σημαίες της Αριστεράς κι αυτό το κομματάκι που εσείς εκφράζετε από μία Αριστερά της γνώσης, της πρότασης, της Δημοκρατίας, της προόδου, της δίνετε μερικές φορές το χαρακτήρα του μπάχαλου, της ανομίας και της οπισθοδρόμησης», κατέληξε στο παραλήρημα της η Υπουργός Παιδείας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την λύπη του για τον τόνο και το ύφος της υπουργού Παιδείας και τόνισε ότι με το να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποδίδει πράξεις βίας στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους για τις πολιτικές της που συναντούν την αποδοκιμασία της κοινωνίας.

«Δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό. Να το αντιληφθείτε, διότι οδηγείτε τα πράγματα σε μεγάλες ανωμαλίες. Τέτοιες φράσεις εκστομίζονταν σε άλλες σκοτεινές εποχές που δεν πιστεύουμε ότι μπορούσαν να ξανάρθουν», είπε ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στην υπουργό.

Τη διαμαρτυρία του για τα «μαθήματα αριστεροφροσύνης της κυρίας Διαμαντοπούλου στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ», εξέφρασε σε παρέμβασή του και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, λέγοντας προς την υπουργό Παιδείας, πως «με όσα διαπράττει τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνησή σας και το υπουργείο σας, δεν θα έπρεπε να είχατε το θράσος να μιλάτε για αριστερά, εσείς που έχετε πάρει διαζύγιο με την ίδια την ιστορία σας, που δράτε ως βασιλικότεροι του βασιλέως, ως οι φανατικότεροι υπερασπιστές του νεοφιλελευθερισμού».

«Το επιχείρημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα» είναι τετριμμένο και παραπέμπει σε συμπεριφορές κατά την περίοδο σκοτεινών χρόνων, όπου κάποιοι προσπαθούσαν να εξωθήσουν την δημοκρατική Αριστερά εκτός νομιμότητας». Ευθύνες τέτοιες απέδωσε ο κ. Τσίπρας στον Θ.Πάγκαλο, αλλά και στην υπουργό, για τα όσα είπε περί «Αριστεράς του μπάχαλου και της ανομίας», καλώντας την να ανακαλέσει.

«Βεβαίως να ανακαλέσω, αν καταδικάσετε εκείνους τους συνδικαλιστές, που μπήκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης, έσπασαν τα έπιπλα και εξύβρισαν με τον πλέον χυδαίο τρόπο τον περιφερειακό διευθυντή και τους υπαλλήλους» απάντησε η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Αν το παιδί βλέπει ως πρώτη αντίδραση του εκπαιδευτικού την κατάληψη ή την απεργία πείνας - αν όλα παραπέμπονται σε έναν αυτοματισμό βίας και κατάργησης του αντιπάλου, τότε αυτά θυμίζουν όντως, σκληρές, φασιστικές αντιλήψεις» πρόσθεσε η υπουργός, συγχέοντας σκόπιμα και αυθαίρετα πράξεις βίας τις οποίες η ίδια ισχυρίζεται ότι διεπράχθησαν με πρακτικές αγωνιστικών κινητοποιήσεων...


«Αναφέρεστε σε περιστατικά που δεν γνωρίζουμε καν» ανταπάντησε ο επικεφαλής της ΚΟ του του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιφυλασσόμαστε - αλλά αν αποδειχθεί ψευδής η καταγγελία σας για πέμπτη φορά μετά τις τέσσερις του κου Πάγκαλου, τι θα κάνετε; Αυτό που ξέρω, είναι ότι η πολιτική σας προκαλεί αντιδράσεις αυθόρμητες, γιατί είναι βίαιη η πολιτική σας. Την βία ο χώρος μου δεν την ασπάζεται, αλλά είναι πολύ πιο βίαιη η δική σας συμπεριφορά» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

iskra.gr

Το σκίτσο είναι του Βαγγέλη Χερουβείμ από την Εφημερίδα ΑΥΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: