Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ:ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΡΟΧΩΝ

Με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στο εξής από το ΙΚΑ, κάθε 1η και 15η του μήνα, οι δαπάνες παροχών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ιδρύματος...
Η διαδικασία της υποχρεωτικής καταβολής των παροχών των ασφαλιστικών φορέων με πίστωση λογαριασμών πληρωμών μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ, από 1/1/2011, προβλέπεται από τον νέο ασφαλιστικό νόμο (αρ. 40 του Ν. 3863, ΦΕΚ 115/15-7-10), βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υλοποιηθεί σύντομα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (Αρ. 11/10.2.2011) οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος, θα πρέπει μαζί με την τελευταία πληρωμή οποιασδήποτε παροχής των ασφ/νων ή συντ/χων ή οποιασδήποτε συναλλαγής τους στο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, να προσκομίσουν στο Τμήμα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου τα εξής δικαιολογητικά:

1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου - ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία της πληρωμής μέσω τραπεζών:

Α. Οι παροχές σε Ευρωπαίους ασφαλισμένους που μένουν προσωρινά στην Ελλάδα και είναι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.) ή Πιστοποιητικό Προσωρινής αντικατάστασης (Π.Π.Α.)

Β. Τα έξοδα κηδείας.

Γ. Οι προκαταβολές και εκκαθαρίσεις που αφορούν νοσηλεία στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: