Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

"Δεν υπήρχαν περιπολικά διαθέσιμα και δεν ξέρουμε εάν υπήρξε σωστός συντονισμός και έγκαιρη ενίσχυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι αυτών δεν επισκευάζεται, δεν είναι ετοιμοπόλεμο και άλλα περιπολικά προστατεύουν παράγοντες εκατομμυριούχους και προέδρους εταιριών", είπε στον ΣΚΑΙ ο Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.
Όταν υποστηρίζει τέτοια πράγματα ο αστυνομικός και όταν βλέπουμε όλοι μας τους αστυνομικούς κατά εκατοντάδες να απασχολούνται, να φθείρονται φρουρώντας ή και εμποδίζοντας ειρηνικές εκδηλώσεις όπως διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στο Μνημόνιο και την αλόγιστο ξόδεμα εκατομμυρίων ευρώ για να αστυνομοκρατεί η Κυβέρνηση τη λαϊκή αντίδραση τότε ολόκληρη η ευθύνη βαραίνει την ίδια και ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα.
Ο χαμός των δυο νεαρών αστυνομκών είναι... αποτρόπαια πράξη και δικαίως όλα τα πολιτικά κόμματα την καταδίκασαν αλλά με λεκτικές καταδίκες δε λύνεται το πρόβλημα τόσο του σχεδιασμού δράσης της αστυνομίας όσο και της πλημμελούς εκπαίδευσης και του στησίματος των επιχειρήσεων.
Ιδού πως συνεχίζει ο συνδικαλιστής αστυνομικός: "Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη. Τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα. Το 80% των αστυνομικών οχημάτων είναι εκτός εγγύησης. Ακόμα και τα κράνη τα αγοράζουν μόνοι τους οι αστυνομικοί".
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι πόροι του Υπουργείου οδεύουν προς άλλες προτεραιότητες, όπως είπε πρόσφατα και η υφυπουργός Τζάκρη ότι στην Κερατέα ξοδεύονται ημερησίως 300 χιλιάδες ευρώ! Ξοδεύονται εκατομμύρια όταν κινητοποιούνται για να αστυνομεύσουν τις διαδηλώσεις των εργαζόμενων που διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους. Ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για να παρακολουθούνται οι πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις που κάνουν εκδηλώσεις κλπ.
Συνεπώς, το κράτος χρησιμοποιεί την αστυνομία ως το μακρύ του χέρι για να επιβάλλει την πολιτική του και αφήνει απροστάτευτους τους αστυνομικούς όταν αυτοί καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους που δεν είναι άλλη από το να κυνηγήσουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα του κοινού ποινικού δικαίου.
Συνεπώς, τίθεται ζήτημα αλλαγής πολιτικής που όμως δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση του Μνημονίου που ως το τέλος, έως ότου να πέσει κάτω από το βάρος της λαϊκής αντίδρασης θα χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς για να περάσει την πολιτική της.
Υπό την έννοια αυτή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απολογηθεί στο λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και να μην αποφεύγει τις ευθύνες της που είναι πασιφανείς.
Και κλείνω με τη δήλωση του προέδρου των αστυνομκών υπαλλήλων Αττικής «Η Αστυνομία είναι σε εγκατάλειψη», Γιάννης Μακρής, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές, όταν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».
Ο κ. Μακρής δήλωσε πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ενώ κατήγγειλε πως «την ώρα της δράσης, όταν κλήθηκαν να συνδράμουν περιπολικά της αστυνομικά δεν υπήρχαν, καθώς απασχολούνταν στη φύλαξη προέδρων ομάδων».
Ποιος ευθύνεται αν όχι ο Παπουτσής που δεν δίνει τα κονδύλια που πρέπει ώστε να εκπαιδευτούν οι αστυνομικοί σωστά; Ποιος φταίει που δεν έχουν ασφαλή αυτοκίνητα και μηχανές;
Ας απαντήσουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε στην απάντηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: