Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του Μνημονίου άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Α. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου, αμφισβητώντας τη θέση του πρωθυπουργού ότι η πολιτική που ακολουθείται με το Μνημόνιο είναι πατριωτική και κατηγορώντας τον κ. Γ. Παπανδρέου για αδυναμία διαπραγμάτευσης.Στη συνέντευξη Τύπου συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου για την οικονομία, που διοργανώνει ο ΣΥΝ στις 10-12 Μαρτίου, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «πραγματικά πατριωτική στάση είναι να έχει κάποιος τα κότσια να διαπραγματευθεί».
Απαντώντας επίσης σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΕΕ -Ιρλανδίας για τη μείωση του επιτοκίου και την θετική στάση των Βρυξελλών, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι «σήμερα είναι φανερό, ότι αυτός που επέλεξε την άρση της εθνικής κυριαρχίας και το ΔΝΤ δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται σ' ένα σχέδιο στον πυρήνα του οποίου είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, προς όφελος του κεφαλαίου».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την απαισιοδοξία του για τις εξελίξεις, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ και προέβλεψε ότι «το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα βυθίσει την Ευρώπη ακόμη πιο βαθειά στη φτώχεια και την εξαθλίωση». Ζήτησε ακόμη τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που θα υιοθετηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου και ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να επιβάλει στον λαό τέτοιου είδους αποφάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ των εκλογών, διευκρινίζοντας ότι το μείζον δεν είναι η εκλογική αναμέτρηση, αλλά το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: