Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

εφημερίδα Bild Zeitung:"Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες. Η κρίση μας κοστίζει 800 εκατομμύρια"

Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής, άρθρο στην εφημερίδα Bild Zeitung επισημαίνει ότι το υψηλό χρέος της Ελλάδας θα περιορίσει τα κέρδη του κρατικού προϋπολογισμού κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.
Στο άρθρο που φέρει τίτλο "Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες. Η κρίση μας κοστίζει 800 εκατομμύρια ευρώ" σημειώνεται ότι..
ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Shauble θα αναγκαστεί να τα φέρει βόλτα με λιγότερα χρήματα στον προϋπολογισμό του. Λόγος, όπως σημειώνεται, η έκρηξη του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Φιλοξενείται μάλιστα και δήλωση του επικεφαλής του Ινστιτούτου IWH, καθηγητή Ulrich Blum, που σημειώνει ότι η ελληνική κρίση χρέους έφτασε στην τσέπη του Γερμανού φορολογούμενου, επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα υπό τις τρέχουσες συνθήκες δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της".

Οι εμπειρογνώμονες είναι θυμωμένος! "Είναι πλέον σαφές ότι η ελληνική κρίση του χρέους είναι η πρώτη φορά που έφτασε τους φορολογούμενους", δήλωσε ο καθηγητής Ulrich Blum, επικεφαλής του ινστιτούτου IWH.

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για θέματα προϋπολογισμού Carsten Schneider υπογραμμίζει από την πλευρά του πως "η σταθεροποίηση της Ευρωζώνης δεν είναι δωρεάν και επομένως η κυβέρνηση υποχρεούται να πληρώσει υψηλότερους τόκους".

Έτσι τίθεται το ρητορικό ερώτημα από την εφημερίδα "τι κάνουν οι Έλληνες κάτω από αυτές τις συνθήκες" για να έρθει και η απάντηση του αρθρογράφου που σημειώνει ότι "ζητούν ελαφρύνσεις".

Αναφέρεται στις επίμονες προσπάθειες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της αποπληρωμής του δανείου και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του.

Ο αρθρογράφος καταλήγει σημειώνοντας ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, θα ενημερώσει τις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προϋπολογισμού της Βουλής, σημειώνοντας ότι το FDP, εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει ταχθεί κατά της επιμήκυνσης.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του FDP επί των δημοσιονομικών επισημαίνει ότι δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη το να εξασφαλίζεις χρόνο χωρίς να υπάρχει προοπτική λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: