Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 52 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το υπουργείο Εργασίας θα διαθέσει 52 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή προγραμμάτων με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη κατά τη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους αντιπεριφερειάρχες....
Από το ποσό αυτό τα τα 30 εκατομμύρια θα διατεθούν για την απορρόφηση 9.500 ανέργων σε έργα κοινωνικής εργασίας και τα 22 εκ. για τη χρηματοδότηση τοπικών προγραμμάτων στήριξης της ανάπτυξης. Η επιλογή των ανέργων, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε έργα κοινωνικής εργασίας δήμων, νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και άλλων φορέων, θα γίνει με μοριοδότηση.

Τα προγράμματα αυτά θα εφαρμοστούν σε 24 πόλεις με υψηλή ανεργία, στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και θα έχουν διάρκεια δύο χρόνων.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε ότι το πρόβλημα της ανεργίας και των κλειστών καταστημάτων έχει πάρει μεγάλη διάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπισή του.

Κατάληψη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Φίλκεραμ Τζόνσον, με στόχο να συναντηθούν με την υπουργό Λούκα Κατσέλη, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο. Κρατώντας πανό, εισήλθαν στο χώρο της συνάντησης της υπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, φώναξαν συνθήματα, όπως "θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία". Τελικά, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συνομίλησε με την υπουργό και την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: