Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τον προσεχή Ιούνιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Υπηρεσίες και υπάλληλοι θα περνούν από αξιολόγηση. Προανήγγειλε το κλείσιμο οργανισμών που δεν αποδίδουν ή δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους συστήθηκαν. Μείωση ελλείμματος ΔΕΚΟ κατά 800 εκατ. ευρώ...
Για δραστική μέτρα περικοπής των δημοσίων δαπανών, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους σε δημόσιες υπηρεσίες έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι.

Ο ίδιος έκανε λόγο ότι σύντομα αναμένονται αξιολογήσεις της απόδοσης των υπαλλήλων, οι οποίες θα συνοδεύονται με απολύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και από την αναλογία 1 προς 5, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν προκύψει ανάγκη, η αναλογία αυτή να αλλάξει σε 1 προς 7.

Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρχει αναλογία των μισθών με βάση τα προσόντα, ενώ υποστήριξε ότι η ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό δε σημαίνει μείωση των μισθών. "Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αύξηση αλλά ούτε και σε μείωση των μισθών", δήλωσε.

Προανήγγειλε δε, νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο που θα αφορά στις στρεβλώσεις των μισθών στο δημόσιο, επισημαίνοντας πως στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι η εξομοίωση των μισθών εργαζομένων που έχουν τα ίδια προσόντα. Υπογράμμισε όσοι δεν πιάνουν τους στόχους θα απομακρύνονται, ενώ τόνισε ότι οργανισμοί και υπηρεσίες που δεν προσφέρουν έργο θα κλείσουν.

"Όλοι θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμα να μην αξιολογούνται. Είναι παράλογο. Αξιολογείται ο καθένας με βάση τα επιτεύγματα των στόχων", είπε.

Επίσης προανήγγειλε και το κλείσιμο οργανισμών που δεν αποδίδουν ή δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους συστήθηκαν.

Παράλληλα, μίλησε για τα νέα μέτρα που τυχόν θα ληφθούν εντός των επόμενων μηνών και τόνισε ότι δεν θα αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές.

Για τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο εισοδήματος είπε ότι αυτά ήταν λιγότερα και ότι η μείωση των εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2010 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει βαθύτερη ύφεση από αυτήν που περίμενε η κυβέρνηση.

Επιπλέον ο υφυπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή επιδόσεων στις ΔΕΚΟ και πως ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα, λέγοντας πως από τις ΔΕΚΟ αναμένεται να μειωθεί το έλλειμμα κατά 800 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου, επεσήμανε ότι πολλά από τα θέματα που θα συζητηθούν και συζητιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα τα έχει κάνει ήδη, όπως το ζήτημα της αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

"Η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που οι υπόλοιπες χώρες πρόκειται να καταθέσουν", δήλωσε.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: