Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΕ ΕΠΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ 1/3

Από σήμερα 1 Μαρτίου δεν χορηγούνται φάρμακα επί πιστώσει σε ασφαλισμένους επτά Ταμείων καθώς οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι τα εν λόγω Ταμεία τους χρωστούν υπέρογκα ποσά...
Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από σήμερα, 1η Μαρτίου στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.

Και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, όμως, σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στα Ταμεία που δεν πληρώνουν και όπως μας είπε ο Κώστας Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, προσθέτουν στη λίστα τα Ταμεία των Δικηγόρων Αθήνας και επαρχίας, καθώς για τα Ταμεία ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ και ΤΣΑΥ ήδη εδώ και αρκετό καιρό δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους τους.

Οσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά σε βασικά φάρμακα (ασπιρίνη, καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, κ.α.) ο κ. Κούβαρης έκανε λόγο για "κερδοσκοπία εις βάρος του ελληνικού λαού" και ο κ. Λουράντος τόνισε ότι "αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει λάβει ο ΕΟΦ, η αγορά θα ανασάνει".

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών, επισύρει την επιβολή κυρώσεων.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: