Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΟΣΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ

Δεν θα μπορεί να χορηγείται βεβαίωση μη οφειλών από τον ΟΑΕΕ για τη θεώρηση βιβλίων στους ασφαλισμένους του Οργανισμου, αν οφείλουν εισφορές στο ΙΚΑ ακόμη και αν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ....
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, ο αυτοαπασχολούμενος ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, που απασχολεί προσωπικό το οποίο ασφαλίζεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κύρια σύνταξη και στο ΕΤΕΑΜ για επικουρική σύνταξη, δεν θα μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα, επειδή πχ θέλει να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία στη Δ.Ο.Υ., αν δεν προσκομίσει βεβαίωση του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και του ΕΤΕΑΜ ότι δεν οφείλει εισφορές για το προσωπικό του ή ότι έχει ρυθμίσει τις οφειλές του στα παραπάνω Ταμεία και τηρεί τις ρυθμίσεις του.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο περιορισμός ισχύει και για ασφαλισμένους που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ.

Ακόμη, ότι στην περίπτωση που ο εν λόγω ασφαλισμένος είναι και ασφαλισμένος στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ θα πρέπει να ελέγχουν και ότι δεν οφείλει εισφορές και στον Κλάδο αυτό.

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, (Νόμος 3863 άρθρο 58), στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, χορηγείται βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας διάρκειας ενός μηνός για θεώρηση περιορισμένου αριθμού βιβλίων και στοιχείων υπό την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση τηρείται έναντι όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στην οποία υπάγεται το προσωπικό των επιχειρήσεων ή ο αυτοαπασχολούμενος.

NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: