Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

OMIΛΙΑ ΤΟΛΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΝΟΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Το σημαντικό νομοσχέδιο για την εγκληματικότητα ανηλίκων και την πρόληψή της εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 1η Ιουλίου ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Στην εισήγησή του ο βουλευτής επεσήμανε τις νέες προοδευτικές και επιεικέστερες ρυθμίσεις που εισάγονται για τους ανήλικους, για την πρόληψη και την...
...αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την επανένταξη των ανήλικων. Ο βουλευτής, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε σε γεγόνοτα της Ημαθίας, αλλά και τις πρωτοβουλίες πρόνοιας που έχουν αναπτυχθεί, και τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν άμεσα οι προνοιακές δομές που προβλέπονται απο το νέο νομοσχέδιο.
Την Τετάρτη ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για τη δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων των πράξεων του δημοσίου που προκαλούν δαπάνη. Επισημαίνεται ότι ίδια πρόταση είχε καταθέσει ο Άγγελος Τόλκας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας -η τότε πλειοψηφία δεν τη δέχτηκε- τον Αύγουστο του 2009, ως νομαρχιακός σύμβουλος με τις προτάσεις του για τη διαύγεια και διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.
Τέλος, ανακοινώνεται ότι κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων". Στο νομοσχέδιο, που μετουσιώνει σε πράξη το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, προβλέπονται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των χρεών αλλα και σημαντικές διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόλχα, ο αγαπημένος σου Τόλκας δεν λαϊκίζει ε;
Ενώ ο Θανάσης που ξεγυμνώνει τον τσαρλατάνο "μακεδονομάχο" της δεξιάς (που μιλά με αριστερό λεξιλόγιο) λαϊκίζει ε;

Πόσο εμπαθείς μπορεί να είσαι;