Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Σύσκεψη συνεργασίας με θέμα: «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με στόχο έναν εποικοδομητικό διάλογο για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα της εξασφάλισης ποιότητας πόσιμου νερού.
Συμμετείχαν ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης,..
η Αντινομάρχης Νταλιού Μπουτζιώνα Χαμαιδή, η Διευθύντρια Υγείας Πρόνοιας Δήμητρα Τσίτσα, οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Ν.Α. Ημαθίας και εκπρόσωποι Δήμων του Νομού Ημαθίας.
Συμφωνήθηκε από όλους ότι για την επίτευξη του στόχου της διασφάλισης παροχής καθαρού και υγιεινού νερού από τα υπόγεια και επιφανειακά νερά σε όλους τους πολίτες, πρωταρχικής σημασίας είναι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός των απαραίτητων έργων ύδρευσης.
Είναι επίσης αναγκαίο να τηρούνται ανελλιπώς οι διαδικασίες ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Στο ζήτημα αυτό ο Νομάρχης ζήτησε από τη Διεύθυνση Υγείας και τους εκπροσώπους των Δήμων να είναι ιδιαιτέρως σχολαστικοί στους ελέγχους και αυστηροί στην τήρηση της νομοθεσίας, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: