Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΣΤΕΛΝΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2008, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10π.μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΗΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΣΥΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΕΙ

Ο τομέας περιβάλλοντος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Ημαθίας με βάσει και το πόρισμα της επιτροπής του Δήμου Αντιγονιδών καλεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ν.Α. Αυτοδιοίκησης Ημαθίας να επιληφθούν και να δραστηριοποιηθούν άμεσα επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές για την εκτεταμένη ρύπανση που προκαλείται στο περιβάλλον από τη δραστηριότητα της Κονσερβοποιίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα
Χρήστος Αντωνίου

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην κλήρωση των 80 εργατικών κατοικιών στον οικισμό ΠΛΑΤΥ 1 μέχρι την 14η Μαΐου 2008. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλοι οι άστεγοι εργατοϋπάλληλοι εργαζόμενοι ή κάτοικοι, καθώς και οι συνταξιούχοι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων:
Πλατέος, Λιανοβεργίου, Αράχου, Τρικάλων, Κορυφής, Πλατάνου, Πρασινάδας, Κλειδίου.

Επίσης: Αλεξάνδρειας (Αλεξάνδρεια- Νησέλι- Σχοινάς), Νεοχώρι.

Κυψέλη δήμου Μελίκης, Μικρό Μοναστήρι (Λουδίας) και Αδένδρου Δήμου Χαλκηδόνας, Νέων Μαλγάρων δήμου Αξιού, Αιγινίου (Αιγίνιο- Μεγ. Γέφυρα)

Αιτήσεις χορηγούνται και υποβάλλονται στο Περιφερειακό τμήμα Ο.Ε.Κ. Ν. Ημαθίας (πάροδος Βερμίου & Κονίτσης, 591 00 Βέροια, τηλ.: 23310 25180).

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

΄΄ΕΦΥΓΕ΄΄ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΩΤΑΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Απεβίωσε το Μ. Σάββατο και κηδεύτηκε σήμερα το πρωί ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Φιωτάκης.
Ο εκλιπών, μόλις 55 χρόνων, έχασε την άνιση μάχη που έδινε εδώ και τρεις μήνες με την επάρατο νόσο.
Ο Π. Φιωτάκης ήρθε στην Αλεξάνδρεια το 1992 όταν ο τότε δήμαρχος Φ. Πουρλιοτόπουλος προκήρυξε την θέση του διευθυντή της επιχείρησης. Από την αρχή αναδείχτηκε σε υποδειγματικό υπάλληλο και άξιο στέλεχος της ΔΕΥΑ και συνέβαλε τα μέγιστα στην ως τώρα πορεία της που ομολογουμένως είναι ανοδική.
Στην κηδεία του ήταν παρόντες εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου και της αντιπολίτευσης και βέβαια πλήθος κόσμου αφού ο Π. Φιωτάκης ήταν ένα άκρως πολιτικοποιημένο άτομο, ενταγμένος από παλιά στο Πασόκ και ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Κρητών Ημαθίας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
Ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Φιωτάκη

Σάββατο 26 Απριλίου 2008

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Το ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας ευχαριστεί το επιβατικό κοινό που χρόνια τώρα επιλέγει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Απευθύνει θερμές ευχές για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Ενημερώνει ότι την Κυριακή του Πάσχα, λόγω της Ημέρας, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια.
Από τη Δευτέρα όλα τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κανονικά, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα.
Με ευχές για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Η Διοίκηση και το προσωπικό του ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΄΄Ο ΠΟΛΙΤΗΣ΄΄.

Σαν βόμβα μεγατόνων έπεσε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας η ευθεία και σαφής κατηγορία που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Μπάμπης Γκιόνογλου κατά του ιδιοκτήτη της τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ».
Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη ότι του ζήτησε προ καιρού ένα ποσό της τάξης των 10 χιλιάδων ευρώ και όταν αυτός αρνήθηκε τότε η εφημερίδα άρχισε τις επιθέσεις εναντίον του και της διοίκησής του συνολικότερα.
Ο κ. Γκιόνογλου ισχυρίστηκε ότι έχει τις κατάλληλες αποδείξεις για τον ισχυρισμό του και δεν δίστασε να προκαλέσει τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας να προσφύγει στα δικαστήρια αν θεωρεί ότι θίγεται.
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας είπε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, ότι λέει ψέματα και ότι πρέπει αυτός να αποδείξει του λόγου το αληθές. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα μια μέρα πριν, την περασμένη Τρίτη, είχε στείλει εξώδικο στον δήμαρχο με το οποίο ζητούσε να πληροφορηθεί τι ισχυρίστηκε ο δήμαρχος σε συζήτησή του με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ. Παράσχο και ότι πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να πούμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα όταν ακούσαμε όλα αυτά που διημείφθην μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και είναι σαφές πως θα πρέπει να αποσαφηνιστούν από την πλευρά της εφημερίδος κυρίως μιας και ο δήμαρχος καταγγέλλει και ως θιγόμενος ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας θα πρέπει να ζητήσει την προστασία της τιμής του στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια αυτονόητη πράξη η οποία προφανώς θα λύσει την υπόθεση και θα φανεί ποιος και σε πιο βαθμό λέει την αλήθεια…

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΛΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Α
λεξάνδρεια 23/04/2008
ΤΗΛ.23333-50-151 FAX.23330-27796
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας προκηρύσσει πρόχειρο Δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη μειοδότη για την προμήθεια υδραυλικών υλικών και ανταλλακτικών για τις ανάγκες της επιχείρησης με την κατάθεση σφραγισμένων προσφορών .Η κατάθεση των προσφορών των ενδιαφερομένων θα γίνει στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αλ ( ισόγειο Δημαρχείου) μέχρι το μεσημέρι σις 05/05/08 και ώρα 11:00 μ.μΓια περισσότερες πληροφορίες και για την παραλαβή της αναλυτικής διακήρυξης και του καταλόγου των υλικών μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της ΔΕΥΑ ΑΛ όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για την ΔΕΥΑ Αλ
Ναλμπάντης Γ. Κών/νος
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλ

H K.O ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΗΣΕΛΙΟΥ

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 23/4/2008, στη χωματερή του δήμου Αλεξάνδρειας στο Νησέλι για μια ακόμη φορά πρόσβαλε βάναυσα το περιβάλλον και τους ανθρώπους του τόπου μας. Τελικά, η φωτιά σβήστηκε μετά από μεγάλες προσπάθειες στις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, αφού ο χώρος σκεπάστηκε με πολλά κυβικά χώμα. Το πρόβλημα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας που συνεδρίαζε το βράδυ της 23/4/2008. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου δέχθηκε σκληρή κριτική στο δημοτικό συμβούλιο για μη εφαρμογή των μέτρων που είχαν αποφασιστεί στην καλοκαιρινή σύσκεψη που είχε γίνει στο Νησέλι παρουσία του Νομάρχη. Ο κ. Γκιόνογλου περιορίσθηκε απλά να δεσμευθεί ότι ο χώρος θα φυλάγεται όλο το 24ωρο.
Μόλις πριν από 2 μήνες οι βουλευτές του ΚΚΕ Ζιώγας Γιάννης και Καλαντίδου Σοφία με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πε..Χω.Δ.Ε., Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας και Μακεδονίας – Θράκης είχαν φέρει στη Βουλή το πρόβλημα ως εξής
Επικίνδυνη xωματερή στην παλιά κοιτη του ποταμου Αλιακμονα δίπλα στο χωριό Νισελι του Δήμου Αλεξάνδρειας, του Νομού Ημαθίας.
Στο Νομό Ημαθίας, δίπλα στο χωριό Νησέλι και μέσα στην κοίτη του Αλιάκμονα ποταμού, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, χωματερή που εξυπηρετεί 9 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Για την ανάπλαση της περιοχής της παλιάς κοίτης του Αλιάκμονα, η Νομαρχία Ημαθίας είχε διαθέσει κονδύλια, χωρίς όμως να απομακρυνθεί η χωματερή.
Αποτελεί κίνδυνο λειτουργώντας ως τοξική βόμβα για τη γύρω κατοικημένη περιοχή και κυρίως για τους κατοίκους του χωριού, αφού:
-Πολλές φορές το χρόνο αναφλέγεται και εκπέμπονται στον αέρια διάφορες εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων ουσίες π.χ. φουράνια και διοξίνες.
-Τα ξεπλύματα από τις βροχές μεταφέρουν στο χωριό Κλειδί, μέσω της κοίτης βρώμικα υγρά από την αποσύνθεση, σήψη, των σκουπιδιών και κουφαριών ζώων.
Να σημειώσουμε ότι το Κλειδί αποτελεί υδροβιότοπο του Δέλτα του Αξιού ποταμού.
-Η σuνεχής παρουσία και λειτουργία της χωματερής μολύνει τα υπόγεια νερά με τα διασταλλάζοντα στραγγίδια που δημιουργούνται. Αυτά περιέχουν οργανικά οξέα και βαρέα μέταλλα, επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων αφού η περιοχή υδροδοτείται από γεωτρήσεις που αντλούν νερά στα οποία υπάρχει παρουσία αυτών των ενώσεων λόγω της διάχυσης των διασταλλαζόντων.
Οι κάτοικοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους πολλές φορές, όμως η κατάσταση επιδεινώνεται.
Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν οι κυβερνήσεις, γιατί δεν έχουν ως άμεση προτεραιότητα έργα που η υλοποίησή τους είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία του λαού (ΧΥΤΑ κ.α.).
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ.. Υπουργοί:
- Πόσο ελέγχεται η μόλυνση του αέρα, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων του
χωριού;
- Πότε θα σταματήσει να λειτουργεί αυτή η επικίνδυνη χωματερή
-Πότε θα λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ του Νομού Ημαθίας;.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ: Καλώς τα τα Παιδιά

“Θα μπορούσα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου με τη φράση που ειπώθηκε προ ημερών στη βουλή «Καλώς τα τα παιδιά». Και αυτό γιατί πραγματικά κάποιοι από τους υπογράφοντες πολίτες κυρίως αυτοί που περιφέρονταν δεξιά και αριστερά με το φυλλάδιο στο χέρι να μαζέψουν υπογραφές από τους συμπολίτες μας, στα 5 χρόνια που είμαι Δήμαρχος και είμαι παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, όσα και αν ήταν αυτά λίγα για κάποιους, πολλά κατ’ εμένα ήταν «επιμελώς παντελώς απόντες είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα και κάποιοι, πολύ λίγοι, λίγες φορές παρόντες. Έλαμπαν λοιπόν δια της απουσίας τους».
Τόσο που να αγνοούν ότι η προώθηση των τεχνών και των γραμμάτων (όπως υπογράφουν) γίνεται από ανθρώπους – πολίτες ενεργούς και συμμέτοχους. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα τώρα που έγινα εγώ και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αιτία να τους ενεργοποιήσει και να τους βάλει σε διαδικασία συμμετοχής. Εύχομαι και το επιθυμώ πολύ να έχει συνέχεια αυτή τους η λειτουργία, θα με βρούνε συμπαραστάτη και αρωγό και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν και εμένα και τη Δημοτική αρχή για νέες σωστές και λειτουργικές αποφάσεις. Δεν ισχυρισθήκαμε ποτέ ότι είμαστε αλάθητοι και παντογνώστες.
Οι συμπολίτες μας συνέταξαν και υπέγραψαν ένα κείμενο που το έχουμε μπροστά. Λυπάμαι όμως που αυτό το κείμενο έχει φανερό ζητούμενο τον Πολιτισμό αλλά από το λόγο του, τα επιχειρήματα, την παραπλάνηση και την έλλειψη προτάσεων άλλο πράγμα σηματοδοτεί, δείχνει και θέλει. Ίσως κάποιοι τελείωσαν τις περιοδείες στα κάθε είδους ψηφοδέλτια και τα μικροπολιτικά επιχειρήματα στα καφενεία και ως επίδοξοι διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου καπιλεύονται τον πολιτισμό για να ξαναεμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο. Όμως ας μπούμε για λίγο στα πραγματικά γεγονότα. Επί θητείας του αείμνηστου Δημάρχου Μπρουσκέλη εγκρίθηκε η άδεια ανέγερσης του πολιτιστικού κέντρου.
Με σαφήνεια στο ισόγειο του κτιρίου ένας μεγάλος χώρος ορίζεται ως Εστιατόριο – Μπαρ από τους μελετητές οι οποίοι ήθελαν το Παλιό Αναψυκτήριο που όλοι μας εκεί μεγαλώσαμε και θυμόμαστε, να έχει συνέχεια στην ζωή μας και στην καθημερινότητα της πόλης. Σεβαστό και κατανοητό. Όχι βέβαια για έναν καφέ στο διάλειμμα όπως οι υπογράφοντες λένε, γιατί για αυτόν τον καφέ υπάρχει άλλος χώρος όπως σε κάθε πολιτιστικό χώρο (κυλικείο ή φουαγιέ) αλλά για συνεύρεση των πολιτών του και για την διακίνηση ιδεών. Αυτό το πολιτιστικό κέντρο παρέμεινε «γιαπί» όπως πολλοί το έχουν βαφτίσει για πολλά χρόνια. Πράγματι λοιπόν στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις είχαμε πάντα ως ένα από τα πρώτα και μεγάλα έργα την αποπεράτωση και λειτουργία του πνευματικού κτηρίου.
Έτσι ώστε να μπορούν να το χαρούν οι νέοι και ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που διψούν για τις τέχνες και τον πολιτισμό, και να δοθεί φυσικά ένα μεγάλο τέλος στην κατάφορη παραβίαση και βιασμό της αισθητικής μας. Τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια; Συνεχίσαμε πολλές εσωτερικές εργασίες και σχεδόν το μπροστά μέρος του κτιρίου ήταν έτοιμο προς χρήση και θα δινότανε αγαπητοί μου εάν δεν είχαμε την διαρροή υδάτων σε πολλά σημεία της οροφής του και την ανάγκη αλλαγής στέγης. Ενημερώνω όλους τους πολίτες λοιπόν ότι στον φετινό προϋπολογισμό υπάρχουν 32.000,00 € για την υγρομόνωση της οροφής, 45.000,00 € για την αντικατάσταση των κουφωμάτων, 45.000,00 € για την ηλεκτρομηχανολογική και ακουστική μελέτη του θεάτρου έτσι ώστε να είναι έτοιμες προς δημοπράτηση, οι 600.000 περίπου ευρώ που προγραμματίσαμε μαζί με τις 600.000,00 € που διεκδικήσαμε και πετύχαμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Αυτό αγαπητοί μου εγώ το ονομάζω πολιτική απόφαση και πολιτική βούληση. Αυτό δείχνει την ευαισθησία και την βούληση που έχουμε για τον πολιτισμό. Αυτό και ένα σωρό άλλες ενέργειές μας. Την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου. Την ανακατασκευή του κτιρίου όπου στεγάζεται η χορωδία και η φιλαρμονική έτσι ώστε να μπορούν οι χορωδοί μας να εργάζονται σε ένα χώρο φιλόξενο και καλαίσθητο. Εμείς τους στηρίξαμε και τους στηρίζουμε ηθικά και οικονομικά για την μετάβασή τους στις διάφορες εκδηλώσεις που κάνανε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στην Κύπρο που χρηματοδοτήθηκε το ταξίδι εξ’ ολοκλήρου, στην Πράγα που μάλιστα λάβαμε και το μετάλλιο.
Εγώ προσωπικά πρωτοστάτησα για να εξοικονομηθούν χρήματα από ιδιώτες έτσι ώστε να μπορεί η μικρή χορωδία να μεταβεί στο Graz της Αυστρίας για τις εκεί εκδηλώσεις. Εμείς ενισχύσαμε και ενισχύουμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη με εκατοντάδες βιβλία κάθε χρόνο έτσι ώστε οι συνδημότες μας να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα βιβλίων προς διάθεσή τους. Και διευκρινιστικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10.500 τίτλοι βιβλίων για ενήλικες και 2.700 για παιδιά. Όπως επίσης καθιερώσαμε τον θεσμό της επίσκεψης συγγραφέων στα σχολεία του Δήμου μας και ανοικτές εκδηλώσεις αυτών προς τους πολίτες. Έχοντας ως δεδομένα όλα αυτά που ανέφερα και πιστεύοντας στη σύντομη λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου, μπήκαμε στη διαδικασία να δημοπρατήσουμε το Αναψυκτήριο για δύο κυρίως λόγους.
1. Αυτός που θα πλειοδοτήσει στη δημοπρασία με δικά του έξοδα θα ολοκληρώσει ένα τμήμα του κτιρίου.
2. Η φύλαξη του κτιρίου και η συντήρησή του με τη λειτουργία του αναψυκτηρίου θα είναι σίγουρη και ωφέλιμη για το Δήμο.
Και θέλω πραγματικά να ρωτήσω τους υπογράφοντες και όλους τους πολίτες. Πότε σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό το Δήμο θα σταματήσει η γκρίνια και η κριτική για άλλους λόγους; Ενεργός πολίτης δεν είναι αυτός μόνο που κρίνει τις ενέργειες της διοίκησης αλλά και αυτός που είναι συμπαραστάτης, αρωγός και συμμέτοχος σε αυτές. Δεν είδα κανέναν να αρθρογραφεί ή να βρίσκεται κοντά μας σε όλες τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις που κάνει η διοίκησή μας προς το καλό της πόλης
·Παρά μόνο ενώ ο θερινός κινηματογράφος λειτουργεί είμαστε κατ’ εντολή απόντες ή κακοί κριτές. Ή πηγαίνουμε στον κινηματογράφο του Δήμου Πλατέος παρόλο που είχε τα ίδια κινηματογραφικά έργα.
·Εκδηλώσεις γίνονται, απέχουμε και κρίνουμε.
· Συγγραφείς επισκέπτονται την πόλη και παρουσιάζουν βιβλία τους και εμείς δεν υπάρχουμε αλλά γκρινιάζουμε.
Ας μου πουν ειλικρινά οι υπογράφοντες είναι πράγματι λόγος η λειτουργία του Αναψυκτηρίου να λειτουργεί ανασταλτικά προς τον Πολιτισμό; Δεν μπορώ λοιπόν να δεχθώ την πλειοδοσία ευαισθησίας που παρουσιάζεται. Η ευαισθησία για το κτίριο αυτό είναι μεγάλη από όλους και περισσότερο από εμάς. Είμαι πεπεισμένος ότι ο χρόνος θα αποδείξει το σωστό της επιλογής μας. Η διοίκηση κρίνεται από τους πολίτες και η ευθύνη της είναι πολιτική. Παραβλέπω τις κραυγές περί «αλλαγής χρήσεως» ως παντελώς αβάσιμες αλλά έχουν ως βάση την μικροπολιτική, την μικροψυχία και την ιδιοτέλεια. Καμία αλλαγή χρήσης δεν γίνεται, ο χώρος που ενοικιάσαμε ήταν πάντα σχεδιασμένος για την συγκεκριμένη χρήση, όλες οι διαδικασίες έγιναν νόμιμα και με τρόπο υποδειγματικό. Τελειώνοντας θέλω να υποσχεθώ και να διαβεβαιώσω όλους αυτούς τους πολίτες που υπέγραψαν το κείμενο με τις αγνές ανησυχίες τους για την αποπεράτωση του κτιρίου του πνευματικού κέντρου όπως και όλους τους άλλους συμπολίτες μας ότι αυτή η Διοίκηση θα βάλει την τελική σφραγίδα της στην αποπεράτωσή του. Όπως άλλωστε την έβαλε σε πολλά μεγάλα έργα του Δήμου. Την αποπεράτωση του Γυμναστηρίου, την αποπεράτωση της αποχέτευσης, τον φωτισμό των εισόδων της πόλης, την ανάπλαση της Βετσοπούλου και της εύρυθμης λειτουργίας της, την δημοπράτηση του ταρτάν του γηπέδου, την κατασκευή νέου ΚΑΠΗ και επέκταση του παιδικού σταθμού και τέλος σας καλώ όλους στα εγκαίνια του κολυμβητηρίου περί τα τέλη του Ιουνίου”.

EK NEOY AΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ Π.Π.Κ.Α ΩΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στην απόφαση, η οποία παρεμπιπτόντως έχει ήδη υλοποιηθεί, της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας να εκμισθώσει τον χώρο που προβλέπεται απο το ιδρυτικό σχέδιο του κτηρίου το 1986, σε επιχειρηματία για να λειτουργήσει αναψυκτήριο.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δια του Ν. Γκαβαρδίνα εξέφρασε την διαφωνία της και ζήτησε να γίνει ένα κυλικείο για να καλύπτονται οι ανάγκες των επισκεπτών του κτηρίου όταν αυτό δοθεί σε χρήση.
Προφανώς ο κ. Γκαβαρδίνας αγνοούσε οτι στο χώρο του ΠΠΚΑ και ειδικότερα στο φουαγέ υπάρχει χώρος να λειτουργήσει Κυλικείο, όπως σε κάθε τέτοιον αντίστοιχο χώρο.
Απο την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας ο Δ. Παράσχος επανέλαβε τα όσα είχε ισχυριστεί και παλαιότερα με κύρια κατακλείδα της επιχειρηματολογίας του οτι "είμαι σίγουρος οτι στο μέλλον θα έχετε μετανοίωσει για την απόφασή σας αυτή" είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου.
Παραπλήσιες αππόψεις υποστήριξαν και οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών που συγκέντρωσαν περι τις 100 υπογραφές στο κείμενο που διακίνησαν και έθεσαν υπόψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και εξ αυτού του λόγου το θέμα ετέθη προς συζήτηση και μόνο.
Διαβάστε σε άλλη ανάρτηση την απάντηση του Μπ. Γκιόνογλου σε όλους εκείνους που ετέθησαν απέναντι στην απόφαση της διοίκησης.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

Συνήλθε σήμερα το απόγευμα σε συνεδρίαση και με πλήρη απαρτία το πενταμελές Τοπικό Συμβούλιο νέων του Δήμου Πλατέος που εξελέγη στις εκλογές της 30ης Μαρτίου. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότησή του σε σώμα και η εκλογή προέδρου, αναπληρωτή προέδρου, γραμματέα και ταμία. Σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης εξελέγησαν παμψηφεί, Πρόεδρος ο Γιώργος Σούρλας πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, αναπληρωτής πρόεδρος ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης σπουδαστής λογιστικής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, γραμματέας η Δήμητρα Διούδη φοιτήτρια φιλολογίας, ταμίας ο Στέλιος Τσίνογλου μαθητής της γ’ Λυκείου και μέλος ο Βασίλης Πράπας επίσης μαθητής της γ’ Λυκείου.
Αμέσως μετά τις γιορτές, το Τοπικό Συμβούλιο προγραμματίζει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πλατέος για να εξετάσουν από κοινού θέματα στέγασης και λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου, τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μελών με σκοπό να ετοιμαστεί και εγκριθεί το πρόγραμμα δράσης για τη φετινή χρονιά, η σύνταξη κανονισμού λειτουργίας των οργάνων του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και η υποβολή προτάσεων σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΕ "ΜΑΝ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ"

30 χρόνια μετά την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της Βεργίνας (1977-2007) το Γυμνάσιο Βεργίνας μετονομάστηκε σε «Μανόλης Ανδρόνικος» για να τιμήσει η Βεργίνα τον μεγάλο Έλληνα αρχαιολόγο. Η μετονομασία με την υπ. αριθμ. 142493/Δ4/13-12-07 απόφαση του ΥΠ.Ε.Π.Θ. που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (2473τΒ’31-12-07).
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι 70 χρόνια πριν (1937) άρχισε τις ανασκαφές στην Βεργίνα ο δάσκαλος του Μ. Ανδρόνικου, καθηγητής Αρχαιολογίας Κων/νος Ρωμαίος.
Η τελετή μετονομασίας, στην οποία έχει προσκληθεί η ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ., του ΥΠ. Μακεδονίας-Θράκης αλλά και η Πρυτανική Αρχή του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2008.
Την ίδια ημέρα στις 11:00 στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «η ζωή και το έργο του Μ. Ανδρόνικου, τις ανασκαφές, τους στόχους και τις προοπτικές» από τις διακεκριμένες αρχαιολόγους Παλιαδέλλη Χρυσούλα (Καθηγήτρια ΑΠΘ), Δρούγου Στέλλα (Καθηγήτρια ΑΠΘ) και Κοτταρίδη Αγγελική (Δρ. Αρχαιολογίας ΙΖ’ Ε.Π.Κ.Α.).
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βεργίνας και συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκ/σης Νομού Ημαθίας και το Γυμνάσιο Βεργίνας.
Οι εκδηλώσεις τόσο της ημερίδας όσο και της μετονομασίας καλύπτονται από την ευγενική χορηγία του κ. Συμεών Δερέ και του Θεραπευτηρίου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».
Με την τελετή μετονομασίας θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο του σχολείου.
Μόλις λάβαμε την διαβεβαίωση ότι στην εκδήλωση μετονομασίας του Γυμνασίου μας το ΥΠΕΠΘ θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα.

ΠΥΡΓΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΗΣΕΛΙΟΥ. ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη χωματερή του δήμου Αλεξάνδρειας στο Νησέλι αμέσως μετά την λήξη της βάρδιας του φύλακα του χώρου. Ο καπνός που βγήκε απο τα απορρίμματα έφτασε σε τεράστια ύψη και διασκορπίστηκε νότια αφού υπήρχε μικρής έντασης άνεμος και το αποτέλεσμα ήταν να πνιγούν στον τοξικό καπνό το γειτονικό χωριό το Νησέλι και βέβαια ο καπνός να επηρεάσει το σύνολο της περιοχής.
Η αντίδραση υπήρξε άμεση. Ο δήμος Αλεξάνδρειας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ Βασίλη Μιχαλακάκη κινητοποίησε σκαπτικά και φορτηγά μηχανήματα με στόχο την μεταφορά ικανών ποσοτήτων χωμάτων ώστε να σκεπαστεί η χωματερή. Στο έργο της κατάχωσης των σκουπιδιών και συνακόλουθα στο σβήσιμο της φωτιάς συμβάλει απο χτες το βράδυ και ο ΕΣΔΑ (Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων) μηχανήματα του οποίου κατέφτασαν με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γιάννη Δάλλα, δήμαρχο Μακεδονίδος.
Το ζήτημα αυτό όπως ήταν φυσικό απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας που συνεδρίασε χτες το βράδυ. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου ενημέρωσε σχετικά το σώμα και απο την πλευρά τους οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στη διοίκηση του Δήμου για μη εφαρμογή των μέτρων που είχαν αποφασιστεί στην καλοκαιρινή σύσκεψη που είχε γίνει στο Νησέλι παρουσία του Νομάρχη.
Απο την πλευρά του ο κ. Γκιόνογλου δεσμεύτηκε οτι ο χώρος θα φυλάγεται όλο το 24ωρο τριπλασιάζοντας τη δαπάνη φύλαξης.
ΝΕΟ: Τελικά, η φωτιά σβήστηκε μετά απο μεγάλες προσπάθειες στις 5 το πρωί σήμερα αφού ο χώρος σκεπάστηκε με πολλά κυβικά χώμα. Να αναφέρουμε οτι καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης παρόντες ήταν ο διοικητής της ΠΥ Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης που συντόνιζε τα πέντε οχήματα της υπηρεσίας του, ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας κ. Δαβάκης και ο γεν. γραμματέας της Νομαρχίας Στρ. Γιαβανναρτζής.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΥ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η μετατροπή του αεροδρομίου Παλαιοχωρίου σε εμπορευματικό – πολιτικό. Ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης επισκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη κι ενημερώθηκε ότι η αρμοδιότητα μετατροπής θα περάσει στο Υπουργείο Μεταφορών και την Πολιτική Αεροπορία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτά ανακοίνωσε ο κ. Δημητριάδης (φωτ.) στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο δήμαρχος Πλατέος πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεις στην Αθήνα για της οποίες επεσήμανε τα εξής:
· Επίσκεψη στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας: Ενημερώθηκε ότι το πρώτο έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοπρατηθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός των Τρικάλων
·Επίσκεψη στον ΟΣΕ: Θα πραγματοποιηθεί εξωραϊσμός του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος και θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης η υπόγεια διάβαση έχει διανοιχτεί και θα πραγματοποιηθούν και συμπληρωματικά έργα.
·Επίσκεψη στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας: Ξεκίνησε η προμελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό των εργατικών κατοικιών. Η επιλογή των βόθρων απορρίφθηκε. Ο Οργανισμός θα χρηματοδοτήσει τον δήμο για την υλοποίηση του έργου.
Σε άλλες ανακοινώσεις του ο δήμαρχος Πλατέος σημείωσε ότι:
·Στην Κορυφή θα δημοπρατηθεί η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του δημοτικού σχολείου.
· Προχωρά ο αγωγός ύδρευσης που θα συνδέσει τη νέα γεώτρηση στον Πλάτανο με τα δίκτυα των Τρικάλων και του Αράχου.
· Ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης δυο μηχανικών που θα στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία με στόχο την γρηγορότερη ωρίμανση μελετών και έργων.

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με αφορμή την εορταστική περίοδο του Πάσχα και για όγδοη συνεχή χρονιά, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με παραγωγικούς φορείς και Υπηρεσίες του Νομού. Πιο συγκεκριμένα: Την Κυριακή 20/04, ο βουλευτής επισκέφτηκε τα Σφαγεία της Βέροιας. Σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Βοοτροφικό Σύλλογο, παραγωγούς και εκδοροσφαγείς, διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία και η αγαστή συνεργασία εμπόρων και παραγωγών ενόψει των εορτών του Πάσχα και επισημάνθηκε με ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον βουλευτή η δικαίωση χρόνιων αγώνων σχετικά με τον χαρακτηρισμό του βοδινού κρέατος εκτροφής άνω των 5 μηνών ως ελληνικό, με αποτέλεσμα τη στήριξη τόσο των βοοτρόφων όσο και της Ημαθιώτικης οικονομίας. Την Δευτέρα 21/04, ο κ. Χαλκίδης επισκέφτηκε την αγορά της Βέροιας όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο την αγορά της πόλης όσο και τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Την Τρίτη 22/04, ο βουλευτής Ημαθίας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σε συνάντησή του με την Προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για την πορεία και τα προβλήματα του Κέντρου. Οι επαφές του κ. Χαλκίδη στην Αλεξάνδρεια συνεχίστηκαν με επισκέψεις του στην αγορά της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλήθος κόσμου αλλά και τοπικών επιχειρηματιών σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα και αιτήματά τους. Τις επαφές του βουλευτή στην Αλεξάνδρεια ολοκλήρωσαν οι επισκέψεις του στις Δημόσιες Υπηρεσίες της πόλης. Κατά τις συναντήσεις του με τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών (ΙΚΑ, Εφορία, ΟΑΕΔ, Γραφείο Α’θμιας Εκπαίδευσης, Πολεοδομία, Δ/νση Γεωργίας, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Υποθηκοφυλακείο) συζητήθηκαν λειτουργικά ζητήματα των Υπηρεσιών καθώς και προβλήματα έλλειψης προσωπικού που συναντώνται σε διάφορες υπηρεσίες. Την Τετάρτη 23/04, ο κ. Χαλκίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Βέροιας. Σε συνάντησή του με τον Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την ομαλή πορεία ανάπτυξης του Νοσοκομείου και την πρόοδο των προγραμματισμένων εργασιών. Στη συνέχεια, ο βουλευτής είχε επαφές με το Νομάρχη Ημαθίας και τη Δήμαρχο Βέροιας ενώ το πρόγραμμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες της πόλης (Δ/νση Γεωργίας, Δ/νση Εμπορίου, Δ/νση Οικονομικών, Δ/νση Α’θμιας Εκπαίδευσης, ΤΕΔΚ, ΤΥΔΚ, Περιφέρεια, Πολεοδομία, Τοπογραφική Υπηρεσία, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Συγκοινωνιών, Τμήμα Βιομηχανίας, Τελωνείο, ΔΕΗ, Πυροσβεστική, Αστυνομία). Την Πέμπτη 24/04, ο κ. Χαλκίδης θα επισκεφτεί την αγορά και τις Υπηρεσίες της Νάουσας ενώ την Παρασκευή 25/04 θα βρίσκεται στην αγορά της Βέροιας προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις του με φορείς της τοπικής οικονομίας και πολίτες.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Η ΝΑΟΥΣΑ

Έξω από το κύπελλο ερασιτεχνών έμεινε η Νάουσα. Την Μεγάλη Τετάρτη γνώρισε την ήττα στον Πολύγυρο με 3-0 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια του θεσμού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Παναγιωτόπουλος και δέχθηκαν την χαριστική βολή στο 42’ με τέρμα που σημείωσε για τον Πολύγυρο ο Τσεμπερίδης. Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 85’ με τον Συγκέλη. Η Νάουση είχε δοκάρι στο 75’ με τον Τζιάνιτς.
Πολύγυρος: Σκιαθίτης, Μιμίδης, Ζυμάρας, Αστεριάδης, Στόκος, Τσεμπερίδης, Κάρτας (69’ Κεφαλάς), Τσίκνας, Παναγιωτόπουλος, Στεργίδης (60’ Σιγκέλης), Προβατίδης (81’ Βούλγαρης)
Νάουσα: Καρασαββίδης, Παπαπέσιος, Τουμαράς, Τεληγιαννίδης, Παραστατίδης, Ντζιάνιτς (80’ Γιάτσος), Καρούτσος, Σίμος, Ντέλλας (65’ Μάραντης), Στέφος, Διάκογλου (85’ Ζωγράφος).

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΄΄ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΕ΄΄

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση η επιτροπή περιβάλλοντος του δήμου Αντιγονιδών που ως γνωστόν συστάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και είχε ως κύριο έργο της την εξέταση των όρων λειτουργίας και τα αποτελέσματα αυτής για την βιομηχανία ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε» που εδρεύει έξω από την Καβάσιλα και τον Σταυρό.
Ιδού τι γράφει αναλυτικά η έκθεση που συνέταξε η επιτροπή που απαρτίζεται από την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Άννα Λαμπίρη και τους συμβούλους Στ. Τόπη (πλειοψηφία), Αντ. Τσίπη (μείζων μειοψηφία).
« Θέμα: Αρνητικές επιπτώσεις της Βιομηχανίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε Στο Δήμο ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ.
Μετά από διερεύνηση των προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία της βιομηχανίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε., της οποίας οι εγκαταστάσεις βρίσκονται επί της Π.Ε.Ο Θεσ/νίκης-Βέροιας, μεταξύ των Τ.Δ. Σταυρού και Καβασίλων του Δήμου Αντιγονιδών, διαπιστώσαμε τα εξής:

1.Το πρόβλημα της ΜΟΛΥΝΣΗΣ του περιβάλλοντος στο Δήμο μας έχει γίνει χρόνιο. Παρά τις οχλήσεις και συστάσεις εκ μέρους φορέων και υπηρεσιών και παρά τις υποσχέσεις της εν λόγω βιομηχανίας ότι θα συμμορφωθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία, εν τούτοις εξακολουθεί να ρίχνει τα απόβλητά της στη στραγγιστική τάφρο που διέρχεται παράλληλα των εγκαταστάσεών της, διατρέχει περιμετρικά το Τ.Δ Παλ. Σκυλιτσίου και οδεύει προς Κρύα Βρύση του Ν. Πέλλας.
Ο ισχυρισμός των υπευθύνων της βιομηχανίας ότι λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός, είναι απολύτως ανυπόστατος, διότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τα δε αποτελέσματα της βιομηχανίας είναι αρνητικά:
Α) στη στραγγιστική τάφρο δεν υπάρχει ψυχή ζώσα (ούτε βάτραχος!)
Β) οι κάτοικοι του Π. Σκυλιτσίου, του Σταυρού και των Καβασίλων υποφέρουν από τη βαριά δυσοσμία, η οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Γ) στην περιοχή των Ποντίων του Π. Σκυλιτσίου, που βρίσκεται κοντά στην τάφρο, αναφέρονται πολλά περιστατικά καρκίνου.
Σε έναν τόπο, όπου ο καρκίνος θερίζει και όπου η επιβίωση έχει γίνει το μεγάλο στοίχημα, καμία βιομηχανία δεν δικαιούται να λειτουργεί εις βάρος της υγείας των πολιτών.
Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι τα νερά της παραπάνω τάφρου τα αξιοποιούσε άλλοτε ο Τ.Ο.Ε.Β Π. Σκυλιτσίου για την άρδευση 3.500 στρεμμάτων, με προτροπή των υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, εν όψει λειψυδρίας.
2.Το δεύτερο πρόβλημα, το οποίο αφορά στην υπεράντληση υδάτων, έγινε ιδιαίτερα αισθητό τους θερινούς μήνες του 2007, όταν:
α) στον υδατόπυργο Σταυρού δεν είχε νερό τις απογευματινές ώρες,
β) τα πιεστικά των οικιακών γεωτρήσεων χάλασαν λόγω έλλειψης νερού και άντλησης άμμου.
Τα παραπάνω προβλήματα παρουσιάστηκαν με την έναρξη λειτουργίας του χυμοποιείου της βιομηχανίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε., η οποία απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες νερού,
που αντλούνται παράνομα και εις βάρος των κατοίκων του Σταυρού.
Σε μια εποχή που η λειψυδρία είναι ήδη γεγονός στη χώρα μας, κανένας δεν δικαιούται να θεωρεί «δικό του», το πόσιμο νερό που αντλεί παράνομα.
Η βιομηχανία που θεωρήθηκε κάποτε ευλογία διότι έδωσε ζωή στον τόπο μας, σήμερα είναι κατάρα. Για αυτά που προσφέρει, το τίμημα είναι πολύ βαρύ.
Για τους παραπάνω λόγους ενεργοποιείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιγονιδών απευθυνόμενο στην υπηρεσία σας, με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, σε ότι αφορά:
1. τη μόλυνση του περιβάλλοντος και
2. την παράνομη άντληση του πόσιμου ύδατος.
3.την ηχορύπανση κατά τις νυχτερινές ώρες.
Με τιμή
Επιτροπή περιβαλλοντικών θεμάτων Δημοτ. Συμβουλίου Δ. Αντιγονιδών
1. Άννα Λαμπίρη
2. Στέργιος Τόπης
3. Αντώνης Τσίπης

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡ ΣΤΟ ΠΠΚΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία από μερίδα πολιτών για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου Αλεξάνδρειας σχετικά με την εκμίσθωση χώρου στο ισόγειο του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου ώστε αυτό να λειτουργήσει ως καφε- αναψυκτήριο.
Επιχειρείται να καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ότι η διοίκηση Γκιόνογλου έκανε παράτυπη ή και παράνομη διαδικασία ώστε να δοθεί ο χώρος αυτός σε φίλο του για να «ξεχρεωθούν» γραμμάτια και αφετέρου αναδεικνύεται ο προβληματισμός που συνίσταται στο εξής: Μα καλά είναι δυνατόν να λειτουργήσει πρώτα το καφέ στο εν λόγω κτήριο και μετά η βιβλιοθήκη και τα άλλα τμήματα;
Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω κανένα από αυτά τα επιχειρήματα τα οποία εξ αρχής χαρακτηρίζω ως προφάσεις εν αμαρτίες.
Κατά το πρώτο η άποψή μου είναι: Η όλη διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη, σύννομη και διαφανής. Οι πάντες γνώριζαν ότι θα γίνει ανοιχτή, δημόσια δημοπρασία. Μάλιστα ήταν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, πολίτες και βέβαια οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες.
Η υπάλληλος του δήμου ανέγνωσε έναν προς έναν τους όρους δημοπράτησης που συμπυκνώνονται σε 41 άρθρα.
Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τη σύμβαση που περιλαμβάνει τους όρους θα του λυθούν πολλές απορίες.
Επίσης πρέπει να πούμε ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να βιάσει την κοινή λογική. Όποιος επιχειρηματίας ήθελε να ασχοληθεί με το ευγενές σπορ της επένδυσης στο χώρο αυτόν ενός ποσού της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ θα ήταν εκεί, στην διαδικασία που είχε ευρέως δημοσιοποιηθεί από τον τοπικό τύπο.
Δεν παρουσιάστηκε κανείς και για να μη δοθεί η παραμικρή αφορμή παρατάθηκε η ώρα της έναρξης της δημοπρασίας και αντί στις 8 που είχε οριστεί άρχισε στις 9:15 πμ. Τούτο δείχνει κατά τους αντιδρώντες ότι η διοίκηση Γκιόνογλου είχε αποφασίσει να τηρήσει μυστικότητα;
Για το δεύτερο επιχείρημα η άποψή μου είναι απλή: Ποια λογική υπαγορεύει την περαίωση πρώτα του κτηρίου και μετά την ενοικίαση του προβλεπόμενου από το ιδρυτικό του ΠΠΚΑ χώρου ως καφέ;
Μήπως θα έπρεπε να περιμένει κάποια διοίκηση να περάσουν κι άλλα χρόνια όταν μπορεί να αξιοποιήσει έναν χώρο με πολλαπλά οφέλη τόσο για το ταμείο του δήμου όσο και για την ακεραιότητα του κτηρίου που τόσα χρόνια παραμένει αφύλακτο και βορρά στις διαθέσεις των κάθε παραβατικών στοιχείων;
Εν πάση περιπτώσει η ιστορία είναι κάπως διαφορετική και η πλάκα είναι ότι τη γνωρίζουν αυτοί όλοι που υποτίθεται ότι παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα. Ο Μπ. Γκιόνογλου στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου απαντώντας στον κ. Γκαβαρδίνα του είπε ότι η ΑΝΗΜΑ εντός των ημερών ολοκληρώνει την μελέτη για εργασίες στο ΠΠΚΑ ύψους 1,2 εκ. ευρώ. Τούτο σημαίνει ότι εντός του έτους θα μπει εργολάβος στο ΠΠΚΑ και εντός του 2009 θα δοθεί προς χρήση.
Που λοιπόν εδράζεται η ένσταση των αντιδρώντων; Στο ότι το καφέ θα λειτουργήσει έναν περίπου χρόνο πιο πριν από το υπόλοιπο κτήριο ή υποκρύπτεται κάτι άλλο;
Μήπως η έντονη διάθεση για αντιπολίτευση στη νυν διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας οδηγεί τους αντιδρώντες πολίτες στο εύκολο μονοπάτι του λαϊκισμού ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι «ο δήμαρχος μετατρέπει το ΠΠΚΑ σε καφέ- μπαρ».
Αναφορικά με τα επιχειρήματα που διαλαμβάνονται στην προκήρυξη που κυκλοφορεί και συλλέγονται υπογραφές υπάρχουν κάποια που δεν αντέχουν σε κριτική.
Τι πάει να πει ότι θα αλλάξει χρήση το ΠΠΚΑ; Έμαθαν από πουθενά ότι θα συμβεί αυτό και δεν το λένε; Ή υπερβάλουν λέγοντας ότι επειδή θα λειτουργήσει το καφέ στο χώρο που προβλέπεται από την ιδρυτική πράξη του ΠΠΚΑ θα αλλάξει και συνολικά ο χώρος;
Αναφορικά με τον καημό που τους έπιασε όλους η ύπαρξη πολλών καφέ στην πέριξ περιοχή πρέπει να πω ότι η ευαισθησία τους είναι όψιμη. Όταν εμείς αρθρογραφούσαμε για τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται έλεγαν ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντά τους. Τώρα κι αυτοί το ίδιο κάνουν; Όσο για τα έσοδα από το νοίκι που ανέρχονται σε 12χ 1.000€ για το εσωτερικό και σε 10.700€ για τον εξωτερικό χώρο που σημαίνει 27.700€ ετησίως λένε πως δεν τα έχει ανάγκη ο δήμος. Σαν πολύ χουβαρντάδες τους βρίσκω και μπράβο τους. Ας κάνουν κι ένα βήμα πιο πάνω: να υποσχεθούν ότι θα καταργήσουν, ως μέλλουσα δημοτική αρχή, όλους τους φόρους και τα τέλη και να γουστάρει όλος ο κόσμος.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ: ΗΡΘΕ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ...

Τετραήμερη επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποίησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύμπσμπουργκ από την Παρασκευή έως και σήμερα που αναχώρησε.
Συνοδεύονταν από την σύζυγό του Άννα Μαρία και οι δυο τους κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Βέροιας. Ο τέως επισκέφθηκε διάφορα σημεία του νομού, κυρίως μοναστήρια και εκκλησίες συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Παντελεήμων.
Την Κυριακή το βράδυ «τίμησε» με την παρουσία του και την Αλεξάνδρεια όπου κατέφτασε απροειδοποίητα με την σύζυγό του διότι στον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούσε ο μητροπολίτης.
Εκεί, μεταξύ των πιστών ήταν και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας όπως η αντιδήμαρχος Μαρία Βουλγαροπούλου, ο Παναγιώτης Μεσσαλάς και η Νία Βαρσαμοπούλου.
Ακόμη να πούμε ότι ο τέως συναντήθηκε με οπαδούς τους στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Δεν διασταυρώθηκε αν τους είπε να κάνουν υπομονή έως ότου επιστρέψει στο θρόνο…

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας και η Αγκαθιά αναδείχτηκε πρωταθλήτρια. Σήμερα το απόγευμα κατανίκησε το Κλειδί, που έχασε την κατηγορία, εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 0-5.
Η Νάουσα, η μεγάλη χαμένη της χρονιάς, αν και νίκησε στην έδρα της τα Λευκάδια τερμάτισε δεύτερη και από τώρα άρχισαν να σκέφτονται αν αξίζει να συνεχίσουν και στην επόμενη χρονιά τον πρωταθλητισμό.
Πρέπει να πούμε ότι το φετινό πρωτάθλημα στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας δεν ήταν εφάμιλλο περασμένων ετών και τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν το χαμηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου, τα περίεργα που γινόταν στα ματς και η για μια ακόμα φορά μέτρια διαιτησία. Ελπίζουμε η διοίκηση της ΕΠΣΗ να αντιληφθεί ότι διοικεί έναν ευαίσθητο χώρο και να αποφασίσει να δουλέψει, να προσφέρει σ΄ αυτόν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΟΣ

Συνεδριάζουν την Μεγ. Τετάρτη τα δημοτικά συμβούλια Αλεξάνδρειας και Πλατέος και τα θέματα που ξεχωρίζουν είναι η κατάθεση και έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αλεξάνδρεια και η έγκριση του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους δυο δήμους.
Η συνεδρίαση του δήμου Πλατέος έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι και του συμβουλίου της Αλεξάνδρειας για τις 8 το βράδυ.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ

Ο εκπαιδευτικός Παν. Χατζησάββας, μέλος της ΝΕ του ΣΥΝ Ημαθίας παρεμβαίνει δημόσια με άρθρο του στη συζήτηση που αφορά στην επιχειρούμενη προσάρτηση του Δ.Δ Πατρίδας του Δήμου Δοβρά στον Δήμο Βέροιας.
Ο κ. Χατζησάββας τονίζει οτι δεν αρκεί μια απλή τεχνικής φύσης κίνηση ώστε να λυθούν τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο χωριό αλλά έργα ουσίας.
Διαβάστε το άρθρο- παρέμβαση στην διεύθυνση: http://xronikagr.blogspot.com

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Η ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 2% ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕ κλπ

Εξέπνευσε η εξάμηνη παράταση που είχε δώσει η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, κλπ) ώστε να αρχίσουν να καταβάλλουν το εκ του νόμου προβλεπόμενο ποσοστό 2% επι του τζίρου τους.
Όπως είναι γνωστό, εκτός ελαχίστων, ουδείς εκ των ιδιοκτητών της Αλεξάνδρειας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του δήμου και τώρα πλέον έχουν συσσωρευτεί αρκετά χρέη σε καθέναν εξ αυτών και η συμφωνία που υπήρχε ήταν να δοθούν με δόσεις και με εξάμηνη περίοδο χάριτος.
Σήμερα, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Ανεσίδης είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες στους οποίους επανέλαβε ότι η απόφαση της διοίκησης είναι μη αναστρέψιμη και ότι θα εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ψηφιστεί. Ως εκ τούτου καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες που είναι υπόχρεοι να ενταχθούν στην προβλεπόμενη ρύθμιση και να αρχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις που τους αναλογούν.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ. Έτοιμο να υποδεχθεί μέχρι και 40 νήπια από τη νέα σχολική χρονιά


Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης, η εκπρόσωπος του Ο.Σ.Κ. Φωτεινή Κόλια, ο υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρίας «Αρμός» Αλέξανδρος Στάμου, η νηπιαγωγός Αναστασία Μουρατίδου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευών του Δήμου Κώστας Κιορογλίδης

Μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα απέκτησε το Πλατύ για να στεγάσει, από τη νέα σχολική χρονιά, το 2ο διθέσιο νηπιαγωγείο Πλατέος. Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2006 από το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση της τότε Υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου και στοίχισε 250.000 ευρώ. Την επίβλεψη της κατασκευής του, που ανέλαβε και υλοποίησε η εταιρία «Αρμός» μετά από σχετικό διαγωνισμό, είχε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Η παράδοση του έργου έγινε σήμερα το πρωί, από την κ. Φωτεινή Κόλια (επιβλέπουσα μηχανικό του έργου, από μέρους του ΟΣΚ) και τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας «Αρμός» κ. Αλέξανδρο Στάμου, προς τον Δήμαρχο Πλατέος κ. Φώτη Δημητριάδη παρουσία της νηπιαγωγού κ. Αναστασίας Μουρατίδου και του Πρόεδρου της κατασκευαστικής επιχείρησης του Δήμου κ. Κώστα Κιορογλίδη.
Το νέο νηπιαγωγείο έχει δυνατότητα φιλοξενίας 40 παιδιών και διαθέτει κτιριακούς χώρους 300 τ.μ. με δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο κουζίνας, τραπεζαρία, τουαλέτες, αποθήκη και λεβητοστάσιο, καθώς και σύγχρονα συστήματα θερμομόνωσης, πυροπροστασίας και υποδομή εγκατάστασης φυσικού αερίου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η τοποθέτηση στον προαύλιο χώρο και του εξοπλισμού με όργανα παιδικής χαράς.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πλατέος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στο τομέα της σχολικής στέγης. Το 2005 κατασκευάστηκε νέο νηπιαγωγείο στην Πρασινάδα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας. Στην ίδια χρονιά αποπερατώθηκε στο Λιανοβέργι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας το νέο σχολικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου-Αράχου. Το 2007 έγιναν σημαντικά έργα κτιριακών επεκτάσεων και προσθήκες νέων αιθουσών διδασκαλίας, δαπάνης 750.000 ευρώ, στα δημοτικά σχολεία Κορυφής και Κλειδίου, ενώ φέτος, παράλληλα με την παραλαβή του νέου νηπιαγωγείου στο Πλατύ, ολοκληρώνεται και το νέο νηπιαγωγείο στο Παλαιοχώρι που και αυτό θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφτηκε στο γραφείο του το γκρουπ που συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, Νέα Γενιά σε Δράση – Νέοι Πόντιοι στην Ευρώπη», με θέμα την πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οικοδόμηση ευρωπαϊκής διαπολιτισμικής ταυτότητας κ.α.
Ο Νομάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τα πολιτισμικά, ιστορικά, θρησκευτικά και τουριστικά στοιχεία της Ημαθίας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του Νομού μας με περιοχές του εξωτερικού, αλλά και στην εξαγωγική δυναμική των αγροτικών μας προϊόντων που εκτός από οικονομικό αποτέλεσμα προσδίδουν στην Ημαθία ένα εξωστρεφή δυναμισμό που μπορεί να αξιοποιηθεί πολιτισμικά και κοινωνικά.
Τα παιδιά εκδήλωσαν το θαυμασμό τους για τα όσα είδαν στην Ημαθία, για τους χώρους που επισκέφτηκαν και ευχαρίστησαν με τη σειρά τους το Νομάρχη για την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά την πατρίδα των γονιών τους.
Οι εργασίες του προγράμματος ολοκληρώνονται το Σάββατο 19 Απριλίου. Την ίδια μέρα διοργανώνεται συνέντευξη τύπου στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Αστέρας» της Νάουσας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΓΕ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Σύσκεψη με θέμα τη νέα παραγωγική χρονιά διοργάνωσε την Τετάρτη 16/4 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας στο ΟΕΕΓΕΚΑ «Δήμητρα» Ημαθίας (πρώην ΚΕΓΕ Μακροχωρίου). Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η φυτοπροστασία και η αντιμετώπιση των κινδύνων από την κακή χρήση φυτοφαρμάκων στη στόχευση της βελτίωσης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων του Νομού μας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Γ.Γ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Διευθυντής Γεωργίας κ. Χοβαρδάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Γεωργίας κ. Σεργίου, πρόεδροι και στελέχη Ομάδων Παραγωγών, έμποροι - γεωπόνοι γεωργικών φαρμάκων, γεωπόνοι συνεταιρισμών που ασχολούνται με την ολοκληρωμένη διαχείριση κ.α.
Η οργάνωση της σύσκεψης έγινε από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Γεωργίας με κύριο στόχο την ενημέρωση των εμπλεκομένων στο σύστημα διαχείρισης και παραγωγής του ροδακίνου, ώστε να εφαρμοστούν αυστηρότερα φέτος οι προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας της αγροτικής μας παραγωγής.
Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι τη φετινή χρονιά θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, με στόχο να μην υπάρξουν προβλήματα με τις εξαγωγές, κυρίως με την αγορά της Ρωσίας που άνοιξε έπειτα από τόσους κόπους.
«Να είστε το δυνατόν περισσότερο τυπικοί. Οφείλουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την καλύτερη ποιότητα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Διαφορετικά να ξέρετε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις», προειδοποίησε ο Νομάρχης. Τέλος, πρόσθεσε ότι φέτος σε συνεννόηση με το Υπουργείο δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεταφορά των προϊόντων, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη ειδικά για το επιτραπέζιο ροδάκινο.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Άρθρο του Παναγιώτη Χατζησάββα*
Πολύ μελάνι χύνεται τις τελευταίες ημέρες και πολύς λόγος γίνεται από αρκετούς δημοσιογράφους για τη δημοσκοπική υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε μια προσπάθεια να τη βαφτίσουν «κατρακύλα» και να σπείρουν κλίμα απογοήτευσης στους ψηφοφόρους, με απώτερο σκοπό την αναστήλωση του δικομματισμού.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην διεύθυνση: http://xronikagr.blogspot.com

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Τη Δευτέρα 21 Απριλίου 2008 στις 8:30 μ.μ. ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α περιοχής Νάουσας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στο Στέκι Νεολαίας Νάουσας (Πολιτιστικό κέντρο) με ομιλητές τους σ. Παυλίδη Νίκο (ΣΥΝ) και Μπρεκάκη Μαριάννα (ΚΟΕ). Στη συνέχεια θα σχηματιστεί συντονιστικό γραφείο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επαρχίας Νάουσας.
Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ημαθίας

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Εκδήλωση νεολαίας ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη

«Ο εργαζόμενος τα έχει 600» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η νεολαία του ΣΥΝ για την επισφάλεια στην εργασία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου, στη Διαγώνιο, με ομιλητές τον αν. καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Νικόλαο Σεβαστάκη και το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Ανδρέα Καρίτζη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ Ανακοίνωση της ΝΕ Ημαθίας της Νεολαίας Πασόκ

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ημαθίας καταδικάζει την αήθη, αντιδημοκρατική και θρασύτατη επίθεση του αντιπροέδρου της MIG κ. Βγενόπουλου στην πολιτική ζωή του τόπου.
Είναι απαράδεκτο να μηνύεται ένας πολιτικός αρχηγός αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης για την πολιτική του κρίση. Θρασύτατη, ακόμα, είναι και η απειλή που απέστειλε ο κ. Βγενόπουλος κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προέδρου του σ. Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι αν δεν τον κάλυπτε η βουλευτική ασυλία θα τον είχε μηνήσει και αυτόν !!!
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους απειλές δεν πιάνουν τόπο ούτε βρίσκουν αποδέκτη στην δημοκρατική προοδευτική παράταξη καθώς στο παρελθόν έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ χειρότερου είδους πολιτικές διώξεις και δεν σταμάτησε ποτέ να εκφράζεται ελεύθερα και να αγωνίζεται.
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι “η ελευθερία και η δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα”, έναν αγώνα που δεν σταματήσαμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ.
Για την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ημαθίας,
Ο Γραμματέας του Ν.Σ. Άγγελος Σοφιανίδης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ;

"Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τελείωσε και ευτυχώς η αλαζονική,καταστροφική για την Ευρώπη και ιδιαίτερα προκλητική πολιτική των ΗΠΑ δεν ευοδώθηκε. Ο θανάσιμος εναγκαλισμός της Ρωσίας από Ουκρανία -Γεωργία με ότι αυτό συνεπάγετο όσο αφορά την αντίδραση της πληγωμένης αρκούδας του Βορρά ευτυχώς απεφεύχθη".
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γρηγόρη Γιοβαννόπουλου στο http://xronikagr.blogspot.com/

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ"

Με επιτυχία έγινε σήμερα το πρωί η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας στις εγκαταστάσεις «Μακεδονικά Εκκοκκιστήρια» που βρίσκονται στην οδό Αλεξάνδρειας- Νησελίου.
Όλη η δύναμη της υπηρεσίας με επικεφαλής τον διοικητή τους Γιάννη Αμανατίδη και δυο οχήματα σε άψογη συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου εκτέλεσαν καθ΄ ολοκληρίαν το σενάριο που πρόβλεπε πυρκαγιά στο κτήριο του μηχανοστασίου.
Στο χώρο αυτό εγκλωβίζεται ένας εργαζόμενος της ομάδας ασφαλείας και λιποθυμά από τον πυκνό καπνό. Η ειδική ομάδα με στολές της Π.Υ επεμβαίνει και απεγκλωβίζει τον υπάλληλο και αυτός διακομίζεται στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας με ασθενοφόρο που στο μεταξύ έχει καταφτάσει. Στη συνέχεια οι άνδρες της Π.Υ κατασβαίνουν την πυρκαγιά και δίνουν εντολή για αποκάθαρση του χώρου για προληπτικούς λόγους.
Η άσκηση αυτή εντάσσεται, όπως δήλωσε ο διοικητής, στην λογική της εκπαίδευσης των ανδρών της υπηρεσίας, την εξοικείωσή τους με το χώρο του εργοστασίου, την αρμονική συνεργασία τους με τους εργαζόμενους και στην εκμάθηση από τους τελευταίους στη χρήση των πυροσβεστήρων.

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. Συμμετείχε και εκπρόσωπος από τον Δήμο Πλατέος

Το «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ» πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης, το 4ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριό του με θέμα: «Η Πρόληψη για την Υγεία και η Κοινωνική Μέριμνα στους Δήμους». Ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στo διάλογο και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και την υγεία, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου.
Το 4ο Συνέδριο του «Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ» σημείωσε, κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες του μεταξύ των οποίων ήσαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους 109 Δήμους-μέλη του Δικτύου. Τον Δήμο Πλατέος, που είναι μέλος του δικτύου από τον Ιούλιο του 2007, εκπροσώπησε στο συνέδριο ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Ανδρονίδης. Τέλος, σημειώνουμε ότι από τον Νομό Ημαθίας, μέλη του Δικτύου είναι επίσης οι Δήμοι Μακεδονίδος και Μελίκης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Επίσκεψη στο Κέντρο Μέριμνας με ειδικές δεξιότητες του Δήμου Βέροιας και στα Παιδιά της Άνοιξης στην Αλεξάνδρεια έκανε σήμερα ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας Ελένη Νικολαϊδου και Λίτσα Αδάμου. Εκτός από την τακτική επαφή που έχει καθιερώσει ο Νομάρχης με τα παιδιά των ειδικών σχολείων, τους δασκάλους και τα μέλη των δ.σ. και των γονέων τους, αντικείμενο της επίσκεψης ήταν επίσης η ενόψει των εορτών του Πάσχα προμήθεια εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δώρων που τα ίδια τα παιδιά κατασκεύασαν ή φιλοτέχνησαν, με στόχο την οικονομική ενίσχυσή των δύο Κέντρων και την κάλυψη λειτουργικών τους δαπανών.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΑ- ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ακούστηκε πολλές φορές μετά τον αγώνα Αγκαθιάς – Νάουσας αλλά εμείς θα το ξαναγράψουμε αφού αντικατοπτρίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τον λόγο για τον οποίον η Νάουσα δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη – άνοδο το Σάββατο.
Πως λοιπόν να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι όταν ο καλύτερός σου ποδοσφαιριστής σε απόδοση είναι ο τερματοφύλακας; Είναι αλήθεια πως ο καλύ­τερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης του Σαββάτου ήταν ο Κυριάκος Καρασαββί­δης
Στο ξεκίνημα της αναμέ­τρησης οι ποδοσφαιριστές της Αγκαθιάς δημιούργησαν 3 φάσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα και αν αυτό είχε επιτευχθεί σίγουρα ο αγώνας θα είχε διαφορετική έκβαση υπέρ των γηπεδού­χων κυρίως λόγω ψυχολο­γίας όπως συμβαίνει στα ντέρμπι. Ο Καρασαββίδης ωστόσο χωρίς να επηρεάζεται από την έδρα (ίσως ο μοναδικός από όλη την ομάδα της Νάουσας) κράτησε και την ψυχραιμία του έχοντας σωστές αντιδράσεις αλλά και την εστία του ανέπαφη. Το ίδιο συνέβη κα σε δύο ακόμα φάσεις στο 2ο ημίχρονο. Σίγουρα του αξίζουν συγχαρητήρια.
Από κει και πέρα αυτό που δεν κατάλαβα (όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι) είναι το γεγονός πως η μεγάλη και τρανή Νάουσα με παράγοντες που χαρακτήριζαν χωριάτες όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας και θα έκανε το 30 στα 30, ενώ χρειαζόταν νίκη στην Αγκαθιά, δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.
Μπορεί κάποιος να το απαντήσει αυτό; Ούτε μία ευκαιρία σε ένα παιχνίδι που χρειάζεσαι τη νίκη για να πάρεις το πρωτάθλημα.
***
Πόλος έλξης για τους φιλάθλους της Ημαθίας και όχι μόνο το Σάββατο το γήπεδο της Αγκαθιάς. Γύρω στις 4000 οι φίλαθλοι που είδαν το παιχνίδι ενώ ο αριθμός εισιτηρίων που κόπηκαν ήταν γύρω στις 3000.
Πολύ δυναμική η παρουσία των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Αίσθηση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός φιλάθλων της Νάουσας. Λέγεται πως ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδι της Νάουσας ακόμα και από τις μέρες της Α’ Εθνικής. Δυστυχώς για εκείνους έφυγαν απογοητευμένοι από την εμφάνιση της ομάδος τους.
***
Όπως συμβαίνει στα περισσότερα ντέρμπι έτσι και σε αυτό του Σαββάτου το θέαμα που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι ήταν απογοητευτικό. Ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε.
Η Αγκαθιά σαφώς είχε ευκαιρίες (η Νάουσα δεν είχε καμία) και φυσικά μπορούσε να την πάρει αν δεν υπήρχε ο Καρασαββίδης.
***
Με λίγα λόγια η Αγκαθιά πήρε αυτό που ήθελε από το συγκεκριμένο παιχνίδι και με το σπαθί της πήρε το εισιτήριο για την επόμενη κατηγορία όπου του χρόνου θα αγωνίζεται με την Αλεξάνδρεια και το Μακροχώρι.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ομάδος Αρ. Ματσούκα, σε όλους τους παράγοντες, στον προπονητή της Αγκαθιάς Ν. Παπανώτα, σε όλους του ποδοσφαιριστές και φυσικά στους φιλάθλους της ομάδος για την μεγάλη αυτή επιτυχία.
***
Όπως είναι λογικό μετά το τέλος της αναμέτρησης Αγκαθιάς – Νάουσας είχαμε κοντράστ συναισθημάτων. Από την μία πλευρά οι Αγκαθιώτες (ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλαθλοι) πανηγύριζαν την μεγάλη επίτευξη και από την άλλη οι Ναουσαίοι που όχι μόνο δεν πήραν το εισιτήριο για την επόμενη κατηγορία αλλά δεν έδειξαν και την διάθεση μέσα στο γήπεδο για κάτι τέτοιο.
***
Ας αφήσουμε όμως το ντέρμπι και ας περάσουμε στην Αλεξάνδρεια. Ακόμα μία νίκη την Κυριακή μέσα στο κλουβί της Καλλινίκης αλλά η υπόθεση μαθηματική παραμονή δεν έχει ξεκαθαρίσει.
Επόμενος αντίπαλος της Αλεξάνδρειας η ΑΕΠ που έχει ήδη υποβιβαστεί. Την Κυριακή λοιπόν στις 4.30 στο Δημοτικό Στάδιο της Αλεξάνδρειας.
***
Τελικά ο κόουτς Μιχάλης αποδείχθηκε σωστός που έλεγε μετά το παιχνίδι με τα Κομνηνά πως δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια στην Δ’ Εθνική.
Η Αλεξάνδρεια πήγε στην Καλλινίκη και χρειάστηκε να περάσουν 82 λεπτά αγώνα για να μπει το γκολ το οποίο έδωσε στους πράσινους τους 3 βαθμούς της νίκης.
***
Μπορεί η Αλεξάνδρεια να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπορεί να είχε περισσότερες ευκαιρίες, μπορεί ο τερματοφύλακας της Καλλινίκης να έπιανε τα άπιαστα, το γκολ παρόλα αυτά μπήκε στο 82’ που σημαίνει ότι η νίκη ήρθε δύσκολα.
Αυτό δικαιώνει τον κόουτς της Αλεξάνδρειας και φυσικά δεν μπορούμε να μην να του το αναγνωρίσουμε.
***
Για να φανταστείτε μετά το τέλος του αγώνα Καλλινίκης – Αλεξάνδρειας ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν είχε το κουράγιο καν να πάει μέχρι τα αποδυτήρια και ξάπλωσε στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας από τους συμπαίχτες του να τον αφήσουν να ξεκουραστεί!
***
Προσωπική μας άποψη είναι πως το θέμα παραμονή της Αλεξάνδρειας στην κατηγορία είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση για το αντίθετο.
Ήδη οι παράγοντες των πρασίνων σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά όπου υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Περισσότερα στα επόμενα φύλλα.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Στους άντρες του Τ.Α. Αλεξάνδρειας για τον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν την κλοπή που έγινε στην έδρα της επιχείρησής μου.
Κολοθάς Θεόδωρος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Τάσου Μεντεσίδη.
Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Θέλω να αφιερώσω την νίκη της Αλεξάνδρεια στον αγώνα με την Καλλινίκη στον φίλαθλο της Αλεξάνδρειας Τάσο Μεντεσίδη που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες. Νίκος Φανάρας

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στη Λάρισα παραβρέθηκαν το Σάββατο 5 Απριλίου 2008 οι εργαζόμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας” και “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” του Νομού Ημαθίας. Οι εργαζόμενοι μετέβησαν εκεί για να συμμετάσχουν σε πανελλαδική διαδήλωση, προκειμένου οι εκπρόσωποι των σωματείων τους να συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, να συζητήσουν μαζί του και να καταθέσουν υπόμνημα για τη συνέχιση των προγραμμάτων, η χρηματοδότης των οποίων λήγει τον Αύγουστο του 2008.
Δυστυχώς, παρά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο Υπουργός δε θέλησε να συζητήσει, αλλά ούτε καν να συναντηθεί με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων, ισχυριζόμενος αβάσιμες δικαιολογίες.

Τελικά με το πέρας της διαδήλωσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του τοπικού σωματείου στα Φάρσαλα όπου ο Υπουργός δήλωσε ότι στους πρωταρχικούς στόχους της κυβέρνησης είναι η βιωσιμότητα των προγραμμάτων, η οποία όταν οριστικοποιηθεί θα προκηρυχθούν θέσεις για αόριστο χρόνο εργασίας.Για ακόμη μια φορά το μέλλον των προγραμμάτων μέχρι την οριστικοποίηση της βιωσιμότητας τους κρίνεται αβέβαιο. Με τη λήξη της χρηματοδότησης τους τον Αύγουστο του 2008, χιλιάδες εξυπηρετούμενοι που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν χωρίς ουσιαστική φροντίδα, βιώνοντας συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης. Παράλληλα για τους εργαζόμενους συνεχίζεται το καθεστώς εργασιακής ομηρίας οι οποίοι εκτός των άλλων εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα δηλώνουν ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα κορυφωθούν τον Μάιο με μαζικές διαδηλώσεις και καθολική πανελλαδική απεργία.Τέλος, οι εργαζόμενοι ευχαριστούν θερμά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τη διάθεση του λεωφορείου με το οποίο μετέβησαν στη Λάρισα.

Κλοφέν στον Αλιάκμονα;

Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με το αν μολύνθηκε ο ποταμός Αλιάκμονας αλλά και το μέρος όπου έγινε απο τη ΔΕΗ η αντικατάσταση του μετασχηματιστή στην Αγκαθιά.
«Σε αντικατάσταση μετασχηματιστή τάσης, προχώρησε η ΔΕΗ στον Δήμο Μελίκης , στο Δ.Δ Αγκαθιάς. Πρόκειται για την παροχή ρεύματος σε ένα από τα αντλιοστάσια νερού από τον Αλιάκμονα. Απίστευτο όμως, είναι αυτό που βλέπει κανείς μπροστά του. Όλα τα ψυκτικά υγρά του παλαιού μετασχηματιστή, να λιμνάζουν στο χώμα., μόλις δέκα μέτρα από το νερό του Αλιάκμονα. Σε αρκετά τετραγωνικά μέτρα, πότισε το χώμα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τις τελευταίες βροχές, το ψυκτικό υγρό του μετασχηματιστή, έφτασε και στο νερό του ποταμού, ξεχειλίζοντας από τις μικρές λακκούβες του χωματόδρομου.. Θα μας απαντήσει κάποιος επίσημα εάν όντως δεν είναι το άκρως τοξικό κλοφέν το ψυκτικό υγρό; Πώς βρέθηκε αφύλακτος ο μετασχηματιστής στο έδαφος; Κι εάν δεν είναι κλοφέν, πόσο τοξικό είναι αυτό το υγρό για το νερό του ποταμού; Αυτός είναι τελικά ο τρόπος διαχείρισης τέτοιων υλικών; Άμεσα πρέπει να γίνει εξυγίανση τουλάχιστον του εδάφους και έρευνα εάν έφτασε το υγρό στο νερό του Αλιάκμονα.
Δυστυχώς, ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την πλήρη απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής στον Νομό μας. Αυτό, κόστισε, κοστίζει και από ότι φαίνεται θα κοστίσει πολύ στον Νομό μας και στην υγεία των συμπολιτών μας.
Με ευκαιρία αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός και περιμένοντας άστοχα ένα χρόνο για κάποια ενημέρωση, να δημοσιοποιήσουμε και το εξής.
Πέρσι τον Μάρτιο, φορτηγό αυτοκίνητο της εταιρείας SYNGENTA HELLAS A.E.B.E, μετέφερε άγνωστη ποσότητα και άγνωστης σύνθεσης χημικά. Μάλλον επρόκειτο για φυτοφάρμακα. Μετά από ατύχημα στην Εθνική Θεσσαλονίκης – Αθηνών, πάλι άγνωστη ποσότητα των χημικών, κατέληξε στην τάφρο της Μυλοβού που περνά κάτω από την Εθνική στην περιοχή Κλειδίου.
Κάποιες μέρες μετά, έγινε αυτοψία στην περιοχή και στο τρεχούμενο νερό της τάφρου. Βρέθηκαν νεκρά ψάρια, μέχρι την θάλασσα. Μετά από ένα χρόνο, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κάτω από ποιες συνθήκες μεταφέρονται τοξικά φορτία και από την περιοχή μας;
Επιβλήθηκαν κυρώσεις στην εταιρία; Ενημερώθηκαν οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής; Τι έγιναν τα χημικά που υποτίθεται καθαρίστηκαν από το έδαφος; Ως συνήθως, κανείς δεν θα πει τίποτε ούτε και τώρα. Όλοι μας θα περιμένουμε σε λίγο, την νεκρά φύση στην τάφρο 66, τις αστείες συσκέψεις διαφόρων και τον επαναλαμβανόμενο εμπαιγμό των πολιτών. Τελικά όλοι μας είμαστε τόσο αναλώσιμοι;»

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΒΑΡΕΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ. ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ 80 ΜΕΤΡΩΝ

Βρέθηκαν από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας οι δυο αγνοούμενοι άνδρες των οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου. Πρόκειται για τον Βεροιώτη Παπαγιάννη Περικλή, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός, και τον Κρητικό στρατιωτικό Μιχάλη Γιουμπάκη (υπηρετούσε στο Πλατύ). Τα ίχνη τους είχαν χαθεί την Παρασκευή στις 8.45μμ όταν ξεκίνησαν από κτήμα της περιοχής Κυδωνοχωρίου προς τον ορεινό όγκο των Πιερίων. Οι συγγενείς τους δήλωσαν εξαφάνισή τους το Σάββατο 12 Απριλίου στις 8.30μμ στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας. Αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και Ειδικές Δυνάμεις ξεκίνησαν έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν τη νύχτα παρά το σκοτάδι και την ομίχλη. Την Κυριακή 13 Απριλίου, οι έρευνες εστιάστηκαν προς την δυτική παραποτάμια αγροτοδασική περιοχή του Αλιάκμονα και στη 1μμ βρέθηκαν σε χαράδρα 80 μέτρων ανάμεσα στα Ασώματα και την Μονή Καλλίπετρας. Ο Παπαγιάννης βρέθηκε εντός του κατεστραμμένου αυτοκινήτου ζωντανός αλλά βαρύτατα τραυματισμένος ενώ ο Γιουμπάκης εκτός του αυτοκινήτου και εντός ρεύματος, νεκρός.

Ο ΛΙΑΠΗΣ ΣΕ ΒΕΡΓΙΝΑ- ΒΕΡΟΙΑ. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΌΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ

Τη νέα μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας εγκαινίασε την Κυριακή 13 Απριλίου ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης. Η έκθεση φιλοξενείται στον δεύτερο και τρίτο όροφο του Βυζαντινού Μουσείου και αποτελείται από συλλογή εικόνων, χειρόγραφα, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά δάπεδα και γλυπτά. Συγκεκριμένα ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στην πόλη της Βέροιας και την ζωή των κατοίκων της και παρουσιάζεται η διαχρονική πορεία της πόλης μέσα από πολεοδομική της οργάνωση και τα δημόσια πρόσωπα που συνδέθηκαν με τον πολιτισμικό της βίο.
Στον τρίτο όροφο μέσα από τα εκθέματα σχολιάζεται η έκταση της λατρείας. Όσον αφορά τον πρώτο όροφο, παρουσιάζεται η θέση της Βέροιας στον Βυζαντινό κόσμο. Την παρουσίαση εκ μέρους του Βυζαντινού Μουσείου έκανε ο Αντώνης Πέτκος ο οποίος αφού έκανε μια ιστορική αναφορά στην πόλη, μίλησε για το Μουσείο και τα εκθέματά του και τόνισε ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτισμού που αναδείχθηκε στην Βέροια με τρόπο δυναμικό και συνεχή.

ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-1. ΛΥΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ 82΄

Κυριακή 13/04/08
30η αγωνιστική

ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-1
ΣΚΟΡΕΡ: 82’ Φάκκας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακριλής (Χαλκιδικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Παπαμέτας - Καλεμτζής (Χαλκιδικής)
ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ: ΤΑΜΤΣΟΥΚΗΣ, Δώρης, Βασιλειάδης, ΔΟΥΜΤΣΗΣ, Μπαλάκας, Ι. Τσομπανόπουλος, ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, Καλκόπουλος, Π. Τσομπανόπουλος, Ιωαννίδης, Δίμτσης (60’ Σκοτάνης).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Χαρίσης, Λιάσκος, Ντσούρας (46’ Παπαδόπουλος), ΦΑΚΚΑΣ, Λαμπριανίδης, Κιρκιλιανίδης (50’ Αϊβαζίδης), Παππάς (46’ Αθανασιάδης), ΔΟΥΜΑΣ, ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ, Καφές, Κίτσας.

Χρειάστηκε να περάσουν 82 λεπτά παιχνιδιού για να πετύχει η ομάδα της Αλεξάνδρειας το γκολ της νίκης το οποίο της χάρισε τους 3 βαθμούς κόντρα στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα ομάδα της Καλλινίκης.
Στα πρώτα 20 λεπτά το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο εστίες να απειλούνται ενώ στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα η Αλεξάνδρεια πιέζοντας τα καρέ του πολύ καλού τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ταμτσούκη απείλησε αρκετές φορές για να φτάσει τελικά στο γκολ με τον Φάκκα που της έδωσε την λύτρωση όπως είχε κάνει και στο Μακροχώρι.
Φαίνεται πως τα λόγια του προπονητή της Αλεξάνδρειας για μη εύκολο παιχνίδι στην Καλλινίκη επιβεβαιώθηκαν καθώς οι πράσινοι πέρασαν δύσκολο απόγευμα μέσα στην υπολογίσιμη όπως αποδείχθηκε έδρα. Ο κόουτς στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τα Κομνηνά είχε πει πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην κατηγορία και η Αλεξάνδρεια θα πρέπει να δώσει όλη της την σοβαρότητα για να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Καλλινίκης.
Ο αγώνας περιείχε τα πάντα. Δυνατές μονομαχίες, φάσεις, γκολ, από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα και από μία αποβολή.
Σίγουρα ο mvp του αγώνα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ταμτσούκης που έπιανε τα άπιαστα και κράτησε την αγωνία του παιχνιδιού μέχρι τα τελευταία λεπτά.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μέτρια αποδείχθηκε η διαιτησία του νεαρού Τσακριλή από την Χαλκιδική όπως και των επίσης νεαρών Παπαμέτα και Καλεμτζή.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ. 3ος ΟΜΙΛΟΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΘΙΑ. ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΝΑΟΥΣΑ

Πήρε αυτό που ήθελε η Νίκη Αγκαθιάς και όλα δείχνουν ότι ο τίτλος του πρωταθλητή της περιόδου 2007-2008 στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας φέτος θα καταλήξει σ΄ αυτή. Απέναντι στην ομάδα της Νάουσας και μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό διαφορά. Το ερχόμενο Σάββατο η Αγκαθιά θα πανηγυρίσει και τυπικά τον τίτλο μέσα στο αδιάφορο και ήδη υποβιβασμένο Κλειδί.
Οι φίλαθλοι της Ημαθίας κατέκλυσαν το γήπεδο της Αγκαθιάς που ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τους τρεις και πλέον χιλιάδες κόσμου που ωστόσο δεν αποζημιώθηκαν από το θέαμα που ήταν επιεικώς κακό.
Η ένταση ήταν φανερή και στον πιο αδαή. Μέσα στο γήπεδο οι παίχτες της Νάουσας είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός του λασπωμένου αγωνιστικού χώρου που καταβρέχτηκε από τους γηπεδούχους ώστε να τους δυσκολέψουν, και το πάθος των παιχτών της Αγκαθιάς που κέρδισαν στις μονομαχίες κατά κράτος.
Παιχνίδι λοιπόν δυνατό και άτεχνο, οι ευκαιρίες άξιες αναφοράς δεν μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η δε Νάουσα δεν έκανε καμιά ευκαιρία που να απειλήσει και να δικαιούται να τα έχει με την ατυχία της.
Στο τέλος του ματς οι παίχτες της Αγκαθιάς πανηγύρισαν τρελά την επιτυχία τους μαζί με τους οπαδούς τους.
Η διαιτησία του Μαντάκη ήταν καλή τηρουμένων των συνθηκών που έγινε ο αγώνας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α΄ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πορεία στην μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών

Την μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003 τίμησαν την Παρασκευή (11/4) οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Μακροχωρίου. Το πρωί εκκλησιάστηκαν στον Άγιο Γεώργιο και αμέσως μετά τελέστηκε στο κοιμητήριο τρισάγιο. Οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου συνέχισαν με συμβολική πορεία στο κέντρο του Μακροχωρίου και κατέληξαν στα κοιμητήρια του Τιμίου Προδρόμου.
Πέντε χρόνια πέρασαν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει από τότε σχετικά με την κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων. Πριν λίγους μήνες ήταν που οι επαγγελματίες οδηγοί είχαν καταγγείλει με συνέντευξη τύπου τον τρόπο λειτουργίας των μεταφορικών εταιριών οι οποίες βγάζουν στο δρόμο οχήματα υπέρβαρα και έτοιμα να σκορπίσουν το θάνατο.

Ποινικοποίηση Περιβαλλοντικών Αδικημάτων στην ΕΕ:Υιοθέτηση τροπολογίας Παπαστάμκου για ρητή αναφορά της πράξης του Εμπρησμού

Υπερψηφίσθηκε η τροπολογία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Γιώργου Παπαστάμκου από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία προστίθεται ρητή αναφορά της πράξης του "εμπρησμού" ως αδίκημα "που υποβαθμίζει σημαντικά τα προστατευόμενα οικολογικά ενδιαιτήματα" στην πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του ποινικού δικαίου.Ο συντάκτης της Έκθεσης νομοθετικού περιεχομένου, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Νασσάουερ, ανταποκρίθηκε με συμβιβαστική τροπολογία στο αίτημα του κ. Παπαστάμκου -που έτυχε θερμής υποστήριξης και της ισπανικής αντιπροσωπίας του ΕΛΚ- αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερη ευαισθησία των πολιτών της Νοτίου Ευρώπης έναντι του αδικήματος του εμπρησμού, μετά τον τραγικό απολογισμό σε χαμένες ανθρώπινες ζωές και φυσικό πλούτο των τελευταίων ετών. Σημειώνεται ότι ούτε στην πρόταση Οδηγίας της Επιτροπής, ούτε όμως και στο αρχικό σχέδιο της Έκθεσης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων υπήρχε ρητή αναφορά στο αδίκημα του εμπρησμού. Βάσει της πρότασης Οδηγίας, τα κράτη μέλη οφείλουν να μεριμνούν ώστε η διάπραξη των αδικημάτων - μεταξύ των οποίων και ο εμπρησμός - να τιμωρείται με αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές ποινικές κυρώσεις.Η αρχική πρόταση της Κομισιόν που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένες ποινικές κυρώσεις για τα προβλεπόμενα αδικήματα, υφίσταται σημαντικές τροποποιήσεις, συνεπεία και της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σύμφωνα με την οποία ο καθορισμούς του είδους και του ύψους των επιβαλλόμενων ποινικών κυρώσεων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Κοινότητας, Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά επιχειρείται από την Κοινότητα ο καθορισμός μιας ελάχιστης δέσμης σοβαρών περιβαλλοντικών αδικημάτων τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται ποινικώς κολάσιμα σε όλα τα Κράτη Μέλη.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τους απλήρωτους ροδακινοπαραγωγούς του Ν. Ημαθίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Γεωργίας, Οικονομικών και Μακεδονίας- Θράκης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντζίδου, η οποία έχει ως εξής:
«Πάνω από 3.500 ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας είναι απλήρωτοι για τη σοδειά του 2007, που παρέδωσαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μακροχωρίου «Η ΠΡΟΟΟΔΟΣ».
Η αξία της οφειλόμενης παραγωγής από τον Συνεταιρισμό προς τους παραγωγούς υπερβαίνει τα 4.000.000 €. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν εγκρίθηκε η ένταξη του Α.Σ. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» στη ρύθμιση των χρεών του, με αποτέλεσμα να μην χρηματοδοτηθεί από την Αγροτική Τράπεζα.
Όμως οι χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί για την προετοιμασία της νέας καλλιεργητικής περιόδου 2008 και την αντιμετώπιση των οικογενειακών τους αναγκών λαμβάνουν νέα δάνεια.
Η διαχρονική αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και η Κοινή Αγροτική πολιτική της Ε.Ε., είναι υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και συνεταιρισμοί.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν άμεσα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και αν θα γίνει η ρύθμιση των χρεών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΟΞΙΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Tα επίπεδα των διοξινών, PCBs, πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων και αιωρούμενων σωματιδίων που μετρήθηκαν σε δείγμα αέρα στην περιοχή της Βέροιας, μετά την πυρκαγιά στην χωματερή της 2ας Μαρτίου, ήταν σε χαμηλά επίπεδα και σε κανονικές τιμές για μη επιβαρυμένες περιοχές. Aυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται πλέον ανοικτή πληγή έκλυσης διοξινών από τη χωματερή. Aυτά αναφέρει ο Δρ. Λεόντιος Λεοντιάδης, Υπεύθυνος του Eργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του "Δημόκριτου" στην έκθεσή του προς τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας. Σχετικά δε με την εκτίμηση της ποσότητας των διοξινών που εκλύσθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και τη διασπορά τους στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνεται ότι, σε συνεργασία με τη Δ/νση Kτηνιατρικής βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή δειγμάτων κτηνοτροφικών προϊόντων σε ακτίνα 5 χλμ. από τη χωματερή και ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης διοξινών και PCBs. Στην έκθεσή του επίσης ο κ. Λεοντιάδης σημειώνει ότι "οι τιμές που μετρήθηκαν είναι χαμηλές και παρόμοιες με αυτές που έχουν μετρηθεί σε μη επιβαρυμένες περιοχές, ενω στο κέντρο της Aθήνας έχουν μετρηθεί υψηλότερες τιμές (73-119fg/m3 TEQ WHO 1997). H συγκέντρωση του βενζο(α)πυρενιου στα PM10 είναι κανονική και χαμηλή σε σχέση με το ανώτατο θεσπισμένο όριο της E.E. για ατμοσφαιρικό αέρα. Γενικά οι συγκεντρώσεις των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων που μετρήθηκαν βρέθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. H συγκέντρωση των αιρωρούμενων σωματιδίων PM10 βρέθηκε μικρότερη απο το ανώτατο θεσπισμένο όριο της EE για ατμοσφαιρικό αέρα που είναι τα 50μg/m3. Tα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της μέτρησης είναι τα εξης: Διοξίνες 7,16 fg/m3 TEQ WHO 1997 PCBs 0,67 fg/m3 TEQ WHO 1997 Bενζο(a)πυρένιο 0,183 ng/m3 Oλικά αιωρούμενα σωματίδια 34,07 μg/m3 Aιωρούμενα σωματίδια PM10 21,30 μg/m3. H έκθεση του Εργαστηρίου εστάλη χθες στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων. O EΣΔA που τα έδωσε αυθημερόν στη δημοσιότητα δεσμεύεται ότι θα πράξει το ίδιο και για τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας, στα κτηνοτροφικά προϊόντα, όταν αυτά ολοκληρωθούν και ανακοινωθούν από το "Δημόκριτο".

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

23 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Από τις 11 Απριλίου μέχρι τις 30 του ίδιου μήνα δέχεται αιτήσεις η Νομαρχία Ημαθίας για 23 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης αλλά και αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αφορούν πληθώρα ειδικοτήτων όπως αρχιτέκτονες και μηχανικούς.
- 1 θέση ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού(Oικονομικού)
-1 θέση ΠΕ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών
-1 θέση ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
-2 θέσεις ΠΕ Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ειδικότητας Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών)
- 2 θέσεις ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών
- 1 θέση ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος
- 1 θέση ΠΕ Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
- 1 θέση ΠΕ Κτηνιάτρων- 1 θέση ΠΕ Νομικής
- 1 θέση ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού και Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- 1 θέση ΤΕ Μηχανικών (ειδικότητας Ηλεκτρονικής)
- 1 θέση ΤΕ Μηχανικών (ειδικότητας Μηχανολόγου)
- 1 θέση ΤΕ Πληροφορικής (software/hardware)
- 1 θέση ΤΕ Τεχνολόγων τροφίμων
- 2 θέσεις ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας
- 1 θέση ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού
- 1 θέση ΔΕ Πληροφορικής (Χειριστών Η/Υ, επεξεργασίας κειμένου)
- 2 θέσεις ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων
- 1 θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων (Διαγραμμιστικού)
Οι αιτήσεις απευθύνοται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και υποβάλλονται στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (1ος όροφος, Γραφείο 12), στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:
Mητροπόλεως 44, Τ.Κ. 591 00 - Βέροια Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αρμόδια υπάλληλο για παροχή πληροφοριών : κα Πεντεφούντα Χρυσάνθη στα τηλέφωνα 2331-0- 27 960 εσωτ.106 & 116.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΗΜΑΘΙΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Σ. ΒΑΡΔΑΛΗΣ

«H ΝΔ είναι με την πλάτη στον τοίχο διότι είναι δεσμευμένη να ακολουθήσει την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της μέχρι το 2010 για να γίνει ανταγωνιστικό το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του κεφαλαίου των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας», με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ την Τετάρτη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Ημαθίας του κόμματος. Το πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις για την «πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ» στα μέλη και τους φίλους του κόμματος
Στη συνέχεια είπε πως ο δικομματισμός θα στηριχθεί από την άρχουσα τάξη και είναι πιθανό να προκύψουν συνεργασίες ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ με Συνασπισμό, ΝΔ με ΛΑΟΣ για να μην χάσει το κεφάλαιο τα κέρδη του.
Από την κριτική του κ. Βαρδαλή δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΝ. «Είναι εύκολο να λες η γενιά των 700 ευρώ αλλά πρέπει να πεις και πως θα φθάσει ο μισθός στα 1400 ευρώ. Ο Συνασπισμός χρησιμοποιεί αριστερά συνθήματα αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα τα πετάξει στην άκρη όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1981. Η πολιτική του Συνασπισμού δεν έρχεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Στόχος του είναι να κυριαρχήσει στην αριστερά».
Όσον αφορά την πολιτική του ΚΚΕ, ο κ. Βαρδαλής σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι να αποκτήσουν τα λαϊκά στρώματα δύναμη και να δημιουργήσουν μέτωπο ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται. Ο δεύτερος στόχος είναι να κοινωνικοποιηθούν τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης της οικονομίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Το Τμήμα Αθλητισμού - Νεολαίας - Παιδείας της Διεύθυνσης Πολιτισμού - Παιδείας - Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Γυμναστηρίων και Ιδιωτικών Σχολών εκμάθησης αθλημάτων, για τις τροποποιήσεις του υπ΄ αριθμόν 219/2006 Προεδρικού Διατάγματος περί καθορισμού των όρων και των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Γυμναστηρίων ή Ιδιωτικών Σχολών εκμάθησης αθλημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 20 του δεύτερου κεφαλαίου του Ν.3599/2007 (ΦΕΚ 176Α/1-08-2007) για τη Σύσταση Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και άλλες διατάξεις:
·Η παράγραφος 2 του άρθρου 1 του π.δ. 219/2006 (ΦΕΚ 221 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής: “Ως γυμναστήριο νοείται κάθε μονάδα άθλησης σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο που έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης και άθλησης, ιδίως μέσω της παροχής υπηρεσιών ελεύθερης γυμναστικής, αεροβικής γυμναστικής, αερόβιας προπόνησης με χρήση ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προπόνησης με αντιστάσεις, προγραμμάτων ευλυγισίας διαστάσεων, γυμναστικής για παιδιά, υδρογυμναστικής, παθητικής γυμναστικής με χρήση μηχανημάτων, παραδοσιακών χορών, αυτοάμυνας, κολύμβησης”.
·Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του π.δ. 219/2006 (ΦΕΚ 221 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής: “Επίσης παρέχονται υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής σωματικής άσκησης προς βελτίωση ειδικών ικανοτήτων και τη συντήρηση της ατομικής φυσιολογίας ή τη μεγιστοποίηση των λειτουργιών ζωτικών οργάνων”.
·Το τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του π.δ. 219/2006 (ΦΕΚ 221 Α΄) καταργείται.
·Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 2 του π.δ. 219/2006 (ΦΕΚ 221 Α΄) καταργείται.
·Για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Πολιτισμού – Παιδείας – Τουρισμού, κα Αναστασιάδου Μαρία, τηλ. 23310-29877.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ;

Του Παν. Χατζησάββα*
Διαβάζοντας κανείς τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Βέροιας τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα που ανακοίνωσε ο Δήμος Βέροιας, μπορεί να κάνει τις εξής διαπιστώσεις:
α. Τα 4 από τα 8 μέτρα είναι αστυνομικής φύσεως.
β. Τα υπόλοιπα 4 με εξαίρεση τη συνάντηση για την αποκομιδή των σκουπιδιών – που δεν είναι στην ουσία της μέτρο – μόνο ως «ασπιρίνες» μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Η πόλη μας και οι πολίτες της αγκομαχούν κάθε μέρα, δίχως φανάρια, με την παντελή απουσία τροχονόμων σε νευραλγικά σημεία (π.χ. πλατεία Ωρολογίου), με το σύνολο σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών να στοιβάζονται στο κέντρο της πόλης και με την έλλειψη Διοικητηρίου που θα στέγαζε όλες τις υπηρεσίες εκτός κέντρου. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και την απουσία κυκλοφοριακής αγωγής εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται πως η ουσία και η δραστική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας βρίσκεται σε άλλη κατεύθυνση από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δήμος.
· Για παράδειγμα στην πλατεία Ωρολογίου που ανασκάπτεται υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης;
·Ποιους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή;
· Σκοπεύει η δημοτική αρχή να διατηρήσει ως χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων την «ΕΛΗΑ», ένα χώρο που δεν ενδείκνυται και δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής;
· Τι σχεδιασμό έχει κάνει η δημοτική αρχή μακροπρόθεσμα, στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος;
Επιπροσθέτως θα έλεγα πως η τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάτων στάθμευσης γίνεται για να παραμένουν οι δρόμοι άδειοι από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εφόσον αυτό δε συμβαίνει – γιατί είναι ανέφικτο λόγω αντικειμενικών συνθηκών – γιατί ο Δήμος κρατά ακόμα σε άτυπη ισχύ τα απαγορευτικά σήματα στάθμευσης σε συγκεκριμένες κεντρικές αρτηρίες (π.χ. Ανοίξεως) και δεν έχει προβεί ακόμα συνεργαζόμενος με την Τροχαία σε μια ορθολογική αφαίρεση και επανατοποθέτησή τους σε σημεία που να έχουν ουσιαστική ισχύ; Ώστε να γνωρίζει επακριβώς ο δημότης πού πραγματικά απαγορεύεται η στάθμευση και πού επιτρέπεται.
Μπορεί τα μέτρα που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή να αφορούν μόνο το χρονικό διάστημα των γιορτών του Πάσχα, αλλά οι δημότες περιμένουν να ακούσουν μέτρα και κυρίων να δουν έργα που να χτυπούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη ρίζα του και να εμπεριέχουν στο βαθμό του εφικτού και προβλέψεις για το μέλλον.
*Εκπαιδευτικός, Μέλος Ν.Ε. ΣΥΝ Ημαθίας

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Η αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων, είναι τα αντικείμενα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ), την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας.

ME ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΡΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Συνάντηση με στελέχη της ΔΕΗ είχε στο γραφείο του ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Εκμετάλλευσης Υδροηλεκτρικών Σταθμών ΔΕΗ Ελλάδος κ. Λέρης, ο Βοηθός Διευθυντή Εκμετάλλευσης Υδροηλεκτρικών Σταθμών ΔΕΗ Ελλάδος κ. Αργυράκης, ο Τομεάρχης Δικτύου ΔΕΗ περιοχής Βέροιας κ. Σουλιώτης, οι Τομεάρχες Λειτουργίας Υ/Η Σταθμών ΔΕΗ Σφηκιάς και Ασωμάτων κ. Καραντουμάνης και Καραγιαννίδης και ο Διευθυντής Συγκροτήματος ΔΕΗ Αλιάκμονος κ. Παπαιωάννου, οι οποίοι ενημέρωσαν το Νομάρχη για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Αναφορικά με τα υδάτινα αποθέματα ενόψει του καλοκαιριού και της φετινής αρδευτικής περιόδου, τα στελέχη της ΔΕΗ πληροφόρησαν το Νομάρχη πως με σύνεση και με μέτρο της χρήσης των νερών δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Ο Νομάρχης ενημερώθηκε επίσης για το πρόγραμμα και τα σχέδια της ΔΕΗ σχετικά με την προώθηση του προγράμματος προβολής των έργων της επιχείρησης, μέσω των οποίων επιδιώκεται η συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Ο Νομάρχης από την πλευρά του δήλωσε θετικός στις συνεργασίες και σε όποιους άλλους σχεδιασμούς της ΔΕΗ αποσκοπούν και βοηθούν την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, και ζήτησε να ενημερώνεται για τις περαιτέρω εργασίες στο Αναρρυθμιστικό Φράγμα Αγίας Βαρβάρας, ώστε να καταπολεμηθούν τα όποια εμπόδια και να συνεχιστεί το έργο χωρίς κωλυσιεργία.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΒΙΖ

Ερώτηση στην Βουλή, στους Υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκο Κοντό, για το μέλλον του Εργοστασίου της ΕΛΒΙΖ στο Πλατύ, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου. Αναλυτικά η ερώτησή της αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστό ότι το εργοστάσιο ΕΛΒΙΖ ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, του οποίου κύριος μέτοχος είναι η Α.Τ.Ε. με ποσοστό 99%, παράγει και διαθέτει στο εμπόριο σύνθετες και υψηλής ποιότητας ζωοτροφές, οι οποίες έχουν για το λόγο αυτό κατακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων κτηνοτρόφων, καλύπτοντας με ζωοτροφές τις περισσότερες μονάδες εκτροφής ζώων στην Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας, προωθεί την ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου της ελληνικής κτηνοτροφίας αυξάνοντας τις αποδόσεις, παρέχει κοινωνικό έργο και μόνιμη απασχόληση σε πάνω από εκατό εργαζόμενους. Μετά την πυρκαγιά όμως, το Δεκέμβρη του 2007, καταστράφηκε ολοσχερώς η μονάδα παραγωγής ζωοτροφών και διακόπηκε η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος. Οι συνέπειες από τη διακοπή της λειτουργίας ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους είναι πάρα πολύ σοβαρές. Δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη τροφοδοσία σε ζωοτροφές των κτηνοτροφικών μονάδων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα υποχρεώνει τις δύο μικρότερες μονάδες της εταιρείας σε Γιάννενα και Ξάνθη να υπερλειτουργούν προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση και τις παραγγελίες σε ζωοτροφές. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την επαναλειτουργία του εν λόγω εργοστασίου είναι κρίσιμες. Προκύπτει η άμεση ανάγκη να λυθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση του εργοστασίου από τις προκληθείσες ζημιές και κυρίως να υπάρξει η δέσμευση να μην απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους, καθώς και να συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται κανονικά μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδας. Είναι αυτονόητη η μεγάλη σημασία που έχουν, για την τοπική κοινωνία ειδικότερα, δεδομένης της μεγάλης ανεργίας του Ν. Ημαθίας και για την οικονομία γενικότερα, η ύπαρξη και λειτουργία συνεταιριστικών εργοστασίων τα οποία θα είναι εις θέση να διασφαλίσουν θέσεις εργασίας, αλλά και να ρυθμίσουν με τον παρεμβατικό τους ρόλο τις τιμές στην αγορά. Κατόπιν των παραπάνω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
· Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αποκαταστήσουν τις ζημιές από την πυρκαγιά και θα εκσυγχρονίσουν και θα εξοπλίσουν τη μονάδα, ώστε να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό.
· Θα ληφθούν μέτρα και ποια προκειμένου να διασφαλιστούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αμείβονται οι εργαζόμενοι μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδας.

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας συναντήθηκε το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Νίκος Ανεσίδης για να προγραμματίσουν από κοινού την συμμετοχή των μαθητών στο νεότευκτο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται ως γνωστόν στο χώρο του δημοτικού αμφιθεάτρου.
Οι παρόντες στη σύσκεψη, αφού συζήτησαν τα διαδικαστικά, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να ενταχθεί αυτή η δραστηριότητα στη σχολική δράση και οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Νίκος Ανεσίδης από την πλευρά του είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» ότι η σύσκεψη ήταν εποικοδομητική και ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να πάρουν τα πρώτα μαθήματα, να μάθουν ολοκληρωμένα και σωστά πώς να λειτουργούν ως αυριανοί οδηγοί.