Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

- Ποιοι ήταν οι λόγοι της ανατροπής
- Τι δηλώνει ο απερχόμενος πρόεδρος Ν. Αλεξόπουλος

Η εκλογική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου όταν και έγιναν οι εκλογές στον Σύλλογο Εφοριακών Υπαλλήλων των νομών Ημαθίας- Πελλας και Πιερίας.
Το κλίμα προ των εκλογών για την διοίκηση του συλλόγου ήταν θετικό. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που έλεγχαν τον Σύλλογο αφού κανείς τους δεν περίμενε ότι θα γίνουν πράματα και θάματα με αποτέλεσμα να χαθεί η διοίκηση μέσα από τα χέρια τους.
Ουδείς σκέφτεται ότι θα βρεθούν τόσοι πολλοί ΔΑΚίτες εφοριακοί υπάλληλοι που θα ψηφίσουν εντελώς φανερά την παράταξη της ΠΑΣΚΕ χωρίς την παραμικρή πολιτική αιδώ.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ του Συλλόγου φαίνεται ότι δεν «μέτρησαν» καλά, δεν προέβλεψαν, δεν «διάβασαν» σωστά και επαρκώς το εκλογικό σώμα και τις ιδιαίτερες συμπεριφορές των συναδέλφων τους και ειδικότερα αυτών που δηλώνουν ότι ανήκουν ή είναι μέλη της ΝΔ.
Και όταν βρέθηκαν μπροστά σε φαινόμενα όπως επώνυμοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ του πρόσφατου παρελθόντος να υποστηρίζουν συνάδελφό τους που ήταν υποψήφιος με την ΠΑΣΚΕ έπεσαν από τα σύννεφα. Όταν είδαν ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να «εκμεταλλευτούν» όσο μπορούσαν καλύτερα τη ΝΔ, να ψηφίζουν φανερά την ΠΑΣΚΕ εγγράφοντας από τώρα γραμμάτια και απαιτήσεις για την επερχόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυριολεκτικά έπεσαν από τα σύννεφα.
Το αποτέλεσμα ήταν καταπέλτης για την ΔΑΚΕ που έχασε την αυτοδυναμία και την διοίκηση του Συλλόγου.
Η ΠΑΣΚΕ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 35 ψήφους διαφορά και όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε και τις εντυπώσεις.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, της απερχόμενης διοίκησης αμέσως αντιλήφθηκαν το παιχνίδι που παίχτηκε και σχημάτισαν ακριβή εικόνα για έναν έκαστο του χώρου τους που συμμετείχε σε αυτά τα παιχνίδια.
Στην εφημερίδα μας μίλησε ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Αλεξόπουλος. Ο κ. Αλεξόπουλος ήταν καταπέλτης για ορισμένους συναδέλφους του που εθελοντικά ενέδωσαν και μετακινήθηκαν από τον χώρο τους και ψήφισαν την ΠΑΣΚΕ για έναν και μοναδικό λόγο: να τα έχουν καλά με τους συνδικαλιστές του Πασόκ ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες και να εξασφαλίσουν την θέση τους με την κυβέρνηση του Πασόκ που είναι επι θύραις!!!
Ο Νίκος Αλεξόπουλος καταλόγισε σε όλους αυτούς που ψήφισαν, στήριξαν την ΠΑΣΚΕ και όντας ανήκοντες στον χώρο της ΝΔ, υστεροβουλία και καιροσκοπισμό.
«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτι τους, το μόνο που σκέφτονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον και γι αυτό το λόγο στήθηκαν. Για να τα έχουν καλά με τους Πασόκους όταν γίνουν κυβέρνηση. Και πιστεύουν ότι θα γίνει σε λίγο καιρό το Πασόκ κυβέρνηση. Για τέτοια κατάσταση μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε και σε ονόματα. Ορισμένα εξ αυτών είναι πολύ γνωστά και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα κοινά στο πρόσφατο παρελθόν.
Ακόμη, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και ορισμένα στελέχη, υψηλά ιστάμενα, στην διοικητική ιεραρχία της υπηρεσίας που τα ονόματά τους ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα ότι επίκειται μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις της υπηρεσιακής δομής.
Ακόμη, έπεσε στο τραπέζι όνομα υπαλλήλου που ανήκει στη ΝΔ, υπηρετεί στην Αλεξάνδρεια και ο οποίος «φόρα παρτίδα» ψήφισε την ΠΑΣΚΕ στο όνομα της …επικείμενης κυβερνητικής αλλαγής!!
Μιλάμε για έναν τραγέλαφο δηλαδή. Όταν σε ένα εκλογικό σώμα που υποτίθεται ότι απαρτίζεται από ανθρώπους ενταγμένους συνδικαλιστικά σε συγκεκριμένους χώρους, συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις τότε η κατάσταση γενικότερα είναι ακόμη χειρότερη.
Τι να πει κανείς για την ευκολία που ορισμένοι αλλάζουν χώρους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: