Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΑΤΕ- ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε κατ΄ αρχήν η επίσκεψη του δημάρχου Αλεξάνδρειας και του Νομάρχη Ημαθίας στην Αθήνα χτες το πρωί. Σε ένα ταξίδι αστραπή, πήγαν το πρωί και επέστρεψαν αυθημερόν, οι δύο αιρετοί συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή της ΑΤΕ κ. Δρούγκα και αφού συζήτησαν κατέληξαν σε συμφωνία ώστε τις προσεχείς ημέρες να προβεί η Νομαρχία στην αγορά του οικοπέδου ιδιοκτησίας της τράπεζας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Αλεξάνδρειας.
Το οικόπεδο αυτό, έκτασης 7.850τ.μ έχει περιέλθει στην κυριότητα της ΑΤΕ εδώ και αρκετά χρόνια και ως γνωστόν ήταν το πάλαι ποτέ ιδιοκτησία της ΕΑΣ Αλεξάνδρειας. Έχει χαρακτηριστεί το εν λόγω οικόπεδο ως σχολική στέγη και η Νομαρχία στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει την κατασκευή Γυμνασίου- Δημοτικού και Νηπιαγωγείου ως αίτημα στον κατάλογο των έργων που θα επιδιώξει να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ.
Ο υποδιοικητής της ΑΤΕ συμφώνησε με την πρόταση του Νομάρχη να αγοράσει το οικόπεδο στην αντικειμενική του αξία (1,2 εκ €) και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν ενέργειες ώστε να πέσει η τιμή.
Από την πλευρά του δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου εκφράστηκε η ικανοποίησή του σχετικά με την εξέλιξη του ζητήματος και για την συνεργασία του με τον Κ. Καραπαναγιωτίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: