Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Κυριακή 19 Οκτωβρίου, Ανοικτός Πανελλήνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας ‘’ NAOUSSA MTB 2008’’

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του ο Ποδηλατικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας, διοργανώνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, Ανοικτό Πανελλήνιο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ‘’ NAOUSSA MTB 2008’’ με Αφετηρία –Τερματισμό την πόλη της Νάουσας και συγκεκριμένα το Πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου.
Ο τόπος διεξαγωγής παλαιότερων Αγώνων, το πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο μας 3-5 Πηγάδια, είναι αυτό με το οποίο καταξιώθηκε στο πανελλήνιο ο Σύλλογός μας, με κορυφαία του στιγμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου την Άνοιξη του 2006 και στο οποίο θα συνεχίσουμε του χρόνου να διοργανώνουμε μεγάλες αθλητικές συναντήσεις της Ορεινής Ποδηλασίας.
Το 2008, μια σημαντική χρονιά για τη δράση του Ποδηλατικού, με την κατασκευή του πρώτου στην Ελλάδα Ποδηλατικού Πάρκου κοντά σε αστικό ιστό, στη θέση ΄΄Μπαλτανέτο’’, αποφάσισε το Δ.Σ. , ο Αγώνας μας να έχει σημείο αναφοράς την πόλη μας, να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος κοντά μας, να έρθουν στο Πάρκο πολλά παιδιά με τα ποδήλατά τους για ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας, να αναδείξουμε ακόμα μια φορά την διαχρονική αξία της χρήσης του ποδηλάτου για Υγεία, άθληση και καθαρότερο περιβάλλον.
Η διαδρομή των 37 Km περιλαμβάνει χωμάτινους δασικούς δρόμους σε μια καταπράσινη περιοχή στους πρόποδες του Βερμίου , διασχίζοντας τον παραδοσιακό οικισμό του Αρκοχωρίου προς τη Φυτειά και επιστροφή στο Πάρκο της Νάουσας με 2 σημεία τροφοδοσίας, όπως φαίνεται αναλυτικά στο χάρτη με τα υψομετρικά στοιχεία και τα ακριβή χιλιόμετρα της διαδρομής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες άνω των 18 ετών, όπως και αθλητές που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων της ΕΟΠ με θεωρημένα τα δελτία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: