Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΈΙ Ο Γ. ΔΑΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "12"

Επιθετικός ήταν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Μακεδονίδος Γιάννης Δάλλας που είναι και πρόεδρος του ΕΣΔΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ημαθία» του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου επιτέθηκε κατά του προέδρου του παραρτήματος του ΤΕΕ Ημαθίας κ. Γ. Ουρσουζίδη κατηγορώντας τον ότι με τις συνεχείς προσφυγές έχει μπλοκάρει την πορεία του έργου της χωροθέτησης της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων που έχει επιλεγεί ως γνωστόν η θέση «12».
Του απέδωσε διάθεση και πρόθεση προβολής και εξυπηρέτησης συντεχνιακών συμφερόντων και εν πολλοίς τον κατέστησε υπεύθυνο σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Βέροιας και την αρχαιολόγο της Βεργίνας για την πιθανή ματαίωση του έργου.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Μακεδονίδος είπε ότι την κύρια πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση που πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση της και ειδικότερα ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης που άκριτα υιοθέτησε την απόφαση του ΚΑΣ που απορρίπτει την θέση «12».
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ αν συμμερίζεται τους φόβους που διατυπώνουν πολλοί Ημαθιώτες για πιθανή ματαίωση του έργου δεν έκρυψε τους φόβους του και προσπάθησε με επιμονή να αποσείσει κάθε ευθύνη από πάνω του και το ΔΣ του ΕΣΔΑ ρίχνοντας το «μπαλάκι» εκτός των προαναφερθέντων και στους Ημαθιώτες που πρέπει να πιέσουν ώστε να λυθεί το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: