Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- Δ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Δωρεάν μετακίνηση εντός του Δήμου Αλεξάνδρειας θα απολαμβάνουν οι πολίτες όλου του Δήμου, με τη δημιουργία τριών γραμμών ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.

Οι γραμμές αυτές θα εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο επιβάτες από τα δημοτικά Διαμερίσματα, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην έδρα για εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς, εμπορικούς, προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους. "Ευελπιστούμε, δηλώνει ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου, πως θα τονωθεί η τοπική αγορά μέσω της συχνότερης και αποτελεσματικότερης συγκοινωνίας «κέντρου» και «περιφέρειας» του Δήμου μας".
Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου υπογράφηκε στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας η σύμβαση για την παροχή συγκοινωνιακού έργου μεταξύ του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Μπ Γκιόνογλου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Ημαθίας, κ. Συμεωνίδη.
Το έργο είναι ύψους 72,000€ και αφορά στην εκτέλεση,επιπλέον των υφιστάμενων, δρομολογίων προς τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας, στα οποία παρατηρείται ανεπάρκεια δρομολογίων. Η σύμβαση αποτελεί απόρροια του προγράμματος «Συν-Κοινωνία», που εξήγγειλε η ΚΕΔΚΕ, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Είναι διάρκειας 14 μηνών, με προοπτική επέκτασης του χρόνου και πέραν της λήξης του. Η έναρξη του προγράμματος θα λάβει χώρα στις 1 Νοεμβρίου 2008 και θα έχει ισχύ εώς τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Στόχο του προγράμματος αποτελεί η άρση της κοινωνικής, γεωγραφικής και οικονομικής απομόνωσης των δημοτικών διαμερισμάτων, καθώς και η προώθηση της προσπελασιμότητας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη σύμβαση του Δήμου Αλεξάνδρειας με το ΚΤΕΛ Ημαθίας, προβλέπεται η υλοποίηση 2 δρομολογίων ημερησίως (και τα Σάββατα), από την Αλεξάνδρεια προς:
* Τα Δ.Δ Νεοχωρίου, Σχοινά
* Τα Δ.Δ Βρυσακίου, Νησίου
* Τα Δ.Δ Λουτρού και του οικισμού της Καψόχωρας.
Παραθέτουμε παρακάτω τα δρομολόγια που θα εκτελούνται καθημέρινα επί 6 ημέρες την εβδομάδα και ΕΝΤΕΛΩΝ ΔΩΡΕΑΝ, όπως αυτά πρόεκυψαν μετά από συνεργασία του Δήμου Αλεξάνδρειας με τα Τοπικά Συμβούλια των Δ.Δ Διαμερισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: