Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να μην πληρωθεί ούτε αυτό το ομόλογο, ούτε κανένα! Ούτε δεκάρα τσακιστή στους τοκογλύφους

Για δες τι μαθαίνει κανείς από σπόντα: στην προσπάθειά τους να εκβιάσουντον λαό, οι Παπαδήμιοι και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια «θυμήθηκαν» τοομόλογο των 435 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα και πως, αν δεν πληρωθεί, αυτό θα ισοδυναμείμε χρεοκοπία της χώρας. Μόνο που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και μια άλληαλήθεια, την οποία τόσον καιρό μας έκρυβαν: ότι το ομόλογο αυτό δεν...

συμμετείχε στο PSI!

Έχουμε και λέμε: την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων,Πανεπιστημίων και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου κουρεύτηκαν από 53 μέχρι99%, προκειμένου να «πανηγυρίζουν» για την επιτυχία του PSI οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, οι τοκογλύφοι θα αποζημιωθούνστο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό, που «κούρεψαν» τιςαποταμιεύσεις όλων μας, ετοιμάζονται να χαρίσουν 435 εκ. σε εκείνους που έχουναγοράσει ομόλογα ελληνικού δημοσίου στην δευτερογενή αγορά στο μισό και κάτω τηςαξίας τους! Εκτός από το ομόλογο που λήγει σήμερα, ακολουθούν κι άλλα ομόλογαύψους 6,4 δις ευρώ που δεν έχουν συμμετάσχει στο «κούρεμα». Κι αυτά θα τα πληρώσουμε;

Αυτή είναι η «επιτυχία» του PSI: εξαφάνισε σε μια νύχτα τα χρήματα των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, τωνφοιτητών, τα έσοδα του δημοσίου, αλλά πληρώνει στο ακέραιο τους κερδοσκόπουςπου, με την κάλυψη ΔΝΤ και ΕΕ, δεν συμμετείχαν στο κούρεμα.
Οι μάσκες έπεσαν: λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, αλλάμόνο για τους κερδοσκόπους;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει κόντρα στηλαϊκή βούληση την υλοποίηση των Μνημονίων, δεν δικαιούται να δώσει ούτε έναευρώ στους κερδοσκόπους! Εδώ καιτώρα να γίνει παύση πληρωμών στους γδάρτες της χώρας και να διαγραφεί ολόκληροτο «δημόσιο» χρέος με μονομερή απόφαση. Αυτό θα διεκδικήσουν οιεργαζόμενοι, σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και όλη η Αριστερά. Είναι ώρα γιακαθαρές κουβέντες και λαϊκή κινητοποίηση για να ηττηθεί η πολιτική τωνΜνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ μετά το εκλογικό στραπάτσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ.

Αυτό το χρέος δεν ανήκει στον ελληνικό λαό, και δεν θα το πληρώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: