Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι πριβέ καγκελόφρακτες παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε όλη τη χώρα

Παντού σε όλη την αστυνομοκρατούμενη χώρα έγιναν οι πριβέ καγκελόφρακτες παρελάσεις σήμερα, 25 Μαρτίου 2012. Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του πρώτου θέματος:

Θεσσαλονίκη

Η αστυνομική δύναμη, τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας, οι προσκλήσεις και τα κιγκλιδώματα είναι οι φετινές «καινοτομίες» για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.....


«Να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της 28ης Οκτωβρίου» λένε στην ΕΛΑΣ.

Πλήθος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί από ομάδες πολιτών που έχουν δώσει ραντεβού για την σημερινή παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά τους και τους εμποδίζει να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Πάτρα

Στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων, ενόψει της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην διαλυθεί η παρέλαση και να διεξαχθεί κανονικά.

Ένταση και προσαγωγές

Μόνο για τους επίσημους τελέστηκε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας ενώ αστυνομικοί απαγόρευαν στους πιστούς να προσεγγίσουν τον Ναό. Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην πλατεία Όλγας, όταν πολίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν την οδό Αγίου Ανδρέου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο προσήχθη στην Ασφάλεια.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Κρήτη

Ο αριθμός των αστυνομικών στις εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, ενώ το σχέδιο αποτροπής εκτρόπων περιλαμβάνει κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας.

Χωρίς εξέδρα επισήμων αλλά και διαχωριστικό διάζωμα η παρέλαση στο Ηράκλειο όπως αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης (δείτε εδώ) αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις .

Διαβάστε εδώ και εδώ σχετικά.

Λάρισα

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Θεσσαλικές πόλεις και ειδικότερα στις τέσσερις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών νομών.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Βόλος

Αυστηρά μέτρα έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για μια ασφαλή παρέλαση την Κυριακή 25 Μαρτίου, στην παραλία του Βόλου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Σάββατο το βράδυ, παραμονή της Επετείου, και θα λήξουν με την ολοκλήρωση της παρέλασης, το μεσημέρι της Κυριακής.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Λαμία

Σιδερόφραχτη και αστυνομοκρατούμενη παρέλαση και στη Λαμία. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Φθιωτική πρωτεύουσα για την αποφυγή "δυσάρεστων" γεγονότων κατά την διάρκεια της παρέλασης, που θα ξεκινήσει στις 12:00.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Βέροια

Πριν ακόμη ξεκινήσει η παρέλαση στη Βέροια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ήδη έγιναν οι πρώτες προσαγωγές από την Αστυνομία, για την αποφυγή επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες 15 προσαγωγές έγιναν πριν από λίγο καθώς ομάδα πολιτών προσπάθησε να πλησιάσει την εξέδρα των επισήμων.

Γιάννινα

«Μετ’ εμποδίων» αναμένεται στην Ήπειρο ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μετά από έντονες συζητήσεις των Κυβερνώντων τις τελευταίες ημέρες, τελικά οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, όμως επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία και στα Γιάννινα, υπό το φόβο επεισοδίων σε βάρος των επισήμων.

Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες στην πόλη, όταν την 21η Φεβρουαρίου μερίδα μαθητών είχε «μουντζώσει» προς την κερκίδα των επισήμων (με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιο να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας), ενώ στα Γιάννινα είχαν έρθει δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, για να περιφρουρήσουν την παρέλαση!

Διαβάστε εδώ σχετικά

ΠΡΏΤΟ ΘΕΜΑ


Το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΏΝ λέει ότι στη Βέροια είναι 30 οι προληπτικές προσαγωγές και έγιναν χωρίς οι συλληφθέντες να έχουν πλησιάσει στην εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: