Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ξύλο στη Φραγκφούρτη για την επιβολή λιτότητας στο Νότο / Ο Διεθνισμός στην πράξη

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο στη Φραγκφούρτη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις χώρες της Μεσογείου.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν κινδυνεύει η...
ζωή του.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες από την αστυνομία για τον αριθμό των τραυματιών, ούτε για το πόσες συλλήψεις έχουν γίνει, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.

Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, περίπου 4.300 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργάνωσης Μ-31 (για την 31η Μαρτίου) στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του καπιταλισμού». Οι οργανωτές της κινητοποίησης από την πλευρά τους κάνουν λόγο για 6.000 διαδηλωτές, «τουλάχιστον 200 συλλήψεις» και «πολλούς τραυματίες».

Οι βόμβες χρώματος οδήγησαν στη σύγκρουση
«Πολλοί άνθρωποι έχουν μώλωπες, υπάρχει τουλάχιστον ένας με κάταγμα και πολλοί αισθάνθηκαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της Μ-31.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή επειδή αστυνομικοί οπλισμένοι με γκλοπ παρενέβησαν όταν οι διαδηλωτές έριξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου της ΕΚΤ. Μέχρι εκείνο το σημείο «ήμασταν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της διαδήλωσης και από τον αριθμό των ανθρώπων που ήρθαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μεσογειακών χωρών που πλήττονται από την πολιτική της λιτότητας», πρόσθεσε.
«Κατανοώ τους ανθρώπους που έριξαν τη μπογιά, μολονότι δεν ήταν αυτός ο στόχος της διαδήλωσης. Όμως αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε να διαλυθεί η διαδήλωση και μικρές ομάδες σκορπίστηκαν στην πόλη», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: