Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΠΑΣΟΚ- Συνδιάσκεψη τεμπέληδων της Πασοκικής κοιλάδας για το Κράτος και την Ευνομία.

«Κράτος, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του Πολίτη με ευνομία και δικαιοσύνη – Κοινωνικό Κράτος» και «Ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για έξοδο από την κρίση» .

Μ΄ αυτά τα βαρύγδουπα θέματα λέει ότι θα ασχοληθεί αυτή την ώρα η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι γνωστό αποφάσισαν στην Αθήνα ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «κομματική γυμναστική» ώστε να σταματήσει το γενικό ξεχαρβάλωμα της οργάνωσης που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη και να μαζέψουν ό,τι μπορούν.
Και πώς να μην είναι ξεχαρβαλωμένη η οργάνωση όταν όλοι σχεδόν που συγκροτούσαν το μηχανισμό στελεχών σε μεσαίο και χαμηλό επίπεδο το μόνο πράγμα που είχαν στο νου τους ήταν...άλλοι να βολευτούν σε θέσεις κι άλλοι να συνεχίσουν ή να καλυτερέψουν το βόλεμα που είχαν χρόνια τώρα.
Πώς να μην είναι ξεχαρβαλωμένη η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ όταν όλα τα στελέχη του από τις Νομαρχιακές επιτροπές και πάνω έκαναν αγώνα δρόμου να πιάσουν θέσεις διευθυντών, μελών ΔΣ οργανισμών, επιτροπών αργόμισθων, συμβούλων σε Υπουργεία και Οργανισμούς, υπαλλήλων του κόμματος στην Αθήνα…
Το θέμα με τα στελέχη αυτά είναι γνωστό και τα γνωρίζει όλος ο κόσμος τόσο για την πρακτική τους όσο και για το ποιόν τους. Γνωρίζει ο κόσμος ότι έδωσαν μάχες ομηρικές για να αποκατασταθούν ή να συνεχίσουν την τεμπέλικη ζωή τους όσοι ήταν βολεμένοι. Γνωρίζει ότι το μυαλό τους ήταν και είναι και θα είναι να κάνουν δουλειές ώστε να κονομήσουν για να έχουν κομπόδεμα στην άκρη τώρα που έχουμε και δύσκολους καιρούς.
Γνωρίζουν οι πολίτες στις μικρές κοινωνίες που ζούμε ότι υπάρχει στέλεχος που ποτέ δεν έχει δουλέψει στη ζωή της, όντας υπάλληλος του δημόσιου τομέα. Ότι ποτέ δεν πήγε στη δουλειά της παρά μόνο κόβει βόλτες δεξιά και αριστερά παριστάνοντας ότι είναι σπουδαία προσωπικότητα.
Γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει στέλεχος που όντας στο δημόσιο τομέα επί εποχής ΠΑΣΟΚ του Αντρέα χωρίς ΑΣΕΠ και τέτοια περιττά, έχει τη δυνατότητα με τον μισθό του δημόσιου υπαλλήλου να κόβει βόλτες την καλοκαιρινή περίοδο, να κάνει διακοπές διαρκείας και αναρωτιούνται «που βρίσκει τα λεφτά;».

Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα και θα ασχοληθεί με το Κράτος, τη δημόσια διοίκηση και την ευνομία. Και σκέφτονται οι πολίτες αν τους δουλεύουν ή οι Πασόκοι ζουν σε άλλη χώρα. Για ποιο κράτος μιλάμε όταν οι ίδιοι το έχουν «τρυπήσει», το έχουν απαξιώσει, το έχουν διαλύσει με τα ρουσφέτια τους στα στελέχη και τα μέλη και τους κολλητούς τους. Για ποιο κράτος θα μιλήσουν όταν βασιλεύει η νοοτροπία των κολλητών που διορίζονται ακόμα και σήμερα εκτός ΑΣΕΠ όπως έκανε η Διαμαντοπούλου και το κατήγγειλε η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Θα είναι άραγε κανείς εκπρόσωπός της σήμερα στη Συνδιάσκεψη;

Για ποιο κράτος να μιλήσουν οι στελεχάρες Υπουργοί και οι λοιποί παρατρεχάμενοι όταν κυβέρνησαν είκοσι και πλέον χρόνια, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ζουν ζωή πλουσιοπάροχη και από πάνω παραπονιούνται ότι δεν τους φτάνει η βουλευτική αποζημίωση. Πως άραγε τα καταφέρνουν;

Τι είδους ευνομία έχουν στο μυαλό τους οι Πασόκοι που είναι οι πρώτοι διδάξαντες στην παροχή μικρών ή μεγάλων δώρων; Ποιος άραγε δε θυμάται τη ρήση του Αντρέα στον Μαυράκη ότι τα 500 εκατομμύρια δραχμές το 1985 ήταν πολλά για μίζα-δώρο και έπρεπε να πάρει πιο λίγα; Ποιος άραγε ξέχασε τις θλιβερές εικόνες στελεχών και υπουργών τότε του Σημίτη και νυν του Παπανδρέου να κάνουν διακοπές με κρουαζιέρα στο σκάφος του εθνικού προμηθευτή Σ. Κόκκαλη;
Η συλλογική μνήμη είναι γεμάτη από τέτοιες παραστάσεις φαυλότητας, αλαζονείας και ρεμούλας.

Έρχονται τώρα οι του ΠΑΣΟΚ με τον Καρχιμάκη αρχηγό στο κόμμα να συζητήσουν για το νέο Κράτος, την ευνομία και άλλα τέτοια βαρύγδουπα. Είναι φανερό ότι οι κύριοι και οι κυρίες που χρόνια τώρα έχουν ως επάγγελμα το ΠΑΣΟΚ και που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που έχουν κουλτούρα αρπακτικού και χωριάτικης αρπαχτής δεν μπορούν, δεν νομιμοποιούνται να κάνουν προτάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα. Αδυνατούν να σκεφτούν γιατί η μόνη εγκεφαλική διαδικασία που μπορούν να κάνουν είναι «με ποιο τρόπο θα περάσουμε καλά».

Είναι σαφές ότι το σημερινό πανηγυράκι γίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα αρπακτικά και τους τεμπέληδες της Πασοκικής κοιλάδας να κάνουν δημόσιες σχέσεις, να ανανεώσουν παλιές γνωριμίες, να βγουν φωτογραφίες ως απόδειξη της ανύπαρκτης ισχύος τους, να κλείσουν κατ΄ αρχήν συμφωνίες και χρήσιμα ραντεβού για την Αθήνα…
Αυτό θα συμβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη στη Συνδιάσκεψη. Κανείς μα κανείς δεν θα θυμάται τις εισηγήσεις από τους Υπουργούς και τους άλλους ομιλητές γιατί απλά, δεν πήγαν για να τους ακούσουν..

Θέλω να κλείσω με μια παρατήρηση για τη διαδικασία. Είδα με προσοχή το αναλυτικό πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης και κατάλαβα ότι όλα τα στελέχη από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και κάτω θα είναι διακοσμητικά στοιχεία, δηλαδή γλάστρες. Μόνο οι υπουργοί θα κάνουν εισηγήσεις, μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια και τη δυνατότητα να μιλούν και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν αν θέλουν να ακούν και να χειροκροτούν.
Θα πει κανείς εύλογα ότι και πολύ τους είναι αφού τον υπόλοιπο χρόνο κανείς εξ αυτών δεν άνοιξε το στόμα του να πει μια κουβέντα στο δημόσιο λόγο.

Στην Ημαθία για παράδειγμα δεν ακούσαμε τη φωνή του Γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας Στ. Παπαστεργίου από τις εκλογές του 2009 ως σήμερα. Δεν ακούσαμε κανένα μέλος της ΝΕ Ημαθίας να κάνει μια δημόσια παρέμβαση για κανένα θέμα. Παντελώς ανύπαρκτοι.
Για το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου δε μπορώ να πω, μπορεί να μη μιλάει δημόσια αλλά κάνει πολιτική με βόλτες στα πανηγύρια και με άπειρες φωτογραφήσεις όπου βρεθεί τις οποίες επιδεικνύει στον προσωπικό ηλεκτρονικό της χώρο. Τουλάχιστον οι άλλοι δε μιλάνε αλλά δεν εκτίθενται επιπλέον.

Για ποια οργάνωση λοιπόν μιλάμε και ποιοι θα είναι αυτοί που σήμερα θα πάρουν μέρος στη Συνδιάσκεψη αυτή; Τι θα πουν στους Ημαθιώτες τα στελέχη που θα πάρουν μέρος και θα ακούσουν τους Υπουργούς; Σας απαντώ προκαταβολικά: Δε θα πουν τίποτα. Μόνο ένα στέλεχος θα γεμίσει τον «τοίχο» της με φωτογραφίες…

Αυτοί λοιπόν είναι που κυβερνούν τη χώρα, αυτοί οι άνθρωποι είναι που αποφασίζουν για μας, αυτοί είναι που ξεπουλούν τη χώρα και υποθηκεύουν το μέλλον της.
Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: