Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΣΑμεΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Τη δημόσια συγγώμη της γενικής γραμματέος κοινωνικών ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα απαιτεί η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ εγκαλώντας την για απόπειρα ενοχοποίησης του αναπηρικού κινήματος μέσω συνέντευξής της σε οικονομική εφημερίδα....
φράση που πυροδότησε την αντίδραση της συνομοσπονδίας περιλαμβάνεται σε απάντηση της Α. Δρέττα σε ερώτημα της εφημερίδας “Κόσμος του Επενδυτή” σχετικό με την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και αυτολεξεί έχει ως εξής : “Θα υπάρξει εξορθολογισμός του συστήματος, διαφάνεια, και κυρίως θα απομακρυνθεί το όνειδος των αναπήρων μαϊμού που καλύπτεται από το πολιτικό σύστημα κυρίως και το αναπηρικό κίνημα δευτερευόντως”.

Οπως επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ απευθυνόμενη στην Α. Δρέττα “η απάντησή σας ήταν δημόσια και για αυτό οφείλετε να καταθέσετε αποδεικτικά στοιχεία δημόσια. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλετε να εκφράσετε τη δημόσια συγνώμη σας απέναντι στο αναπηρικό κίνημα, που με περισσή ευθύνη έχει ζητήσει την ουσιαστική αναμόρφωση ενός συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο όχι μόνο γεννούσε και έτρεφε το όνειδος των αναπήρων μαϊμού αλλά σε πάμπολλες περιπτώσεις εξευτέλιζε τους ιδίους τους αναπήρους”.

To “διά ταύτα” της επιστολής – αξίωσης της συνομοσπονδίας : “Κάποτε χρησιμοποιούνταν οι ανάπηροι - μαϊμού για να καλυφθούν οι ελλιπείς κοινωνικές πολιτικές. Τώρα εσείς ενοχοποιείτε ολόκληρο τα αναπηρικό κίνημα. Αναμένουμε την άμεση και δημόσια συγνώμη σας”.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: