Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΩΡ

-Για την κατασκευή την Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Θέση "12"
Aνέκρουσε πρύμναν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την υπογραφή που έβαλε και την θετική ψήφο που έδωσε στην συνεδρίαση του ΕΣΔΑ κατά την οποία ομόφωνα αποφασίστηκε να υπογράψει ο Σύνδεσμος την σύμβαση με την ΗΛΕΚΤΩΡ για την κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην θέση "12".

Ο Μπ. Γκιόνογλου απευθυνόμενος στους συμβούλους των παρατάξεων είπε ότι διαφωνεί με την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η πλειοψηφία της διοίκησης στον ΕΣΔΑ αφού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαποστόλου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει χρηματοδότηση άνω των 10 εκ ευρώ αλλά να διεκδικήσει την επιδότηση του τέλους διαχείρισης

Αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί το κόστος χρήσης που θα επιβαρύνει τους κατοίκους τα πρώτα 3 χρόνια αφού τόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επιδοτηθεί ο Σύνδεσμος.
Τουτέστιν, λέει ο κ. Γκιόνογλου, μετά από τρία χρόνια το κόστος θα εκτιναχθεί και πάλι στα 87 ευρώ συν ΦΠΑ και με την αναπροσαρμογή που προβλέπεται θα φτάσουμε να πληρώνουμε τον τόνο ως και 200 ευρώ μετά από 20 χρόνια.
Αναφερόμενος στον δήμο Αλεξάνδρειας τόνισε ο δήμαρχος ότι θα πληρώνει σε ετήσια βάση γύρω στα 1,3 εκ ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι η επιβάρυνση θα είναι γύρω στα 600€ τον κάθε κάτοικο του δήμου.
"Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ και είμαι πρόθυμος να στείλω τα απορρίμματα στην Κοζάνη όπου το κόστος είναι 33€ τον τόνο" είπε.
Τέλος, ο κ. Γκιόνογλου είπε ότι θα καλέσει συνεδρίαση του συμβουλίου της πόλης ώστε όλοι μαζί να πάρουν την απόφαση που αφορά όλους τους δημότες.

Βέβαια, η αλλαγή στάσης του δημάρχου Αλεξάνδρειας υπόκειται στην κριτική του κάθε πολίτη αφού έχουμε το γεγονός ότι η θετική του ψήφος δόθηκε την Παρασκευή και μετά απο τέσσερις μέρες την ανακάλεσε. Η αιτιολογία, όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, είναι ότι η πλειοψηφία του ΕΣΔΑ δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει να βρει χρηματοδότηση πέραν των 10 εκ ευρώ και στην συνέχεια ο πρόεδρος κ. Παπαποστόλου δηλώνει ότι θα κινηθεί προς την λύση της επιδότησης του τέλους διαχείρισης. Εκεί συνίσταται η διαφωνία μου, είπε χαρακτηριστικά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκιονογλου πρεπει να γνωριζει αριστα οτι στο εργο αυτο ισχυει αυτο που λειε ο λαος οτι εινα πολλα τα λεφτα Αρη.
Αλλα ολα γινονται νομιμα

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Ο κ. Γκιόνογλου ποιεί την απατημένη συζυγο. Θα έπρεπε να γνωρίζει και την άλη λαϊκή ρήση που λέει ο σοφός λαός για τη δέουσα προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε όταν καλούμαστε να βάζουμε την υπογραφή μας.
Και όλα αυτά που λέει για χρηματοδότηση πέραν των 10 εκατ. ευρώ είναι αναληθή, αφού η ανάδοχος εταιρεία κατηγορηματικά έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται χρηματοδότηση του εργου πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.
Προφανώς ο κ.Γκιόνογλου βιάζεται να προλάβει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων της Αλεξάνδρειας για το ρόλο που έπαιξε στην υπογραφή μιας σύμβασης που συνιστά μέγα σκάνδαλο. Διότι αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του για τη δυνατότητα αποστολής των σκουπιδιών στην Κοζάνη με 33 ευρώ τον τόνο τότε πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις την υπογραφή μιας σύμβασης που ανεβάζει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων 2 έως και 3 φορές περισσότερο;
Όσο για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συναποφασίσουν οι παρατάξεις τι μέλλει γενέσθαι θα του έλεγα πως όπως τα έκανε ας τα λουστεί!!! Αν ήταν τόσο δημοκράτης γατί δεν το συγκάλεσε πριν βάλει την υπογραφή του;

Παναγιώτης Η. Χατζησάββας

Ανώνυμος είπε...

Άρα να μη κάνουμε έργα με πολλά λεφτά σε τούτο τον τόπο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ε;
Για παράδειγμα, το Εθνικό οδικό δίκτυο που κατασκευάζουν με δισ. ευρώ οι εργολάβοι και αποκτούν τα δικαιώματα των διοδίων τα οποία πληρώνει ο λαός, δεν πρέπει να γίνεται γιατί... είναι πολλά τα λεφτά Άρη.
Ή Τα αεροδρόμια που κατασκευάζονται και διαχειρίζονται από ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες (ΒΕνιζέλος π.χ._ να μη τα κάνουμε , γιατί... είναι πολλά τα λεφτά Άρη και άρα κάτι βρωμάει, κάποιοι θα έχουν κέρδος κτλ.
Το κέρδος σε τούτη τη χώρα είναι ταυτισμένο με παρανομία επειδή έτσι βολεύει σε όποιον θέλει να κάνει ανέξοδη αντιπολίτευση.
Α ρε φούρκα που μας χρειάζεται.
Ο Μπάμπης πατάει σάπιο σανίδι με όσα ανόητα λέει, όχι μόνο γιατί η άρση της υπογραφής του στην ουσία δεν σημαίνει και τίποτα για την εξέλιξη του έργου, αλλά κυρίως γιατί υποτάσσεται σε έναν έρπων λαϊκισμό που εκπορεύεται από 2-3 άτομα όλο κι όλο.
κρίμα...
Φώτης Αργυρίου
Υ.Γ.
Άλλες ανοησίες έχετε να γράψετε εδώ μέσα; Κάνω συλλογή και κάποτε θα τα δημοσιεύσω.
Υ.Γ.
Αντίστοιχο αρχείο έχω από την υπόθεση της ΜΠΟΒΙΚΟ (βοοτροφική μονάδα στα Παλατίστια) για την οποία όταν ήταν να γίνει κάποιοι μεταξύ των οποίων τα γνωστά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν και στην υπόθεση της ΜΕΑ, είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο, είχε γίνει χαλασμός πως και καλά θα καταστραφεί η Βεργίνα, θα αδειάσουν τα χωριά, θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων και ένα σωρό άλλες αηδίες.
Με την ευκαιρία θα κάνω μια επαναδημοσιεύση για να θυμηθούμε αυτά τα καλόπαιδα, που το μόνο που έχουν μάθει να κάνουν καλά στη ζωή τους είναι να σπέρνουν τον πανικό, την κινδυνολογία και να προσπαθούν να βάλουν φρένο στην εξέλιξη.
Υ.Γ3
Φούρκα ρε φούρκα σου λέω... Άρη μου, εσύ και τα πολλά λεφτά σου, που βασανίζεις τον παλιόκαραγκιόζη φαντασμένο νεοέλληνα που τσαλαβουτά στα σκουπίδια και έχει άποψη για την ΜΕΑ και το σόι του μέσα
Άιντε γεια

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΦΟ
<< Ο Μπαμπης υποτασσεται σε ενα ΕΡΠΩΝ Λαικισμο >>.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ...
ΕΡΗΜΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΡΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Το να με υποτιμούν κάποιοι κουκουλοφόροι των μπλογκς περιποιεί τιμή και επιβεβαίωση της δημοσιογραφικής μου παρουσίας.
Ευχαριστώ :)
Φώτης Αργυρίου

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ξέρω ως τι υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος την θέση 12;
Δημοσιογράφος μπορεί να έχει κωλητηλίκια προσωπικά με την εκάστοτε εξουία; Μπορεί να βρίζει χυδαία όποιον διαφωνεί με την εξουσία;
Είναι έντιμος τρόπος να βγάζεις το ψωμί σου; Είναι δημοκρατική παιδεία αυτό;