Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο Μ. Χαλκίδης δεσμεύτηκε για την στήριξη του εισοδήματος των σπαραγγοπαραγωγών

Τη στήριξη του εισοδήματος από την καλλιέργεια σπαραγγιού δεσμεύτηκε να κάνει πράξη ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης στη συνάντηση που είχε με σπαραγγοπαραγωγούς των δήμων Μελίκης, Αντιγονιδών, Απ. Παύλου και Πλατέος στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Νίκος Γεωργάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή και για το πρόβλημα της ακαρπίας που παρατηρείται στις καλλιέργειες βερίκοκου, δαμάσκηνου και ροδακίνου.
Επίσης στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος ο οποίος στήριξε από την πλευρά του τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης διαβεβαίωσε του σπαραγγοκαλλιεργητές, οι οποίοι έχουν μείωση της παραγωγής τους κατά 75% τουλάχιστον, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ότι θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Κατσαρό, προκειμένου να βρεθούν τρόποι κάλυψης του χαμένου εισοδήματος με αποζημιώσεις, ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση από τον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν οι αγρότες τη ζημιά από την ακαρπία, η οποία προήλθε από τις παγωνιές του περασμένου μήνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΥΚΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΑ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΔΕΙΝΧΕΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΧΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ.