Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Γ.Σ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με αφορμή το κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ στην πόλη.
Η διοίκηση του συλλόγου έχει πάρει καταδικαστική θέση απέναντι στην εξέλιξη αυτή και καλεί τα μέλη του συλλόγου και όλους όσοι αισθάνονται και είναι ενεργοί πολίτες να πάρουν μέρος στην συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 8/4/09 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας στις 6:30 το απόγευμα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή κίνηση. Ο Παπαδόπουλος επειδή θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά βάζει ως ασπίδα τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ και προσπαθεί να κάνει όνομα γιατί είναι νέος στα πράγματα. Αυτό το ξέρουμε και ειίναι σίγουρο ότι δεν θα του βγουν όλα όπως τα σχεδιάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΕ ΑΝΩΝΥΜΕ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ.
ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ 50 ΕΩΣ 80 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ,ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!!!!!!
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ?
Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατι ανελαβε να αναδείξει ένα ζητημα που απασχολεί όχι μονο τους εμπόρους αλλα και ολους τους δημότες όχι μόνο του δικού μας Δήμου αλλα 4 Δήμων της περιοχής που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Αλεξανδρείας .
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Δήμαρχοι των Δήμων (ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ) δεν ένωσαν τη φωνή και τις ενέργειες τους ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη από τη ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κατάργηση τμημάτων του υποκαταστήματος της.
Η διαρκής υποβάθμιση που παρατηρείται σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων στην περιοχή μας είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών, δεδομένου ότι στη διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκονται διορισμένα κυβερνητικά στελέχη.
Η απάντηση στις διαμαρτυρίες των πολιτών, που δίνεται από τα στελέχη αυτά έχουν ένα κοινό τόπο .
Αιτιολογούν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης με βάση τη λογική της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Είναι αλήθεια ότι ως προς τα σημεία αυτά η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα ειλικρινής προς την ιδεολογία της και η συνέχεια των πράξεών της απέδειξε και την συνέπειά της, όσον αφορά την ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση τέτοιων ζητημάτων.
Δυστυχώς ο μοναδικός γνώμονας της κυβέρνησης είναι τα οικονομικά μεγέθη (και το κέρδος) της επιχείρησης.
Η κοινωνική ευαισθησία και το καλό του συνόλου θυσιάζεται για μια ακόμη φορά στο βωμό του κέρδους.
Η αναστάτωση των εργαζομένων για χρόνια στα ήδη λειτουργούντα υποκαταστήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή κατάσταση αφήνει εντελώς αδιάφορη την κυβέρνηση.
Όμως η διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονταν εδώ και πολλές 10ετίες στην ύπαιθρο του Νομού όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, αλλά αντίθετα οδηγεί στο μαρασμό και τον αφανισμό της ,με δεδομένη και τη οικονομική κρίση που πλήττει πρώτα και κυρίως την Ελληνική περιφέρεια.
Η υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες όμως είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την πολιτική της ΔΕΗ προς τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος στηλίτευσε σε ομιλια του το γεγονός ότι με την πολιτική που ακολουθείται:
<< -Η ΔΕΗ, μόνο πέρυσι, ζημιώθηκε κατά 219 εκατ. ευρώ επιδοτώντας ουσιαστικά την ηλεκτρική ενέργεια που παρέχει στις ενεργοβόρες βιομηχανίες (τιμολόγια Α-150).
Οι ιδιώτες μοσχοπουλούν το ρεύμα τους στο χρηματιστήριο της ενέργειας και κερδοσκοπούν σε βάρος της ΔΕΗ, είπε ο κ. Φωτόπουλος, ενώ αγοράζουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Μόνο από τον αποχαρακτηρισμό της άδειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ανήκει στον Ομιλο Μυτιληναίου), είπε ο κ. Φωτόπουλος, η ΔΕΗ θα χάνει ετησίως 50-80 εκατ. ευρώ.
Χρωστά 3 δισ. ευρώ
Η ΔΕΗ στραγγαλίζεται οικονομικά, ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος καθώς:
Το κράτος της χρωστά 3 δισ. ευρώ από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τις ανενεργές επενδύσεις προς χάρη των ιδιωτών.
Από τα 32 τιμολόγια που υπάρχουν συνολικά μόνον 3-4 είναι τα κερδοφόρα και αυτά κινδυνεύουν να περάσουν σε ιδιώτες.Στις 22 Φεβρουαρίου η Αυστριακή Verbund πήρε από τη ΔΕΗ 29 καταστήματα του Σκλαβενίτη και από χθες 32 καταστήματα Α.Β. Βασιλόπουλος, 15 καταστήματα της αλυσίδας Plus και 4 των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κατήγγειλε πως είναι «στημένο το παιχνίδι» σε βάρος της ΔΕΗ όσον αφορά τις νέες μονάδες. Αποτέλεσμα εδώ και 5 χρόνια να μην έχει προστεθεί ή αντικατασταθεί ούτε ένα μεγαβάτ...
Ο κ. Φωτόπουλος απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση και στον Επί της Ανάπτυξης υπουργό, σήμερα τον Κωστή Χατζηδάκη, για το γεγονός ότι η ΔΕΗ κατέστη προβληματική με ζημιές 300 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 500 εκατ. ευρώ που την παρέλαβε η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση.
Ειδικά στο «κατηγορώ» κατά του υπουργού αναφέρονται τα εξής:
-Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε (ο προκάτοχός σας) που Μεγάλη Πέμπτη του 2008 στα κρυφά και στα μουλωχτά την ώρα που όλος ο κόσμος έφευγε για τα χωριά του αποχαρακτηρίσατε την άδεια της εταιρείας ΑτΕ δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της να κερδοσκοπεί σε βάρος της ΔΕΗ δεκάδες εκατ. ευρώ ετησίως.
-Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που αναγκάζετε τη ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ρεύμα επί ζημία ακόμα και τους ανταγωνιστές της, που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος για άλλες δραστηριότητές τους, ζημιώνοντας έτσι την επιχείρηση με εκατοντάδες εκατ. ευρώ.>>
Αυτά που καταγγέλει ο πρόεδρος του συνδικάτου ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αναδεικνύουν τόσο το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης , που χρησιμοποιεί το πολίτη σαν το εξιλαστήριο θύμα , και απαιτεί θυσίες από τους πολίτες την ίδια ώρα που χαρίζεται προκλητικά στους βιομηχάνους ,αλλά και τη αδιαφορία των Δημάρχων που υποτίθενται ότι έχουν καθήκον και προορισμό την προάσπιση και εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.
Θεωρώ ότι έχουμε χρέος όλοι ,ανεξάρτητα από κομματικές η πολιτικές σκοπιμότητες να ενώσουμε τις προσπάθειες μας και να αντιδράσουμε δυναμικά στη επιχειρούμενη από τη ΔΕΗ υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής μας.
Χρήστος Αλευράς