Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που θα στοχεύουν στην πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη με τον Πρόεδρο της «Πρόσβασης» Νίκο Αντωνιάδη, παρουσία του Αντινομάρχη Υγείας Πρόδρομου Ισαακίδη.
Όπως συμφωνήθηκε από όλους, ο τομέας της πρόληψης είναι ο πιο σημαντικός στο θέμα των ναρκωτικών και εκεί πρέπει να συντείνουν οι προσπάθειες των αρμόδιων αρχών και της Πολιτείας.
Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η «Πρόσβαση» και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από κοινού, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα χρήσης ναρκωτικών, μέσα από ημερίδες, εκδηλώσεις, έντυπο υλικό, αλλά και άλλες στοχευμένες δράσεις προληπτικής πολιτικής ιδιαιτέρως στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Κορύφωση αυτής της συνεχούς δραστηριότητας θα είναι η θεσμοθέτηση ενός επταημέρου πρόληψης και ενημέρωσης κατά της χρήσης των ναρκωτικών, αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, με ποικίλες δράσεις σε όλο το Νομό και στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των Ημαθιωτών στην κοινή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: