Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΓΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ

Την Παρασκευή 4/7/2008 ο επ. καθηγητής του ΑΠΘ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΚΚΕ, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, εκπρόσωπο της οικολογικής ομάδας Βέροιας επισκέφθηκε τις πηγές «6 βρύσες», τις πηγές «ακ –σου» όπως και τις πηγές στις δεξαμενές της ΔΕΥΑ Βέροιας.
Ο βουλευτής μιλώντας για το νερό των πηγών τόνισε ότι έχουμε ένα τεράστιο πλούτο , άριστης ποιότητας, που δεν τον αξιοποιούμε προς όφελος του λαού κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, που πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Το ΚΚΕ σαν κόμμα έχει αποδείξει στη πράξη ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αντίστοιχα ζητήματα και ο ίδιος είναι υποχρεωμένος όχι απλά και μόνο να φέρει το θέμα στη βουλή των Ελλήνων, αλλά με όσες δυνάμεις διαθέτει να αγωνισθεί για τη υδροδότηση των κατοίκων της Ημαθίας με υγιεινό πόσιμο νερό από τις πηγές του Βέρμιου. Είναι ανάγκη είπε τελειώνοντας η δημιουργία ενός διαφορετικού, από το υπάρχον, θεσμικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο που ανήκει στο λαό
Η γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ, Ιωάννα Σοφρόνωφ είπε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το σπαταλά όταν χιλιάδες κάτοικοι του κάμπου το στερούνται και πίνουν νερά από γεωτρήσεις. Με συνεχείς παρεμβάσεις δήλωσε, θα αγωνισθούμε να σταματήσει αυτή η κατάφωρη αδικία που γίνεται στους ανθρώπους ενός μεγάλου μέρους του νομού Ημαθίας.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Τρεμπελής υποσχέθηκε να φέρει το πρόβλημα για άλλη μια φορά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ο Νίκος Ασλάνογλου είπε ότι απαιτείται να ενταθεί η δράση ομάδων πολιτών, ώστε να ανατραπεί η άρρωστη επικρατούσα κατάσταση.
Ο Χρήστος Αλευράς επισήμανε ότι είναι ύποπτη η στάση των αρμοδίων, και η επιμονή τους στα νερά των γεωτρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: