Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

9 Ιουλίου: μέρα πανελλαδικής κτηνοτροφικής διαμαρτυρίας.
Το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των Κτηνοτρόφων.
Όταν το κόστος εκτροφής έχει διπλασιαστεί από πέρσι , οι τιμές των ζωοτροφών και των καυσίμων ακολουθούν ιλιγγιώδη άνοδο και την ίδια στιγμή οι χαμηλές τιμές για το γάλα και το κρέας που «απολαμβάνουν» οι παραγωγοί συμπιέζονται ακόμα περισσότερο από την ασύδοτη δράση των καρτέλ και των κυκλωμάτων αισχροκέρδειας, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάρρευση της ελληνικής κτηνοτροφίας, μοιράζοντας μόνο υποσχέσεις και ημίμετρα.
Έχει άμεση υποχρέωση να στηρίξει ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους με άμεση οικονομική ενίσχυση, εθνική επιδότηση των ζωοτροφών, αύξηση των τιμών παραγωγού ,επιστροφή του φόρου κατανάλωσης καυσίμων και καταπολέμηση των καρτέλ γάλακτος και κρέατος.
Η διασφάλιση του μέλλοντος της ελληνικής κτηνοτροφίας απαιτεί ριζική αλλαγή στην ασκούμενη αγροτική πολιτική και εφαρμογή ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης και ανόρθωσης της υπαίθρου, που θα προστατεύει τους μικρομεσαίους παραγωγούς και θα εξασφαλίζει ποιοτικά, ασφαλή και προσιτά τρόφιμα στους καταναλωτές.
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: