Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- Ομόφωνα η ΕΛΜΕ υπέρ της απεργίας- Μαζικότατη η γενική συνέλευση




Πρωτοφανής σε μαζικότητα ήταν η γενική συνέλευση των καθηγητών μελών της ΕΛΜΕ Ημαθίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και η οποία ψήφισε το πλαίσιο της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι καθηγητές της...
Ημαθίας κατέκλυσαν από νωρίς το αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Βέροιας που αποδείχτηκε πολύ μικρό για να τους χωρέσει όλους. Αποδείχτηκε πολύ μικρό να δεχτεί την αγωνία των εκπαιδευτικών που βλέπουν την Κυβέρνηση Σαμαρά να τους επιτίθεται με βιαιότητα και να τους "ντύνει στο χακί" εξ αιτίας της πρόθεσής τους να κηρύξουν απεργία.

Η γενική συνέλευση άρχισε με την εκφώνηση του πλαισίου από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λ. Παπούλια και αμέσως μετά άρχισαν οι τοποθετήσεις. Στο σύνολό τους οι καθηγητές συντάχθηκαν με την λογική της απεργιακής κινητοποίησης, αναφέρθηκαν σε όσες παθογένειες χαρακτηρίζουν την ΟΛΜΕ αλλά τις άφησαν για αργότερα, ανέδειξαν τη λογική του σχολείου της αγοράς που φτιάχνει η κυβέρνηση και τόνισαν ότι πρέπει ο κλάδος να αντιδράσει.

Ξεχωριστό κομμάτι των ομιλητών ήταν όσοι έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές και οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα χάσουν τη δουλειά τους σε λίγο διάστημα και δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν. Η αγωνία τους ήταν έκδηλη.

Μετά από δύο και πλέον ώρες η γενική συνέλευση έκανε αποδεκτό το απεργιακό πλαίσιο της ΟΛΜΕ και ακολούθησε πορεία από την πλατεία Ωρολογίου έως την πλατεία ΕΛΗΑΣ. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι καθηγητές φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργείου παιδείας και των σχεδίων του που ετοιμάζει.

Δείτε φωτογραφίες και σε λίγο θα δημοσίευσουμε τα βίντεο από την συνέλευση.









Δεν υπάρχουν σχόλια: