Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

VIDEO-ΑΘΗΝΑ- Εισβολή απλήρωτων εργαζομένων στο Υπουργείο Άμυνας- "Καθάρισαν" τα ΜΑΤ παράγοντας κοινωνική υπεραξία

Εισβολή και απόπειρα κατάληψης έκαναν από το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας απλήρωτοι εργαζόμενοι. Ομάδα περίπου 150 εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είχε από τις 9.30 αποκλείσει και τα δύο ρεύματα της οδού Μεσογείων, εισέβαλε λίγο μετά τις 10.00 στο Πεντάγωνο σπάζοντας τα ρολά ασφαλείας και αναγκάζοντας τους φύλακες της πύλης, ουσιαστικά, να...
τραπούν σε φυγή.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 5 προσαγωγές ενώ από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ένας διαδηλωτής.
Ομάδα εργαζομένων προσπάθησε να σηκώσει το ρολό ασφαλείας της πύλης, ενώ στη συνέχεια περίπου 150 συγκεντρωμένοι, παραβίασαν την κεντρική πύλη του Υπουργείου και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.
Οι διαδηλωτές διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αφού όπως καταγγέλλουν, είναι απλήρωτοι επί έξι μήνες, καθώς και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων που παραμένουν κλειστά.
Οπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές, κατέφθασε ήδη μια διμοιρία των ΜΑΤ. Στον προαύλιο χώρο κατέβηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους συγκεντρωμένους.
 
«Είναι χλευαστική η αντιμετώπιση μας» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κ. Στεφανόπουλος. «Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Αραβολιβανέζους και τους Γερμανούς και οι Αραβολιβανέζοι και οι Γερμανοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι σε απόγνωση. Είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Πολλοί έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους. Άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη. Δεν έχουμε που να πάμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».

















Τα ΜΑΤ "καθαρίζουν" το χώρο με τα ρόπαλα και χημικά. Ακούγονται ειρωνικά συνθήματα προς τους επικεφαλείς όσο και για τους παράγοντες της κοινωνικής υπεραξίας



Συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί τον πρόεδρο του Σωματείου Τρίαινα

Δεν υπάρχουν σχόλια: