Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Μπένος και Οικονόμου με μια φωνή: Δε θέλουμε να γίνουμε νέο ΠΑΣΟΚ- Ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Μπένος, Γ. Σπυρίδης, Μιλτ. Οικονόμου στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας












Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια η οποία έγινε παρουσία ελαχίστων φίλων και μελών και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως τα στελέχη του κόμματος στην περιοχή.
Στην αίθουσα του δημοτικού...


συμβουλίου όπου έγινε η συνέλευση, τη διαδικασία "άνοιξε" ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του κόμματος Γιώργος Σπυρίδης και τις εισηγήσεις έκαναν οι Αλ. Μπένος, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ιατρικής Σχολής, μέλους της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μίλτος Οικονόμου, εκπαιδευτικός και μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο στο οποίο συμπυκνώνεται το πολιτικό πρόταγμα του κόμματος και είναι ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και στη βάση παραδειγμάτων επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συντρόφους του τη δουλειά που γίνεται σε διάφορες δομές τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις καταλήγοντας ότι αυτή η δουλειά που γίνεται και έχει ως πρόσημο την αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία αλλά πολιτική δουλειά ώστε να μη μείνει κανείς μόνος απέναντι στην κρίση.

Ο κ. Μπένος ζήτησε από το λαό να αντισταθεί στα Μνημόνια και τις πολιτικές που τα υλοποιούν φέρνοντας ως παράδειγμα να μην πληρώσουν οι πολίτες τα χαράτσια κλπ στο κράτος και να δυναμώσουν τα κινήματα που αναπτύσσονται κατά τόπους.

"Δεν μπορεί να πάει άλλο, κάθε μέρα που περνάει καταστρεφόμαστε. Καλούμε το λαό να αγωνιστεί για να πέσει η κυβέρνηση. Προφανώς είμαστε η επόμενη λύση αλλά δεν το κάνουμε γι αυτό, πρέπει να πέσουν.
Καλούμε το λαό να αντισταθεί, να μην υλοποιηθούν τα μέτρα, να μην πληρώσει τα χαράτσια. Η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση είναι τα συνθήματά μας και δε θα πρέπει να είναι κανείς μόνος του στην κρίση", είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μπένος.

Συνεχίζοντας ο Αλ. Μπένος αναφέρθηκε στην ανάγκη της αλληλεγγύης στήνοντας δίκτυα που θα βοηθούν απόρους, εναλλακτικές μορφές οικονομίας, συλλογικές κουζίνες, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία κλπ. "Δεν το κάνουμε από φιλανθρωπία αλλά πρέπει να απαντήσουμε έμπρακτα στην εξαθλίωση των συνανθρώπων μας".

"Ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν αλλά πρέπει να απαντήσουμε στην κρίση συλλογικά και συντροφικά σε απάντηση στη βαρβαρότητα και τον φασισμό. Φτιάχνοντας δομές απαντούμε στις επιπτώσεις της κρίσης", είπε στη συνέχεια θέλοντας να αναδείξει τη συλλογική απάντηση και την αυτοοργάνωση.

Στη συνέχεια ο κ. Μπένος είπε ότι ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το 20% του μισθού του στο ταμείο αλληλεγγύης που θα στηρίζει κυρίως τις υποδομές που στήνονται, δε δίνονται εν είδη ενίσχυσης ατομικά.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό "κάθισμα" του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπένος είπε ότι "...το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν και λίγο ηρεμιστικό, έχουμε καθίσει και πρέπει να ξαναβγούμε στο δρόμο, να αποκτήσουμε εξωστρέφεια. Δεν αρκεί μόνο οι βουλευτές και η κοινοβουλευτική μας παρουσία που είναι σημαντική".

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ

Με προφανή φοβία μην καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει από τώρα ΠΑΣΟΚ ο Αλ. Μπένος είπε και επανέλαβε αρκετές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ. Ίσως γιατί θέλει να ξορκίσει το επερχόμενο κακό...
Αναφερόμενος στην οργανωτική συγκρότηση εν όψει της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα είπε ότι "Προχωράμε στην οργανωτική μας συγκρότηση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε έναν ενιαίο φορέα. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση και πρέπει να προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Θέλουμε πολλά μέλη αλλά όχι παθητικούς παρατηρητές. Τους θέλουμε να μετέχουν στις διαδικασίες μας και στους αγώνες μας. Έχουμε ένα πλαίσιο που είναι αυτό της ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν το διαπραγματευόμαστε".


 Ο Μιλτ. Οικονόμου έκανε εισήγηση κυρίως για τα οργανωτικά και είπε μεταξύ των άλλων: "Τι μας ανάγκασε να πάμε σε ένα ενιαίο κόμμα; Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται από το πουθενά. Το εγχείρημα που άρχισε το 2004 δεν ήταν χωρίς δυσκολίες, κοντέψαμε να διαλυθούμε αλλά τα καταφέραμε. Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μαοϊκοί, τροτσκιστές, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες κλπ και αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα. Δεν  είμαστε ούτε θα γίνουμε νέο ΠΑΣΟΚ. Ασφαλιστική δικλείδα για να μη γίνουμε ΠΑΣΟΚ είναι ο ίδιος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε για αρκετή ώρα στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και στη δράση της λέγοντας ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, η χρυσή του εφεδρεία και καθόλου αντισυστημική δύναμη αφού στα κύρια νομοθετήματα που πέρασαν από τη Βουλή η Χ.Α τα ψήφισε κανονικά.
Επίσης είπε ότι η συμμορίτες κέρδισαν τον Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα γιατί απουσίαζε η Αριστερά, απουσίαζε το κίνημα που πρέπει να δει σοβαρά τον κίνδυνο. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή κάθε περίπτωση πογκρόμ και επιθέσεων των ναζιστών εναντίων μεταναστών και αριστερών.

Η συνέλευση έκλεισε με την εκλογή γραμματέα της οργάνωσης και σε επόμενη διαδικασία θα γίνει η εκλογή των αντιπροσώπων που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο του νέου κόμματος που θα γίνει εντός του 2013

Δείτε σε επόμενη ανάρτηση τα βίντεο από τις εισηγήσεις και τις απαντήσεις των κ. Μπένου και Οικονόμου.
































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατον να μας κυβερνίση αυτός εκει ο μουσάτος? Θα τρελαθούμε στο τέλος, μα τι φάτσες είναι στη φωτογραφία του Δημαρχείου? Με φθαρμένα υλικά ποτέ δεν κάνεις σταθερή οικοδομή.