Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Προσφυγή του ΤΕΕ στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για την αδειοδότηση της ΜΕΑ ΧΥΤΥ

Προσφυγή στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θα κάνει το ΤΕΕ Ημαθίας για τη νομιμότητα αδειοδότησης του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ημαθίας». Στην προσφυγή του το ΤΕΕ αναφέρει:


«Αξιότιμοι κ.κ. Επιθεωρητές – Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης, η υπηρεσία σας έχει ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση της αδειοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων Ν. Ημαθίας, μετά από σχετική καταγγελία πολιτών της Ημαθίας. Η Ν.Ε. του ΤΕΕ Ημαθίας ύστερα από διεξοδική συζήτηση, επίσης αποφάσισε να προσφύγει στο ΣΕΕΔΔ, ζητώντας την αξιολόγηση των νέων - σημαντικών κατά την γνώμη μας στοιχείων - που αφορούν στις δύο γνωμοδοτήσεις που παρήγγειλε και έλαβε ο ΕΣΔΑ Ημαθίας από τον νομικό του...
 σύμβουλο. Η πρώτη αφορά στην νομιμότητα της διαδικασίας αδειοδότησης της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ και η δεύτερη στην ερμηνεία της ήδη υπογραφείσας από 26/3/2010 σύμβασης του έργου».

Στις γνωμοδοτήσεις του, ο νομικός σύμβουλος τονίζει ιδιαίτερα ότι με δεδομένο ότι η σύμβαση υπογράφηκε την 26.3.2010, η μελέτη εφαρμογής ήδη έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι την 26.9.2010, πριν 24 περίπου μηνών δηλαδή, και ότι το έργο έπρεπε να κατασκευαστεί και να αποπερατωθεί μέχρι 26.3.2012, προ 6μήνου!! Από τα παραπάνω, δεν έχει γίνει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: