Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΘΗΝΑ- ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μεγάλη συμμετοχή γίνεται αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα όπου πάνω από πέντε χιλιάδες φοιτητές -διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το νόμο πλαίσιο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη 196 σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν πάρει απόφαση οι γενικές τους συνελεύσεις να προχωρήσουν σε κατάληψη ακυρώνοντας στην πράξη το νόμο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ.

Συνεχής ενημέρωση από την πανεκπαιδευτική πορεία της Αθήνας

12.30: Κόσμος έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται στα Προπύλαια. Υπάρχει παρουσία των φοιτητικών συλλόγων,..της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, των συλλόγων ΔΕΠ και του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

13.00: Έχει ξεκινήσει η πορεία του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ που καλούσαν σε ξεωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουν προς το Σύνταγμα.

13.30: Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΜΑΣ στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το ΜΑΣ προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης.

14.00: Αρκετές χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια. Η πορεία θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα. Μικρή ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιτέθηκε σε διερχόμενα περιπολικά της αστυνομίας και της ασφάλειας.

14.30: Η πορεία μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο πανό των καταλήψεων του ΕΜΠ γράφει μεταξύ άλλων: "Τώρα μιλάνε οι φοιτητές. Καταλήψεις διαρκείας. Ανατροπή του νόμου. Κάτω η κυβέρνηση του μνημονίου".

15.00: Πάνω από 5.000 στην πανεκπαιδευτική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια. "Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, αυτό το νομοσχέδιο θα ανατραπεί", "Εμπρός λαε μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη" φωνάζουν με μεγάλο παλμό τα μπλοκ των συλλόγων. Πολύς κόσμος ακολουθεί την πορεία κατά το πέρασμά της από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία βαδίζει αυτή τη στιγμή τη λεωφόρο Σταδίου κι ενώ η κορυφή της φτάνει στο ύψος των Προπυλαίων επί της Σταδίου τα πίσω μπλοκ βρίσκονται ακόμη στην Πανεπιστημίου.

15.15: Σε λίγη ώρα η πορεία θα φθάσει στο Σύνταγμα. Η πορεία κάνει πολύ συχνά στάσεις, ενώ διαρκώς φωνάζονται συνθήματα. Μόλις η κεφαλή πέρασε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

15.30: Η πορεία έχει φθάσει στην πλατεία Συντάγματος. Υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος στην πλατεία που χειροκροτάει την εμφάνιση των εκπαιδευτικών μπλοκ και πολλοί ενώνονονται με την πορεία. Η κεφαλή της πορείας έχει στρίψει στην Όθωνος και κατευθύνεται προς τη λεωφόρο Αμαλίας. "Αγώνας μαζικός, αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στην Υπουργό Παιδείας", "Κάτω η χούντα της αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς", "Όχι στη χούντα και τον αυταρχισμό, θέλουμε ΑΕΙ ελεύθερο και δημοκρατικό" και "Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό" φωνάζουν οι φοιτητές που βρίσκονται στην κεφαλή της πορείας.

15.40: Τα μπλοκ έχουν στρίψει στη Βασσιλίσης Σοφίας, όπου έχουν παραταχθεί οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

15.45: Η πορεία συνεχίζεται προς τα Προπύλαια. Πολύ μεγάλος ο όγκος της πορείας. Εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων μπροστά στη Βουλή ανακοίνωσε πως 156 τμήματα τελούν υπό κατάληψη και ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα είναι ανυποχώρητος.

16.00: Τα μπλοκ κατέληξαν στα Προπύλαια απ' όπου ξεκίνησαν και τώρα συνεχίζουν προς τη Νομική Σχολή. Η πορεία είναι εξαιρετικά δυναμική και θεωρείται μήνυμα προς την κυβέρνηση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

16.30: Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Αθήνας διενεργείται τώρα στη Νομική. Αναμένονται οι αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει του επόμενου γύρου Γενικών Συνελεύσεων των σχολών

ΠΗΓΗ: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: