Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ- ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...

φωτ από Αλεξάνδρεια
Για τις παράνομες αφισοκολλήσεις στην Ημαθία έχουμε γράψει πολλές φορές. Το θέαμα που βλέπουμε μήνες τώρα είναι τριτοκοσμικό αφού ο καθένας βάζει όπου αυτός επιθυμεί αφίσες. Σε κολώνες της ΔΕΗ, φωτιστικά σώματα των δήμων, σε δέντρα κλπ.
Καραγκιοζιλίκια λοιπόν αλλά φαίνεται ότι οι κύριοι αυτοί βρίσκουν και κάνουν. Αν και οι διοικούντες τους δήμους της Ημαθίας έχουν εξαγγείλει ότι θα αντιδράσουν δε βλέπω να έχει αλλάξει η κατάσταση και αυτό που συμβαίνει είναι να απασχολούνται υπάλληλοι των δήμων για να αφαιρούν τις αφίσες.
Τι γίνεται όμως όταν το θέμα αυτό έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και το σώμα δεν τιμωρεί τους παραβάτες. Αυτό έγινε στη Βέροια και ιδού τι γράφει στο ρεπορτάζ του ο...
Ν. Βουδούρης στο www.inveria.gr.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που συνεδρίασε σήμερα (7/9), στο θέμα της επιβολής προστίμου ύψους 1.400 ευρώ περίπου σε επιχειρηματίες, για παράνομη αφισοκόλληση σε μη προβλεπόμενα σημεία. Το Σώμα, στην πλειοψηφία του ψήφισε "λευκό" στην εισήγηση, με αποτέλεσμα οι παραβάτες επιχειρηματίες να την βγάλουν "καθαρή".

Παρά τα όποια νομικίστικα ή νομικά επιχειρήματα από την πλευρά των παραβατών, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας απλά "αθώωσε" τους παραβάτες (σε διαφορετική περίπτωση θα ζητούσαν αναβολή αν ήθελαν να υπάρξει τιμωρία στην παράβαση) και έστειλε μήνυμα προς όλους τους μελλοντικούς παραβάτες: Το Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμπεριφορά του ανέχεται την παρανομία στον τομέα της αφισοκόλλησης, τουλάχιστον (μόνο προσέξτε να είστε και λίγο συνεργαζόμενος - φιλικά προσκείμενος με τους Συμβούλους, μην τυχόν και την πατήσετε...).

Ποιοι ψήφισαν "λευκό" και "κατά" και με την ψήφο τους άφησαν μια παρανομία ατιμώρητη;Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιωάννα Σοφρόνωφ και Χρύσα Σαββαΐδου, όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που ήταν παρόντες εκείνη την ώρα και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιώργος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Δάσκαλος, Χριστίνα Γαϊτάνου και Παύλος Παυλίδης. Συνολικά, 16 "λευκά".
"Κατά" ψήφισε ο Σταύρος Κουμτσίδης, από την παράταξη Τσαβδαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: