Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟΥΣ "ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ" Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ- ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επιχείρηση των συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, να στήσουν συγκύβέρνηση στη χώρα.
Το επιχείρησαν πριν από λίγους μήνες και απέτυχε αλλά δεν το βάζουν κάτω. Πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί και εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Πρώτος και καλύτερος ο Καρατζαφέρης. Ακολουθούν διάφοροι βουλευτές της ΝΔ και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις τους ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα διότι η απαξίωση στο πολιτικό προσωπικό είναι πλήρης.
Από την πλευρά του, ένας "λαϊκοδεξιός" και γνωστός από τα παράθυρα, ο Γ. Μανόλης της ΝΔ έριξε τη βομβίτσα του. Είπε ότι συμφέροντα πιέζουν τον Σαμαρά για συγκυβέρνηση.
Ας δούμε όμως τόσο τη δήλωση Χατζηγάκη που μπήκε κι αυτός στους "πρόθυμους" όσο και του Μανόλη:"Σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και η ηθική της υπόσταση στο εξωτερικό, θεωρώ ότι όλοι, και η ΝΔ κυρίως, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από το εθνικό αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης.

Από τη λεωφόρο Συγγρού δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για συναίνεση.

Κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν απλώς ότι δεν ασχολούνται.

Η δήλωση του κ. Χατζηγάκη έγινε μία μόλις ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές αλλαγές και ενώ το βράδυ ο κ. Σαμαράς παραθέτει δεξίωση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Την ίδια ώρα, την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκάλεσαν δηλώσεις του τομεάρχη Συνδικαλιστικού της ΝΔ και πρώην βουλευτή Γιάννη Μανώλη, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υποστήριξε πως "υπάρχουν οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που πιέζουν και τον πρόεδρο της ΝΔ για συγκυβέρνηση".

Ο γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τόσο τον κ. Μανώλη όσο και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να κατονομάσουν ποια είναι αυτά τα συμφέροντα.

"Δηλαδή όταν ο κ. Σαμαράς πριν από λίγες εβδομάδες συζητούσε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό την πρόταση συνεργασίας με την κυβέρνηση, την έκανε πιεζόμενος από διάφορα συμφέροντα;", αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως όταν πολιτικά στελέχη προβαίνουν σε τέτοιες δημόσιες δηλώσεις, υποχρεούνται να καταθέτουν στοιχεία και ονόματα για όσα ισχυρίζονται.

"Είναι το ελάχιστο που πρέπει να ζητήσει ο κ. Σαμαράς από τον τομεάρχη του", κατέληξε στη δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο παπους ειναι αστειος!
Ακομα ανεβαζετε αρθρα με αυτον?
Ανεβαστε 1 αρθρο με τα τρακτερ στην θεσσαλια.
Εαν θυμαστε.
Ειναι γεροξεκουτης δυστυχως και γελοιος.
ΕΛΕΟΣ! αξια τους δινεται τους γελοιους.
Δεν υπαρχει κανεις να ασπαζετε τις αποψεις του, εκτος απο το καλοβολεμενο το σοι του.
ΕΛΕΟΣ