Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κατάληψη του κόμβου της ΑΕΒΑΛ, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, πραγματοποιήσαν το πρωί, κάτοικοι της Εορδαίας, με πρωτοβουλία του δήμου και μετά από απόφαση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στην απόφαση του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, με την οποία, όπως υποστηρίζουν στο δήμο Εορδαίας, υποβαθμίζεται το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας.
Ο δήμος Εορδαίας ζητά το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο να έχει τη δική του..διοίκηση και έδρα διοικητή, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία του. Επίσης, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, αποδέχεται τη μείωση κλινών, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, αλλά με τα ίδια κριτήρια και τηρώντας την ισονομία για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ανάλογη κατάληψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου από τις 7:30 το πρωί, στον κόμβο των Κοίλων στην Εγνατία Οδό.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Περικλής Καραφυλλίδης

Στην πορεία με πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν και το ΚΑΠΗ και το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας,ενώ το ΚΚΕ μοίρασε προκήρυξη.Για την συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ο δήμος Εορδαίας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
Ο Δήμος Εορδαίας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στην παλλαϊκή συνάντηση που έγινε την Δευτέρα το πρωί στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ για την στήριξη του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Ο αγώνας συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης 6-9-2011 στον κόμβο των Κοίλων στις 8.00 π.μ.

Η ισχυρή ενωμένη φωνή της Εκκλησίας, του Δήμου, των φορέων των πολιτών θα φωνάξει για άλλη μια φορά ότι «το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας είναι το στήριγμα των πολιτών ευρύτερα και δεν θα επιτραπεί η υποβάθμιση του με την μείωση των κλινών».

Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο διαλόγου και επιχειρημάτων και ήρθε η ώρα του αγώνα. Θα είμαστε παρόντες για τον αγώνα που χρωστάμε στα παιδιά μας και στο μέλλον της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: