Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Σήμερα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει για ακόμα μία φορά μέτρα αποδιοργάνωσης του κράτους και απαξίωσής του, εργαζόμενοι του δήμου Πέλλας αντέδρασαν στην υποβάθμιση της ποιότητας της εργασίας τους ενεργά. Συγκεκριμένα η ανευθυνότητα του συνδέσμου που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ έφτασε σε σημείο να διακινδυνεύεται η ασφάλεια οδηγών και μηχανημάτων κατά την πρόσβαση τους.
Τα απορριμματοφόρα του δήμου... Πέλλας δεν ‘άδειασαν’ το φορτίο τους και βρίσκονται ακινητοποιημένα με πλήρες φορτίο στο γκαράζ του Δήμου. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν το πρόβλημα στον αντιδήμαρχο κύριο Σικοβάρη (αντικαταστάτη του δημάρχου) ο οποίος διαβεβαίωσαν ότι ο δήμος Πέλλας θα δράσει άμεσα.
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου του ΧΥΤΑ δεν κατέστη δυνατή γιατί αυτός απουσίαζε στην Έδεσσα.
Δεν έχει σημασία αν αύριο λυθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει να αλλάξει τώρα η τακτική της ιδιωτικοποίησης. Το κυνήγι του κέρδους σε αυτόν τον τομέα θέτει σε κίνδυνο όλη την κοινωνία.
Ακολουθεί το έγγραφο που συντάχθηκε και υπογράφτηκε από το σύνολο των οδηγών απορριμματοφόρων του Δήμου.
Σήμερα 22/9/2011 εμείς οι οδηγοί απορριμματοφόρων του δήμου Πέλλας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας διαπιστώσαμε ότι παρά τις συνεχείς μας εκλύσεις ότι η κατάσταση της οδού πρόσβασης στη λεκάνη του ΧΥΤΑ παραμένει επικίνδυνη για την σωματική μας ακεραιότητα αλλά και για την ασφάλεια των φορτηγών μας.
Η κατάσταση δεν είναι απλά απαράδεκτη είναι επικίνδυνη. Ο σύνδεσμος του ΧΥΤΑ και ο πρόεδρος του εκτός από την δρομολόγηση της εκχώρησης σε ιδιώτη ας ασχοληθούν και με την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του ΧΥΤΑ? Τα αυτοκίνητα μας έχουν ρημαχτεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι στον αέρα και θα το πληρώνει ο δημότης της Πέλλας. Επί μέρες ξεφορτώνουμε με κίνδυνο της προσωπικής μας ασφάλειας ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες για την υγιεινή όλου του Δήμου αλλά η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Δεν μπορούμε να ξεφορτώσουμε τα σκουπίδια από τα μηχανήματα μας το πρόβλημα ήταν γνωστό σε όλους. Δεν διακινδυνεύουμε άλλο την ασφάλεια ανθρώπων και μηχανημάτων. Την παρούσα επιστολή την συνυπογράφει και την υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: